Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Triathlon Yapmak Amaçlı Bisiklet Arıyorum. Lütfen Öneri

RESA

Üye
Tepki
5
46 YaŞindayim 14 Yildir SÜreklİ YÜzÜyordum Ve GeÇİkmelİde Olsa Trİatlon Yapmaya Karar Verdİm.30 Yildir Bİsİklete Bİnmedİm Boyum 178 Cm Bacak Boyum 79-80 Cm Malİyet Hesabim Yok.sİzlerden İstedİĞİm Bana Bİsİklet,antreman,taktİk Ve Ekİpman Konularinda Önerİlerİnİz.Şİmdİden Araniza Katildim Sayilir.hatta Trİatlon Yapan ArkadaŞlarlada TaniŞmak İsterİm.hepİnİze Şİmdİden TeŞekkÜrler.

En kısa zamanda cevap gelecektir.Bu arada sanırım klavyenizin shift tuşu arada tutukluk yapıyor.

Scudo
merhaba. Triatlon yapmak istediğinize gerçekten sevindim. Yüzme geçmişinizin olması çok büyük rahatlık sağlayacaktır. çünki triathlonda en önemli branş diyebiliriz. Bununda nedeni nekadar iyi yüzerseniz grup yakalama olasılğınız okadar artar. Ve yüzme bisklet ve koşuya göre çok daha zor gelişen bir branştır.

Bisiklet seçimine gelince: Triathlonda bisiklete bir sınırlama getirlmemiştir. Sadece çok uzun aerobarlı bisikletleri kullanmak yasak.

Fakat nasıl bir bisikletle iyi yarışılır derseniz size ilk olarak yarış bisikleti olarak cevap verirm .ikinci olarak mümkün olduğunca hafif olması. Bu 9 kg civarında olabilir(ortalama bir bisiklet için konuşuyorm).
Boyunuza gelince size 54-56 cm arası bir bisiklet uygundur.

Yardımcı olabilidiysem sevinitim. istediğiniz zaman bana forumdan ulaşabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım...

• Beğen
Tepkiler: okokok ve RESA
@RESA

bisiklet olarak 54 veya 56 sanırım sıze uyar bu ıslerden pek anlamam.9 kılonun altı bır pislet alabılırsenız donuslerdekı sprınt hızlanmalarda buyuk avantaj saglarsınız.ayrıca spd ıle bıneceksenız bastan bır triatlon ayakkabısı ıle baslamanız sızın yararınıza shımano tr 30 modelı 100 dolar yurtdısı fıyatıyla cok ıyı bır tercıh ve look keo pedallar fıyat hafıflık oranı cok ıyı.ayrıca orca veya lance gıbılerınden tek parca bır mayo almalısınız eger yoksa.veya mayo ustune sudan cıkınca bısey gıyebılırsınız ama sıze vakıt kaybettırır.

Tebrikler,
Triatlon sporların padişahıdır.İnsan neler başarabileceğini her yarış ve antremandan sonra daha da bir hayretle görür.Başkalarının ödü kopan mesafeleri yüzer.Dayanıklılığının sınırları orda sanarken daha fazlasının yapılabilir olduğunu görür.Mukavemet sporunun en hasıdır.Zaten ''kolay olasaydı adı futbol olurdu'' diyor,forumdan bir arkadaşımız.
Bisiklet triatlonda önemli.Yani 22-32-44 ayna kol diş sayılı bir dağ bisikletiyle yarışamazsınız.Dolayısıyla uygun bir yol bisikleti gerekecek.Uygun demek pahalı demek değildir.İyi bisiklet yoktur iyi bisikletçi vardır.triatloncu mutlaka antreman yapmalıdır.Koşmayı da asla ihmal etmemek lazım.Ne kadar iyi olursanız olun antremansız olmaz.Ve mutlaka teknik ve iyi yüzen birileri ile tanışın.Havuz antremanı da yapın.Sizin yaşınızdaki sporcular harikalar yaratıyorlar.En son Alanya uluslararası triatlonunda 40+ da yarısan sporcunun derecesi 2.08 idi.(1.56 iyi derece sayılıyor) www.alanyacub.com
Tekrar aramıza hoş geldiniz.
Not:Ben Eğirdir triatlon takımını çalıştırıyorum.(Yani biraz biliyorum sayılır)

• Beğen
Tepkiler: okokok ve RESA
@bikernomad

Doğrudur ben diyorumm :) ...

