Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tüm tabuları yıkacak beslenme önerisi

Barış Kılınç

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2007
Mesaj
729
Tepki
1.105
Şehir
İstanbul
Herkese merhaba,

Uzun bir süredir üzerine okuduğum, araştırdığım bir konuyu, yeterince ikna olduğumu hissettiğimden dolayı paylaşmak istedim.

(link) adında, bir doktor hocamızın kişisel deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı ve örneklerle de tezini desteklediği bir web sitesi var. Burada yeme alışkanlıklarımız irdeleniyor. Bu bir diyet ya da doğru şeyleri yeme önerisi değil, tamamen yaşam tarzınızı değiştirecek bilgiler ihtiva ediyor.

Temel argümanı özetleyecek olursam, insanoğlunun geni on binlerce yıldır aynı şekilde çalışıyor, ama bizim beslenmemiz son iki yüz yılda inanılmaz bir evrim geçirdi. Yani biz değişmezken boğazımızdan geçenler değişti. Tüm hastalıkların kaynağı olarak beslenmeyi işaret eden bu görüş, hedefe şekerli gıdaları alıyor. Ama sadece bisküvi, çikolatayı değil; hızla şekere dönüşebilecek bütün gıdaları (ekmek, makarna, pilav). Temel sorunun vücudun insülin direnci kazanarak gereksiz derecede adrenalin ve büyüme hormonu salgılaması, ve kendini sürekli krizde hissetmesi, en ufak hatada cezayı yağlanarak kesmesi olarak görüyoruz.

Eğer birkaç makale okursanız ne demek istediğimi, mekanizmanın nasıl işlediğini anlarsınız. Biraz müjde vereyim; bu görüşe göre her sabah en az 2 yumurtalı, tereyağlı, pastırmalı kahvaltı mümkün. Ancak yanında ekmek yemeyeceksiniz! Çünkü asıl fazla kolesterolü yaratan vücudun dengesizliği. Normalde bizim kolesterole de bolca ihtiyacımız var, çünkü atalarımız et yiyerek diğerlerinden ayrıldı ve modern insana ulaştı.

Benim ikna olmamdaki asıl nedene gelirsek; uzun süredir corn fleaks, makarna ve türevi basit şekerlerle uzun bisiklet turlarına çıkmaya çalışıyordum. Rampalardan önce kola içerdim, zirvelerde ellerimin titremesini karamelli çikolatalarla geçiştirirdim. Ama evet, sadece geçiştirirdim. Vücudumun kriz halinde olduğunu, ve aslında dünyanın en sağlıksız işini yaptığımı bilmiyordum. Birkaç doğru hamleyle uzun süre yemek yemeden ilerleme yetisini ve açlığın el titremesiyle değil karın gurultusuyla hatırlanan bir şey olduğunu tekrar tecrübe ettim. "Bendeki değişim muazzam" demiyorum, ama bu tarz sık sık şekerli şeyler yeme ihtiyacı olan birinin mutlaka tekrar ele alması gereken bir konu bu beslenme.

Forumdan dışarıya link verme olayına pek sıcak bakılmadığını biliyorum. Ancak burada ne bir ticari kaygım söz konusu, ne de sitenin kendisinde böyle bir dayatma/pazarlama politikası mevcut. Yalnızca gerçek gördüklerini yazan makaleler bulacaksınız.

Teşekkürler.
 
Scudo
Ben şey duymuştum, televizyonda izlemiştim bir basketball oyuncusu, maç yemeklerinden bahsediyordu ve tavuklu makarna demişti. Değişik.
 
faydali bir bilgiye benziyor. Tecrubeyle sabit bir konu var: ekmek yemeyin..
 
Güzel bir kaynağa benziyor. Eğer verdiği bilgiler doğruysa şu ana kadar bayağı doğru bilinen yanlışlar yapıyormuşuz demektir.
 
