Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ukrayna'ya Yardım Paketine Türkiye de Katkı Yapacak (Basından)

K. Benli

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Trek
AB Komisyonu'ndan bir yetkili, siyasi krizin ardından ekonomik kriz çıkmazına giren Ukrayna'ya maddi yardımın koordinasyonu için ABD, Japonya, Çin, Kanada ve Türkiye ile iletişime geçildiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre ismini vermek isteyen yetkili, Ab'nin Ukrayna'nın kısa dönem için maddi ihtiyacını karşımalar için bağış verecek ülkeler konferansı organize edebileceğini söyledi.

Ukrayna'daki geçici hükümet 35 milyar dolar maddi yardıma ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Yardım ettiğimiz ülke ve halklarının sayısını bilmiyorum.

Yardım etmek insanî bir davranış, tamamen katılıyorum.

''Çok veren maldan, az veren candan'' bu söz de çok doğru.

Canımız çıktıktan sonra ne vereceğiz?

Scudo
Suriyelilere 800 TL ödendiği bsına yansımıştı, 2012 bütçesinden Suriyelilere 800 milyon TL ayrıldığı ile ilgili de haberler okumuştuk, 2013 bütçesindekileri artık zahmet edip araştırmadım. Bu arada Gazi maaşı 350 TL imiş...Aklı başında olan her insan rakamlarda bir yanlışlık olabilir mi diye düşünebilir...

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Biz çok zengin bir ülkeyiz (!) fakir ülkelere yardım etmek görevimizdir.

Her ülke zor zamanlarda birbirine yardım etmeli. Az veya çok miktar önemli değil. Önemli olan zor zamanda dayanışmadır. İnsanlık tarihinin son 3500 yılında yalnız 250 sene kadar barış hakim sürmüştür. Dostluk ve barış milletlerarasında olması gereken en önemli değerdir çağımızda. O yüzden zaten olması gereken birşeyi başka mevzulara, siyasete, ırkçılığa vs. çekmenin kimseye bir faydası olmayacaktır...

Avrupa tuvaletini,banyosunu altın mı gümüşten mi yapayım diye düşünsün biz herkese yardım edelim. Bizim insanımız aç gezsin, onun bunun bilmem kimin halkı mutlu mesut yaşasın. Suriye halkının mutluluğu diyenler ne zaman Türkiye halkının mutluluğu diyecek. Bizi ilk fırsatta arkamızdan vuran Araplar, bi daha fırsat olsa eminim aynısını yaparlar......

Çok zenginiz ya zaten herkese yardım ediyoruz. Kendi vatandaşımız açlıktan kırılıyor. Sınırları Suriyelilere sonuna kadar açıyoruz. Gazi maaşından fazla maaş veriyoruz sınavsız harçsız ücretsiz üniversitelerimizde okutuyoruz. Neredeyse uçan kuşa dış borcumuz var kimse buna bakmıyor. Önce kendi bi tarafımızı kurtaralım da Ukrayna dursun az ötede. Söylenecek çok şey var da Neyse...

• Beğen
Bizde birçok olaylar olduğunda bize kim yardım etti acaba merak ediyorum 2 gün sonra tepemize çıkarlar

• Beğen
Konuya yazılan yorumların çoğu kıyas içeriyor. Birisi hatta bize kim yardım etti ki demiş.

Hayır, yardım, bağış, zorda kalana el uzatmak, bu terimlerin sözcük anlamlarına Türk Dil Kurumunun sitesinden bakabilirler. Bunlar karşılıksız, menfaat beklemeden, bir çıkar olmadan, Allah için, insanlık için yapılan işlerdir. Gönülden gelmesi gerekir.

Eğer yaptığınız yardımlarda, bir çıkarı, bir menfaat beklentiniz var ise yapmayın zaten. Ukrayna'ya da inşallah gereken yardım tez zamanda ulaşır.

@Bartu Aras

"Birisi hatta bize kim yardım etti ki demiş. " Muhtemelen beni gösterdiniz buraya hiç birşey karşılıksız olmaz ama suriye gibi ülkeleri ülkemizde besledik gördük afedersiniz ama 2 gün sonra içimize s*çtılar kendi devleti içinde olan savaşını başka ülkelerede yansıtacaksa vay halimize.

