Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turcu insan para harcar mı?

Turda en cok sorulan sorulardan biri bu para mevzusu dikkat edilmesi gereken husus ise az parayla cok yer gezilecegini halkimiza anlatmak mesela bu muhabbet gecerken basit bir hesap yaptim tatilde eve otobusle gitmekle trenle gitmek arasinda 65 lira fark var dedim 65 liraya ankaranin icinden geceriz ve hic gezme fikri olmayan bir uni ogrencisine zehri verdim. Pisman degilim

Scudo
Kullanıcısı bilmem kaç bin yurrooluk bisikletini toplar, istediği tencere ile isteği ocağın üstünde istediği makarnayı yer.

Bir diğeri karfur bisikleti ile yola çıkar, istediği otelde kalır, istediği yerde parasını dilediği kadar harcar.

Bunun konuşulması, tartışılması kadar abes bir şey olabilir mi ?

Resmen zenginin malı, züğürtün çenesi başlığı olmuş.

Katlanır Bisikletle Londra-Sofya

Tüm yolculuğum boyunca hiç kalacak yere para vermedim. Sadece 1 kere İtalya da pizza yemek için restorant a girdim. Feribot ve tren ücreti hariç toplamda 450€ bir ücret harcadım.

Enkinin bu turunu turcular için bir mihenk noktası alabiliriz. 50 gün süren turunda ulaştırma dışında 450 euro harcamış.
Geçen yıl bir turcu abimizin üç kişi frankfurt ta gidip VSF bisikletleri alarak 6 ülkeyi turladıkları bir ay süren turda ortalama kişi başı 10 euro harcamaya dikkat ettiklerini söylemişti. Turda ne kadar para harcanacağı, nerede kalacağınız, yolda hangi ulaşım araçlarını kullanacağınız, yanınıza gitmeden azık alıp almadığınız, beklenmedik sağlık ve tamir harcamalarıyla yakından ilgilidir. (Bak ya biz bunları bilmiyorduk.) Ama burada ifrat ve tefrit arasında yer almamak gerekir. (Bak şimdide vaaza başladı) az veren candan çok veren maldan demiş atalarımız. (tamam saçmalamaya başladı yeni bir şey çıkmayacak bundan)

Parasız tur yapılmaz para harcanmadan tur yapılır ben her tura çıktığımda (ki ben turcu değil yolcuyum hiç duraksamadan gitmeye çalışırım) yanıma bir miktar para alırım harcamak bana kalmış ama parasız çıkarsanız başınıza birşey geldiğinde kendizi otostop çekerken bulursunuz

(Kısa turlar için şahsi fikrim böyle)

Valla her şeyden kısarım da yemek içmekten kısmam. İkram edileni de beğenirsem yerim, beğenmezsem gider lokantada yerim. Birileri kırılacak diye midemi bulandıran birşeyi yiyemem. Kırılırsa kırılsın, bana ne?

Bence Harcar. Kötü şans diye bişey var

• Beğen
Tepkiler: bby18
Valla geçenlerde tanıştığım amerikalı surly marka bisikletli bi kardeşimiz boyuda 2 metre bu arada 1yılda 2000$ la dünya turu yapmaya çıkmış ingiltere italya avrupa ülkeleri derken türkiyede benim gibi bir mübareklede tanıştı hehe ? güzel ingilizcemle ben kendisine çok güzel gezi rehberliğide ettim buna ek olarak neyse sonuca gelirsek amerikalı kardeşimizinde dediğine göre para harcanmadanda tur yapılabilir ama illa para şart her türlü tamir vs. ler için ? adam sade arada nadiren konaklama(%90ı beleş ama :D) ve tamire para harcamış konaklama olayını kampla çözüyor yemekte de kesmiyor adam bir kg baklava yedi türkiyeden gitmeden ??

@vercenik

Alplerdeki cehennem bilmem ne mtb inişi var o çok hoşuma gidiyor ona gitmek isterdim ülkemizde de varmı böyle aktiviteler

Parası olan varlık içinde yokluk çekecek hali yok ama turcuların geneli tutumludur. Ekipmanlara belli ölçüde harcama yaparlar ve bunun parasını da kat kat çıkartırlar.

Konaklamaya imkanlar dahilinde para harcamazlar. Yeme içme olayını da gittikleri coğrafyaya göre ucuza veya bedavaya getirme gayretindedirler. Bunun asıl sebebi cimrilik değil düşük bütçeyle çıktıkları turda yaşayacakları teknik sorunlara yapacakları olası harcamalardır. Yaptığım ultra turlarda genelde bunu uyguladım. 16-20 saatlik turlarda bile mevsimine göre maksimum 5-15 tl arası harcama yaptım.

Geri