Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Triban 520 Bisikletiyle tur yapmak için gerekli ekipmanlar

Tepki
22
İsim
Harun
Triban 520 bisikleti tur için düşünüyorum.Arka bagaj takılabilmesi ve drop bar olması beni çok tatmin ediyor. Fuji Touring 2016 fiyatının çok pahallı gelmesi ve Fuji Touring 2015'i de bulamadım.

Bu bisiklet için fikirleriniz ile birlikte gerekli ekipmanlar neler olmalı?Bu arada 120 kiloyum.1.90 boy var çok da şişman değilim :D Belki bu bir dezavantaj olabilir ama ilk zamanlarda kısa turlar yapmayı planlıyorum. Ekipman olarak neler almalıyım?Bagajlar,çantalar,çamurluk falan...

Scudo
Lastikler tur için biraz ince gibi 28 lik lastik takılabiliyor ise en azından onu takın ama yine de çok yük almayın yaniniza

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

700x23 le tur yapmak biraz problemli olabilir yada uzun tur yapmak problemli olabilir desek daha iyi olur benim yaris bisikletimde 700x28 var tur yapiyorum arkada bagaj baglayabiliyorum

dış lastiği 700 28 aldığım zaman iç lastikte almam gerekiyor mu?

Almaya gerek yok bende salcano xrs o4o var onceki sahibi yapmis sendeki jant 700x28 kaldirirmi onuda bilmek lazim benimde okadar teknik bilgim yok :)

Bildiğim kadarıyla triban 520 nin maşa aralığı en fazla 25mm lastiğe izin veriyor.
Yol bisikletiyle 23mm lastikle uzun tur yapanları görmüştüm forumda, bi araştırın.

@harunbas141 yol bisikleti jantı için kilonuz fazla gibi. Triban 520 kullanıyorum.ilk 3 kullanimdaki 20 25 km arasi bunlar hepsinde jant akordu bozuldu. Kilom 85. Sanayide jant ayari yaptirdim suan daha iyi. Ayar sonrasi 2 kez 20 30 km arasi kullandim. Bence biraz daha enli ve tel sayisi fazla olan bir jant almalisiniz. Tabi bu durumda ne kadar karli olur bilinmez. Tura cevircem derken fuji turingin maliyetini yakalayabilir.

Tur ile tam olarak ne yapacaksınız bilemiyorum ama ben 700x23 lastikler ile İzmir - Turgutlu - İzmir yaptım.
Gerçi pide yedik, çay / kahve içtik ama dropbarlı bir bisikletle uzun mesafeyi ben önermiyorum.
Çanta ve bagaj kullanılacağı düşünülürse şehir / tur tarzı birşeyler daha uygun olabilir.
Eşime Ghost Square Cross 6 aldık, onunla istediği yere gidiyor.
KTM Life Action modeli var, o da güzeldir.

Fiyatlar Fuji seviyesinde olmalı.

Tribanla ilgili açılan konulardan birinde 32ye kadar lastik takilabilecegi ve bunu da decathlonu arayıp ogrenildigini söyleyen biri vardı.Burda da en fazla 25e izin verilebileceği soyleniyo.Bu durumda hangisi doğru.şehir ve yol bisikleti karışımı bi bisikletin 25e kadar izin vermesi bana pek mantıklı gelmiyo.Bu bisiklete sahip olanlar elinde imkân varsa eğer bi deneyebilirlerse iyi olur

Anladığım kadarıyla yine bana masraflı olur bu bisikleti almak.

drop barlı bisikletlerin çok havalı duruşu var.vazgeçmek istemiyorum.tur olarak da mesela ege sahilini yukarıdan aşağıya inmek :D tabi kısa vadede imkansız da :D