@bikernomad
Benim size bir sorum olacak:
Alanya triatlonu yas gruplarinda bisiklette drafting serbestmi?
Tesekkurler.

Bu seneki uygulamayı bilmiyorum. Ama geçtiğimiz senelerde yasaktı. Fakat ne kadar adil uygulandı tartışılır. 1-2 sporcu bisikletten indirilip bisikleti indir kaldır cezası uygulandı. Ama parkurda aynı anda 250 kişinin olduğunu düşünürsek drafting yapılmaması çok zor gözüküyor...

• Beğen
Tepkiler: okokok
normalde bayanların erkeklerın ruzgarına gırmesı yasak dıye bılıyorum.hatta bu yarısta bır bayan (rus idi sanırsam) bızım guruba gırmıstıde ona saka yollu takılmıstım no drıft no drıft dıyerekten sonra gönlünu aldık tabıkı.

Bayanların erkeklere draft yapması yasak doğru. Bu kural türkiyede 2002 yada 2003 yılından sonra benim yüzümden uygulanmaya başladı :). Yarışta iken arka lastiğim çıktı( süikast düzenlemişler yarıştan önce) bu yüzden geri sıraya düşünce bizim takımdan bir bayanı aldım ve 15 km boyunca çektim. Sonuç 1. oldu tabiki. Bunun üzerine bu kural koyuldu :D

@Doubleplay

Bu yıl yaş gruplarında drafting serbetti ve uyanıklığın kontrolü de çok kolaydı.Sporcuların ayaklarını cip takıldı.Yani tur yiyip bir önceki gruba katılmak imkansız gibiydi.Alanya yarışlarında aslında en önem verilen milli takımların yarışmaları.O kısım çok ciddiye alınıyor.Yani yıldızlar en önce yarışıyor.Bitiyor.Sonra da milliler yarışıyor.Kalanlar da 20+;30+ ve 40+ olarak birlikte yarışıyorlar.Bu gruba katılım da doğal olarak en fazla olduğundan bir hayli renkli geçiyor.Birlikte yarışılmasına ragmen dereceler kendi yaş gruplarında görülüyor.Benim kişisel görüşüm draftingin gerekli ve triatlonun bir parçası olduğudur.Nihayetinde yarışın sonuna kadar bir sporcunun drafting yapması mümkün değildir.(değilse pekala sonuncu olabilir).Adı üstünde drafting tesbih çeker gibi değişmek demek.Yoksa takıl birinin peşine git sonuna kadar değil.

@Oksal Özdöl

Meraba oksal.
O kadar da kötü değil.triathlon ülkemizde baya bir hızlı gelişiyor.Bu bisikleti alacan da:D Birinci olmazsan döverler bak.
İyi pedallar

@bikernomad

Siz yeni girdiniz değilmi bu camiaya??

@Oksal Özdöl

Triathlona, evet.Yaşadığım yerde bu yıl beşinci kez(2007 Int.oldu)triathlon yarışları düzenlendi.Ben de bizim de bir takımımız olsun dedim.Yöneticiler de olumlu baktı.İnsanlar da yetenekli olunca 7 haftada bir takım çıkardık.1/2 sezonda da 4 yarışa katıldık.Bildiklerimi genç arkadaşlarımla paylaşıyoruz.
Bana gelince; bisiklet benim işimin bir parçası.Tek ulaşım aracım.Hem dağ hem yol bisikleti kullanıyorum (81 denberi yol,88 denberi de dağ).2006 da toplam 8500 Km.pedal çevirdim.
Sanırım asıl sormak istediğinin,adını daha önce duymadık olsa gerek.Yarışçı yetiştiriyorum ama ben kendim yarışmayı değil bisiklet sporunun kendisini seviyorum.Yani benim yaşam tarzım bu. ''www.nomadbiketours.com'' ve ''www.nomad.bnv-bamberg.de''(Tam bitince ana domaine taşıyacağım).sitelerim.Adımın yanına egirdir eklersen internette de benimle ilgili yazılanlar var.
Hadi iyi pedallar.

