Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

Scudo
Birkaç sorum olacak. İlgili ve bilgili arkadaşlar cevaplarsa mutlu olurum.
Rubena Flash 700x35 Stop Thorn lastiklerin 3mm zırh ve UST olanlarının 5mm zırhı olduğunu buradan öğrendim. Arasında çok ciddi bir koruma farkı var mıdır? 2mm çok şey fark ettirir mi?
İnternette yerel sitelerde ST modelini bulmak mumkun fakat STU'sunu satan bir site var mı?
Flash ile Hook modeli arasında farkı nedir?
Son olarak
Türkiye'den yaklaşık kargo dahil 90-100 liraya bir çift Rubena Flash Longway Stop Thorn veya Rubena Flash Longway Ultra Stop Thorn almak mı?
Bike-components.de'den 160 lira civarında Schwalbe Tour Plus Smartguard veya Green Guard almak mı?
Teşekkürler.

ben bugun sipariş verdim yarın gelirse gidip servisde bisiklete hem bakım yaptırıp hem lastikleri taktıracagım. biraz test ediyim izlenimlerimi paylaşırım. teşekkürler.

@akinomatata 3 değil 3.5mm yani arada 1.5mm fark var bence bulursanız alın okdr fark olmaz çok düşünmeyin hiç alamazsınız aklınız karışır.

Şöyle arkadaki 5mm öndeki 3.5

Flash daha dişsiz akıcı hook daha araziye yakın seçimini yap.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    33,1 KB · Okunma: 133
@kronik Yerinde seçim olur seni tatmin eder bence patlaktan da korkma al yamalarını şansın varsa patlamaz

@Emre Sefa SEFER

Merhaba,
Giant rom 2 disk kullanıyorum. 700x40c lastik ebatları var, bu ebat (700x35c) küçük gelir mi sizce?her turda ki genede izmir sürer her çıkışında pıtrak dan patlar oldu

@erkandilaveroglu küçük gelmez tabi ki. 700x35c modelinin bir ;Flash bir Hook modeli var. Daha çok asfalt zeminde kullanıyorsanız Flash modelini arada araziye giriyorum diyorsanız Hook modelini tavsiye ederim.

@erkandilaveroglu 700*35c sizin şimdiki lastiğinizin bir tık ince olanı. Teknik olarak kullanabilirsiniz.

aynı lastiğin hook STU olanını kullanıyorum, yani patlak koruması en kalın olanını, bir kere şükür patlamadı.
yuvarlanma direnci tabi ki 700x23c dişsiz bir yol lastiği gibi değil, daha fazla. ayrıca teki 800 küsür gram yani bir yol lastiği ile zaten son sürat ve hızlanma olarak başetmesi mümkün değil. yine de sahil yolunda gayet güzel ortalamalar çıkartabiliyorum.
istanbul yolları mağlum, böyle bozuk yollarda benim gibi bunnyhop falan yapıyorsanız, arada bisikletten inmeye üşenip kaldırıma falan çıkıyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir lastiktir kendisi.
35c olması ve nispeten 23c lastik gibi 90-110 psi basmak zorunda olmamam jantın selahiyeti için de iyi oluyor, hafif esneme payı olunca jant da daha az zarar görüyor, akort vs daha uzun gidiyor
yol tutuşu gerçekten güven veren bir lastik. ıslak zeminde hiç denemedim.

bu seri lastiklerde üç kademe patlak koruma zırhı var

ilkini zaten almayın, ST (stop thorn) modeli 3mm, STU (stop thorn ultimate) 5mm zırhı ile gayet iyi koruyor.

ben lastiği n11.com sitesinden çiftini 99 liraya aldım.

Bende uzun zamandır lastik arayışındaydım. Piyasa da o kadar farklı fiyatlarda o kadar çok marka ve kandırmaca var ki.. Daha önce CTS traveller kullanmıştım 26 inch olanını memnun kalmıştım, fakat 28 e geçince ve mevcut bisikletimin lastiği o kadar ince geliyordu ki her çıkışımda pıtrak veya en ufak bir diken de patlıyordu, en son cumartesi günü patlatınca artık ciddi arayışa girdim. Emra Bey o kadar iyi yazmış ve yorumlamış ki İzmir' de hook bulmama rağmen illede flash ST olsun diye Konya' dan sipariş ettim. Umarım bu hafta içinde elime ulaşacak. Umarım bahsettiğiniz kadar iyidir. Bu sayfanın yorumu hem içimi hafiletti hemde cebimi. umarım değer. :)))

Geri