Scudo Sports

Trial ve gezi için kadro ?

batuhany

Aktif Üye
Tepki
43
Arkadaşlar ilerliyen zamanlarda bisiklet alıcam fakat hem trial yapmak istiyorum hemde gezilere turlara falan katılıp yol yapmak istiyorum.Trial e yeni başlicam.. Yani böyle bir şey mümkünmü? :D Kadro boyunu kaç almak gerekir hem trial hemde yol yapmak için ? Bu arada , boy 1.73 , kilo 75 , bütçe 500-600 ytl. :)

Scudo
hem trial hem yol yapmak için yanı bisikleti kullanamazsınız prof. trial bisikletlerinde sele yoktur :)

Ya trial değil freeride yapıcam.:D Hem freeride hemde uzun yol yapabilceğim bisiklet olucak.:))

arkdaşım o tarz bri şey olamaz(sinan belirymiş).hemde herkes triali kolay sanıyor street-dj de en az bir 1sene+ geçirmeniz lazım trail diğerlerinden daha fazla zorlar insanı.bunları karşılaştır bence böyle.küçük xc kadro al(eğer gerçekten hareket yapcaksan14 inch al. ama hareket beniç içn 2. planda geziler daha önemli ise 16 da alabilirsin) gidonu filan değiştirirsin.hareket yaparken sleeyi full indirirsin..turlarda yükseltirirsin.

Trial i düzelttim FreeRide dan bahsediyorum.. Hem gezi hemde freeride yapmak istiyorum. Zaten pro. hareketler yapcam diye bir amacım yok amatörce kendime yeticeği kadar kendimi geliştirerek yapmak istiyorum.

Peki hangi marka modeli önerirsiniz ?

İmzamda satışa sunduğum bisiklete bakabilirsiniz.Boyunuz bana göre 9cm kısa olduğu için ya bir küçük boyunu almalı ya da bu boyda olacaksa da kısa boğaz kullanmalısınız.
Donanımı bu kadar üst seviye olmasa da Acera-Alivio gruplarından olursa daha iyi olur.
Tekerlekler biraz hafif olmalı ki yollarda çok yormasın.Lastikler de ortası dişsiz, kenarları düşük profil dişli ( = semi slick) olursa hem hareketleri yaptırtır hem de yolda dönüş direnci azalır.

• Beğen
Tepkiler: batuhany ve mecaoz
@athletic

donanım konusunda cok haklısın ama tekerlekler konusunda eer arkadasın butcesi biraz daha artarsa 2 takım lastik alması daha dogrudur yani bi geniş(2.35-ve ustu) bide ince yormayan (1.50 ve altı michelin xc road yada cst 1.15 tarzında) kullanıcagın tarza gore 10 dk degiştirip istediğin lastiği kullanabilirsin;)

Keşke ülkemizde Kenda Krad 2.30 yada MAXXIS Holy Roller 2.25/2.40 satılsa...

Bulastikler dş yapıları itibariyle street-trial ve özellikle dj de en iyi sürüşü gösterirler...Çünkü tam yuvarlak yapıları düz yolda sadeceortalarının değmesini sağlar...Eğer hareket yapılacaksa havanızı 5-6 psi indirirsiniz daha fazla yeri değer...Süper uyumlu bir lastiktir...

Üstelikdaha dün ilk defa yağmurda kullandım..yağmurda tutuşu böyle olan başka hareket lastiği görmedim...

Türkiye'de seçeek olarak az çeşit var veşöyle söyleyeyim;
İstediğiniz şey içinuygun lastik Dünya piyasasında var ülkemizde yok...
Ha bende var...Ama oda zaten bisikletin üstünde geldi;)

İyi günler...

Bence CST Cehenne hem düz yol hemde haraket için iyi bir lastik düz yolda o kadarda yormuyor.Fiyatıda uygun.

Arkadaşlar bana lastik değil bisiklet gerekiyor, lütfen konunun dışına çıkmayalım...

Teşekkürler yorumlar için.

Geri