Bu ne perhiz bu ne lahana.. Memura hakettiği maaş zammını verirsek batarız ama başka ülke vatandaşlarına yardım ederken batmayız. Kendi açımızı, gazimizi, şehit yakınımızı, hastamızı, asgari ücretlimizi kendimize muhtaç bırakıp ucuza oy satın alabilmek için elbette ki başka ükelere yardım edicez.

@Tunakan Önen

Tunakan bey, masum insanlardan bahsediyoruz. Empati kurarak, yaşadıkları zorlukları çok rahat bir şekilde anlayabiliriz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz muameleyi neden başkasına yapalım. Bu yapılan yardımların tabi ki ülkeye bir yükü olacaktır, fakat insan hayatından bahsediyoruz. Bundan daha önemli ne olabilir.

Eğer Ukrayna da olanların temelindeki siyasi meseleyi, bölgedeki güç çatışması yüzünden olanları bilmiyor olsaydık, elbette ki yardım edilmesi kimsenin eleştireceği birşey olmazdı. Suriyeye de yardım adında nelerin gönderildiğini gördük. Şimdi Ukraynanın başına örülen emperyalist çorabın ceremesini neden biz çekiyoruz anlamış değilim. Belki yardım diye yine silah gidecek o bile net değil. İyi niyet iyi de mevcut ortamda mantıklı olunması gerek.
Şu siyaset kokuyor diyen arkadaş, siyasetten milleti izole ede ede fikir yürütemez olduk. Şimdi burası BF falan deme, yarın bırak forumu belki özgürce pedallayacağın bir ülken olmayacak. Ya da sen özgürce pedallayacaksın ama kızkardeşin süremez olacak. Bırak da millet sınırları içerisinde fikirlerini sürsün ortaya, sana kalmadı müdahale etmek. Yeterince hassas ve zamanında müdahil olan bir yönetim ve haddini bilen insanlar var burada.

merak etme sen. herkes kendi aklını kullanır. burda sayfalarca görüşünü yazsanda herkes vermek istediği yere verecek oyunu. onun için polemiğe gerek yok. milletin siyasetten izole olduğu da yok zaten. sokaklarda görüyoruz milletvekilleriyle beraber yürüyüş(eylem) yapıyor halk. suriye olayına gelince, pkk nın uzantısı olan pyd yi çökertmek için yaptığımız silah yardımının ne mahsuru var bizim için. iyiliğimiz için yapılan yardımı nasıl böyle yorumlarsınız anlayamıyorum

@Yusuf Z. Şipal

Sonuna kadar katılıyorum Yusuf Bey. Bu arada konunun da burada hala nasıl durduğunu anlamadım. Halbuki benim "okulda saç uzatacağız" konum bile neden gosterilmeksizin kapatılmıştı.

isyanı nasıl çıkardılarsa aynı şekilde beslemesini de bilecek AB haysiyetsizleri!!! kazandığımın üçte ikisinin vergiye gittiği güzel ülkemde acından ölen insanlar varken hiç kimse kusura bakmasın dışardan kimseyi besleyemem!

ukrayna daki olaylar özgürlük için yapıldı niye karşı çıkıyorsunuzki. amaç aynı. ukrayna da yanukoviç,türkiye de erdoğan. gezi olaylarının daha şiddetlisi yaşandı ukrayna da

@Hakan Yıldırım

Siyasi şov diyorsun ama senin yazdıkların daha da siyasi içerikli.

Sokaklarda eylem yapanların halini görüyoruz, yemedikleri gaz, şiddet, psikolojik baskı kalmıyor. Ülkedeki her türlü özgürlüğün kısıtlandığını muhalif olmadan anlayamazsınız.

@kkazim

muhalif olmak için muhalif olmam ben dostum. bi amacın varsa öyle muhalif olursun. öyle sürü psikolojisiyle hareket etmekle muhalif olunmaz

fazla da uzatmayacağım. hadi iyi akşamlar

Geri