Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ucuz Karbon Gidon Alınır Mı ?

Emir BLN

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Merhaba

aliexpress de 20$ a Ritchey marka tahminimce replika olan bir gidon var.
(link)

(link)

Veya 50$ a böyle set
(link)

Sizce alınırmı yoksa alınsa bile uzun süre dayanmaz mı?

Scudo
Dayanıyor sıkıntı yok ağırlıklarıda tutuyor 120gr civarı ama alıcaksanız beyaz almayın boyası çok narin ayrıca boya olduğundan ağırlığı da fazla oluyor

bence bu tarz ürünlerden uzak durmalısın.

Arkadaşım karbon malzeme sert bir malzemedir. Bu da malzemenin gevrek yani kırılgan olduğu anlamına gelir. Bu malzemelerin ucuz olması kalitesiz karbonlardan ve fazla özen gösterilmemesinden kaynaklı. Daha önceden çakma karbonlarda gözlemlediğim inanılmaz bir esneme var. Karbon da gevrek olduğu için bu esnemelere dayanamaz ve kırılır. Orijinal, kaliteli karbon malzemeleri tercih etmende yarar var

Aynı satıcıdan Ritchey Superlogic 620mm riser gidon aldım. Memnunum.

matara kafesi gibi aksesuarlar için olabilir ama güvenlik açısından kritik olan ve ciddi yüklere maruz kalan gidon gibi bir parçayı bu şekilde almanız bile bile lades demek olabilir. orijinal karbon ürün kullansanız bile özenli ve düzenli bir şekilde kontrol yapmanız gerekirken bir de 20$ gibi bir fiyata satılan sahte bir ürüne bence kesinlikle güvenmeyin.

Yüksek Performans Sürüşleri Ve Downhill Gibi Amaçlarda Kullanmıyacaksanız 1 Dereceden Kullanıcının İşini Görür Sağlam Ürünler Ama Profesyonel Yarışçı iseniz Daha Profesyonel Ürünlere Yönelmenizi Öneririm...

Ucuz ve cakma bir karbon parcadan kariniz 200 TL diyelim. Ancak bu parca bir gidon veya masa ise soyle dusunun:
Kırılan bir gidon veya masa yuksek hizdaki titresim veya sert bir darbe aninda kirilir muhtemelen. Bu da kirilan kemikler, dagilan surat, burun veya kirik disler demek. Acisini bir kenara koyun, tedavi masraflarini bir kenara koyun, belki kalici olabilecek sakatlik veya izleri bir kenara koyun, kaybedeceginiz is gunlerini/saglik ve keyifle gecireceginiz gunleri bir kenara koyun ve hesaplayin!
Eger bu tasarrufa bu riskler deger diyorsaniz alin ucuz karbonu. Yoksa karbon olmasin ama indirimden dusurdugunuz veya 2. el denk getirdiginiz kaliteli aluminyum bir parca olsun daha iyi ;)
Yinede keyif sizin karar sizin...

Çokmu çabuk kırılıyolarki bu gidonlar vede aynı siteden beyaz alüminyum olanları var, peki onlarda bu şekil kırılıyolarmı ?

Forumdan bir arkadaş bisiklet sürerken yere düşünce kullandığı çakma karbon gidonunu kırdı. Tek darbe ile kırıldı. Çok şükür başka bir şey olmadı. Bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

Aklım karıştı bende çok heveslendim sele borusu gidon ve boğazı + sele 600 gr müthiş bir rakam ve 60 dolar ??

Aslında sahte dahi olsa bu parçalar çok kolay kırılabilir şeyler değil. Ama şu var; bunlar güvenilir değil. Biri diğerini tutmayabiliyor. Biri sağlamken diğeri belki daha üretimdeyken çatlak oluyor. Basıyorlar boyayı üstüne geçiyorlar. Bir arkadaşıma aldık böyle bir yol gidonu ürün geldi bisiklete takıldı. Esnemesi nasıl diye bakmak için üstüne abandım yüzde 30 kuvvetimle 4. hareketimde çatladı. Sonra onu çıkardık uğraşa uğraşa elle ikiye ayırdım ama çok zor oldu üstünde falan zıpladım kırılmadı hemen.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İçinde ince bir alüminyum boru olan, karbon destekli borular var. Onlar hem sağlam, hemde hafif olur diye düşünüyorum. Onlardan denk gelirse alınır bence

(link)
(link)
(link)
Karbon olmayıversin dersen bunlar var. En azından sağlam yere tutunuyorsun :D

@Serkan Mıstınoğlu
ilk test edip kırdığı şey neydi ben anlamadım

mavicin eski bir bir tek kat jantı. artık jantların hepsi çift kat. o kadar kolay kırılabilen yok

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu
hmmm anladım sayın serkan bey teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bütün çakma karbonlar hemen kırılır diye bir sonuç çıkarmı bu mevzulardan acaba? ben açıkçası sanmıyorum oyle bi durum olacağını

Geri