@harunbas141 sehir bisikletini dropbar ile kullanabilirsin. Ama turcuların tercih ettigi gidon genelde kelebek gidonlar. Vardır bi bildikleri. Genede sen bilirsin. Erdoganlar bisiklette jant takımlarını inceleyin. Yol bisikleti jantları için genelde 100 120 kg taşır seklinde bilgiler var. Bu sadece sizin kilonuz... Yanınıza alacağiniz ekipmanlar jantın garantibedilen taşıma ağırlığından fazla. Decatlon triban 520 icin kg vermemiş. Ama taşıyacağı yük bunlar kadarsa bu is bu jant takımı ile olmaz. Güvenlik önemli. Jant yamulursa giderken olay biter. Bahsettiginiz kiloyu jant taşısa dahi tekerlerde taşıyacak onuda dikkate alın. Tekerlerde sağlam olmalı yol tutusu iyi olmali kolay patlamamalı. Teker göbegide onemli tabi.. Herseye ragmen deniycem derseniz jant teli ali yaniniza ve akord nasil yapilir ogrenin. Jant gobegi de ihtiyac olabilir bunuda goz ardi etmeyin. 20 kilo yuk alsaniz cantalar dahil 140kg goturecek bir jant almaniz gerekirki 25 mm lik jant icin bu pek kolay birsey degil. Guven vermiyor kagit ustunde. Isin ozu yuruyen teker aksamini degistirmeniz bence iyi olur. Genelde yapilan janti hic kullanmadan satmak onun yerine yeni jant icin sermaye toplamak. Triban jant takimi forumda 200 250 tl gibi 0 olarak satilmis onceden. Yeni jant kac para olur bilmuyorum. Iyi gunler

@harunbas141
Sevgili Harun 120 kilo ciddi fazlalık demek, sık kendini, dr yardımı ve bisiklet ile inşallah çok kısa zamanda zayıflarsın. bisiklet için yanlış tercih etmişsin, teker inceldikçe çok daha uzun yol yapmak lazım kalori harcamak için, tekerleri 35.mm yap, hatta schwalbe maraton plus al çok faydasını görürsün.

zaten spor yapıyorum şuana kadar 4 kilo verdim.yediklerime dikkat etmiyorum pek.dikkat etmeye de başladıktan sonra daha hızlı veririm.Şimdi ben bu bisikleti alsam bir süre bu biskleti kullansam olmaz mı?tur yapmasam?spor amaçlı olarak kullansam?

Konuyu izleyelim bizimde işimize yarar :D

BvqD2j.png

geriye bagaj takmak ve canta kaliyor :)

• Beğen
Tepkiler: sargon
@Tolga Uşaklı
Bence dropbar düz gidondan daha kullanışlı. Farklı tutuş pozisyonlarından dolayı ben yol bisikletinde mtb'de olduğumdan daha rahat ediyorum ve mtb'de yaşadığım bilek uyuşukluğunu yol bisikletinde yaşamıyorum. Eğer arkadaşın tribana kelebek gidon takma durumu yoksa dropbar bence daha uygun turlar için...

@harunbas141
Aslında triban'dan çok güzel tur bisikleti olur. Kadrosunu yakından incelemiştim, kadro açıklığı fazla olduğu için 32c,35c lastiklere kadar kullanabilirsiniz. Yani 700x35c zırhlı lastikle gönül rahatlığıyla tura çıkabilirsiniz ve ağırlığınız problem olmaz.

max 32 mm e kadar bagaj takilabiliyormus jantin degismesi kosuluyla

@cYclopath

700x28 kullanılabiliyor.

@harunbas141 Dış ve iç lastiğiniz birbiriyle uyumlu olmalı. Bilgisayar mühendisliği okuyorsunuz sizce CORE i7 işlemciiye 64mb ram taksak nasıl olur? soru biraz böyle olmuş :)
iç lastik çok pahalı değil. Bisikleti kilonuza bakılırsa 110PSI gibi basınclarda kullanacaksınız basın düşer düşmez cart diye lastiğiniz patlar risk almayın derim.

Geri