Barış selam,

Yukarıdaki harika bilgilendirme yazından sonra, linke bağlandım ve karatay diyeti hakkındaki ön bilgileri aldım. Akabinde kitabı internetten sipariş ettim, dün geldi çoğunu okudum ve nerdeyse bitirmek üzereyim. bence çok faydalı bir kitap ve resmen yeme alışkanlıkları konusunda yönetildiğimizi, yanlış yönlendirildiğimizi remen medyanın bu konuda bize büyük tuzaklar kurduğunu kanıtlıyor. evet biliyorum herkesin bir iradesi var ama şeker kullanmanın, kola tüketmenin vücudumuza neler yaptıgından hiçkimse bahsetmiyor. peki ne mi oldu? ilk yazıyı p.tesi okudum ve öğlenden itibaren ekmek yememeye ve söylenenleri harfiyen uygulamaya, bir taraftan da çok sevdiğim günlük 30 km lik (iş-ev arası) yaptıgım bol rampalı turlarıma devam ettim. sonuç mu? dün akşam yemekten sonra (!) tartıya çıktım ve gözlerime inanamadım.aynen devam edeceğim hedeflediğim rakama inene kadar. Kilo vermeye istekli olan ve bisiklete binmeyi seven tüm arkadaşların kolayca uygulayabileceği ve çok rahat kilo verebileceği bir yöntem..şiddetle tavsiye ederim.
Tabi Barış Kılınç a da sonsuz teşekkürler.
d.a.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Arkadaşlar bende facebook hesabımda ilgili kitabı övmüş ve tavsiyelerini elimden geldiği kadar yapmaya çalışan birisiyim.
Fakat lütfen herkes bu gibi sağlık konularında buradan alacağınız bilgileri kullanmak ile ilgili sorumluluğun kendilerinde olduğunu unutmasın.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.
 
Bu tür programlar son yıllarda oldukça popüler. Ben de doğruluğuna inanıyor ve uygulamaya gayret ediyorum.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler "taş devri diyeti" ya da "stone age diet" aramaları yaparak geniş bilgilere ulaşabilirler.
 
arkadaşlar bahsi geçen sitede besinlerin glisemik indeksine dikkat edin ve ona göre yemek yeme alışkanlığı kazanmaya çalışın deniyor. beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, pilav yerine bulgur yiyin diyor. tüm amaç vücudun insülin dengesini korumak.
 
Herkese teşekkürler.

Bunu aslında bildiğimiz türden bir diyet değil, doğru besinleri tüketme bilinci olarak düşünebiliriz. Yani bir süre uygulayıp rafa kaldırmaktan ziyade, bir beslenme politikası olarak ele alıp, kendinize ve çevrenize özen göstermeniz anlamına geliyor.

Elbette ki beslenme konusu, biz çevremize ne kadar dikkat etsek de müdahil olamadığımız, işleyen bir süreç. Kendi inisiyatifimizle zincirin dışında durmaya çalışsak da, süpermarketlerin önümüze koydukları, açılan fast-food restoranları, kahve dükkanları gibi unsurlar hayatımızın her yerinde, her zaman olmaya devam edecekler.

Bu konuyu bir idealistlik haline getirmeden, bisiklete de binen insanlar olarak, aklımızın bir köşesine yerleştirmemiz; gördüğümüz çikolataya, gofrete, kolaya veya herhangi 'çabucak enerji veren' ürüne, "nasıl olsa düzenli spor yapıyorum canım" diyerek saldırmamamız, uzun vadede bize avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum. Rakamlarla kesinlenmiş bu insülin direnci konusunda kısır döngüye kapılmamamız en mantıklı hareket olacaktır.
 
@Barış Kılınç

yemek yemeden uzun süre kullanmaktan ve acıkmış olmayı karnındaki gurultuyla hissetmeyi ben de tecrübe ettim.Aynen dediğiniz gibiydi.Uzatmayayım;karatay diyetini ben de okudum,100'de yüz olmasa da uygulamaya çalışıyorum.beyaz ekmek zaten çoktandır yoktu ama şekerli abur cubur tarzı şeyleri kestim.6-8 saat birşey yemeden idare edebildiğimi gördüm. sabah birşey yemeden 40-50 km'lik turları rahatlıkla yapabiliyorum.merak ettiğim sizler sabah antrenmanlarınıza birşeyler atıştırıpta mı çıkıyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Bir şey yemeden uzun süreli fiziksel aktivite yapılabilir. Kilo da verirsiniz fakat bu verilen kiloların içinde kas kütlesi de olur çünkü protein de kaybedersiniz.

Harcadığınızdan daha az kalori alacaksınız ve aldığınız kaloriler kaliteli olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: murat banbal
kas kaybının da olacağını bilmiyordum ve hiç düşünmemiştim.birşeyler yemeden çıkmamın tek nedeni,çok erken çıkıyorum.sabah saat 6 gibi. 4-5 gibi kahvaltı etmem de olanaksız.baştaki amacım kilo vermekti,ideal kilomda olmasamda biraz verdim.178 cm boy 85 kiloyum.antrenman dönüşü kuvvetli besleniyorum gerçi ama,demek ki aç çıkmamalıyım.tekrar teşekkürler.
 
Geri