@bikernomad

Yanlış anlmayın ben sizin bilginizi sorgulamak için yazmadım bu soruyu.Biliyorum aslında olayın içine yni gidiğinizi. Ve triathlon için birşeyler yapmanız çok güzel. Ama Triathlon göründüğü gibi bir gelişim içerisinde değil. Triathlondaki gelişim sadece yurt içi uluslararası yarışların artması.Başka hiçbir konuda ilerleme yok. Hatta çok fazla gerileme var. Türkiyede lisanslı sporcu sayısı artıyor gibi gözüküyor.Doğrudur herkese lisans alıyorlar.Ama kaliteli sporcular teker teker azalıyor.Şuan en fazla 5 tane vardır. Yarış sayıları deseniz eskiden 2 haftada birdi şimdi ayda 1. Federasyonun bütçesi :) Eskiden herkese harcırah vardı sonra büyüklerde ilk 25 gençlerde ilk 15 bayanlarda ilk 10 a düşürdüler. Şimdi ise her kategoride ilk 5 e veriyorlar. Eskiden bazen ödül veriyorlardı çeyrek altın falan , şimdi bitirme madalyası ,takım kupası bile vermiyorlar. 2 sene önce 1-2 kez de olsa milli takım olarak yurtdışı yarışlarına giderdik. Bu sene 1 kere bile gitmedik. Onuda bırakın Triathlonun türkiyedeki en başarılı ve en büyük kulübü olan ( benimde içinde olduğum) Türkiye Denizcilik İşletmeleri Namı değer T.D.İ kapanma noktasına geldi ki Milli takımın hemen hemen tüm sporcuları bu takımdan oluşuyordu...

Yani anlayacağınız bu spor bir gelişim içerisinde değil. Tam aksine triathlon bitiyor...

@Oksal Özdöl

Ben son 20 yildan beri ABD'de yasayan ve son 3 yildan beride aktif olarak Masterlarda (burada yas gruplari diyorlar)triatlon yapan Turk vatandasiyim.
Half -Iron distance girdigim en uzun yaris.Burada lisanli sporcu sayisi 100 bin civarinda ve dolayisi ile cok kaliteli musabaka ve organizasyonlar oluyor.
Amacim Turkiye'de gelip Alanya ve varsa diger Masterlarin yaristigi musabakalara girmek.Bu arada sizlerin gozlemlerinizden dolayi Turkiye'deki triatlonla ilgili bilgide ediniyorum.Bu arada Specialized bisiklet ile ilgili yorumum su:Cok guzel bir model fakat draft legal yarislarda bu bisikletin aero ozelliginin faydasi olmayacagi gibi aero barlarin frenlerden daha uzun olmasindan dolayi ITU yarislarinda legalde degil zaten.
Benim burda yaristigim triatlon bisikletim Cervelo P2C ve girdigim yarislarin hicbiri draft legal degil ve yakalanirsan zaman cezasi aliyorsun.
Yol bisikletim ise 2005 model Orbea Orca.
Herkeze selamlar.

Yazdıklarına katılmamak mümkün değil.Evet triatlon pahalı,seyircisi az,beslenmesi ve antremanı(özellikle havuzdan dolayı)masraflı bir spor.Sponsor bulmak ta çok zor.Adamlar reklam getirisi ne olur diyorlar.Ama ne yapalım yani bırakalım mı,bu güzel ve gerçekten ayrıcalıklalıların ayrıcalıklı sporunu.İstersen bir de iyi tarafından bak.Para dönen bir spor olmadığından dopingi de yok sayılır.
bak Bahadır neredeyse bir yıldır havuz savaşı veriyor hala bıkmadı.:boese157: Ben de yanına katılacam şimdi.
Evet devletin sahip çıkması lazım.Bizler hiçbirimiz devleti yarattığı kaynağı yaratamayız.
Enseyi karartmayalım.

Amerika'dan ana vatanı izlemeniz beni çok duygulandırdı.triatlona başlerken şu an yaptığım tek iş ölçülerime uygun bir bisiklet almak.gittiğim satıcılar ve biniciler genelde aynı şeyleri söylüyorlar fakat herkez elindekini satmaya çalışıyor.internetten ORBEO ORCA yı araştırdım çok hoşuma gitti.buralarda o bisikleti bulmak zor.bana tavsiye edeceğiniz kılık kıyafet bisiklet ve genel tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.

bütçe belirtirseniz ona göre yardımcı olabiliriz...

600 lirasını kask mayo ayakkabı olarak ayırırsaız geri kalanı ile güzel bir bisiklet alabiliriniz...

Geri