Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye'deki Singletrack MTB patikaları!

Murat.K

Daimi Üye
Tepki
126
Bisiklet
Trek
Selamlar,

Youtube'da özellikle İngiltere, Kanada ve Amerika'dan çok güzel MTB videoları izliyoruz.
Zaten birçok yerde düzenlenmiş bike park'lar mevcut.
Ülkemizde böyle güzel patikaları adresleyen,derleyen siteler,dergiler olsa keşke..
Yanlız yangın yolları yada kamyon geçecek şekilde geniş olan stabilize orman yollarını kastetmiyorum. Şöyle hafif inişli çıkışlı "singletrack" diye tabir edilen, bir insanın yürüyebileceği genişlikteki yolları kastediyorum.

İlki benden, sanırım İzmir'li her MTB'cinin bildiği Balçova Manastır yolu:
(parkurun bir kısmı zaten Delta'nın yarış düzenlediği kısımdan oluşuyor)
Mavi çizgi çıkış,bahsettiğim gibi kamyon genişliğinde stabilize orman yolu..Beyaz dairenin oradan yukarıya bisiklet elde çıkış gerekiyor, arka taraftan dolanabilirsiniz yola devam ederseniz ancak bu kez baya bir sürüyor yol. Açıkçası beyaz dairenin oradan yukarı çıkmayıp direk kırmızı iniş yoluna da girebilirsiniz.
İniş yer yer dik ve sert, ve bazı bölgeler çok kayalıklı bisikleti ele almanız gerekiyor.Yine keşke imkan olsa da o bölgelere tahta geçitler döşesek. Gerçekten bir downhill bike park haline dönüşse..
Patika zevkli sayılır ama nispeten kısa! Yani o kadar çıkışa rağmen böyle kısa bir iniş kesmiyor.
http://img715.imageshack.us/img715/8003/manastr.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/2926/img2012050600218.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/6751/img2012050600216.jpg

Sizlerin bildiği güzel patika yollar varsa belki bu başlık altında derleyebiliriz.

Scudo
Bu konuyu canlandırsak birkaç sonuç çıkabilir mi acaba?... Memlekette telesiyejle çıkıp bisikletle inebileceğimiz bir parkur yapılmayacağı kesin (bir grup Uludağ'da yapıyor bunu ayrı)...Mustafakemalpaşa da yapılan parkur için de hiç olumlu yorumlar duymadım... bari kendi kendimize birşeyler bulup paylaşsak biraz bişeyler deneme şansımız olsa... Ben senede 3-4 defa gittiğim için Düzce civarlarında bu tarz yerler arayışındayım, stabilize dağ yolları bol ancak singletrack henüz bulabilmiş değilim...

Karabük Yenice ormanlarında eski federasyon başkanı bir abimiz singletrack bir parkur yapmak istiyor ama kendisi 70 küsür yaşında (bu yaşında hala parkuru yapıp oradan inmek hevesinde) olduğu için bu konuda yardıma ihtiyacı olduğunu ama kimseden yardım alamadığını belirtti. Orman içinde bir köyde butik oteli var ve bisikleyçilerle, doğa yürüyüşü yapan müşterilerini misafir ediyor. Parkur yapımı için yardımdan kastı maddi değil fiziksel olarak birkaç gün bulunacak rota çıkartacak ve hatta patikanın oluşturulmasında yardımı olacak çalışacak kişlerin yardımı... Belki toplanıp bir grup halinde bile yardımcı olabiliriz... hepimize de yeni bir mekan olur... istanbul ankada izmir vb. uzak olduğu kesin ama senede 3-4 gün burada çok güzel tatil yapılabilir ki biz bu yaz başı büyük bir keyifle 4 gün kaldık...

wikiloc uygulamasına bakabilirsiniz, oralarda da etiketleyen var
ancak yurtdışındakiler ile kıyaslanamaz malesef

• Beğen
Tepkiler: Koray Yılmaz
ülkemizde genelde bu tip yollar çok nadir denecek düzeyde olduğundan genelde orman içerisinde bulunana yangın yollarını kullanıyoruz.Herkes elinden geldiğince kendi bölgelerinde bulunan alanları resimleyip buradan paylaşması ile güzel olur yakın zamanda çıkarsam bende buradan paylaşırım inşallah devamı gelir

@Murat.K klm dosyasını da paylaşabilir misiniz? Bir kaç haftaya o rotada süreceğim.

Yine izmirde tamamı singletrack olan çiçekliköy kent ormanında parkur var ama yapısı itibariyle inişi kadar çıkışı olan xc parkuru diye nitelendirebiliriz.
Bunun dışında izmirde yine singletrack olarak evka-3 te, güzelbahçede, kavaklıderede ve ilk mesajdaki balçova manastıda oldukça güzel parkurlar var.

Antalyada da bu tarz yollar mevcut, kullananları gördüm ama pek kullanmadım bu tarz yolları. Daha çok orman yolları ve stabilize yollar mevcut

Geri