Furkan38
Üye
- Tepki
- 7
- İsim
- Mahmut Furkan Demir
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Yurtdışına çıkınca Türkiyede alınan eğitim çöpe gitmiyor. Yeterlilik testleri mevcut, onlara girip gittiğiniz ülkedeki verilen eğitime denk olup olmadığına bakıyorlar şayet denk degilse eksik olan kısmı kurs olarak alıp bitiminde mesleğinizi icra edebiliyorsunuz. Tabiki bunun yanında dilide öğrenmek gerekiyor mesela sizin gibi öğretmen yada doktor, hemşire vb birebir İletişim gerektiren meslekler için dil çok önem arz ediyor.Doğuda öğretmenim. 5 yıl önce üniversiteden mezun olduğumda tüm istediğim yurtdışında yaşamaktı. İlk yılda atanınca öğretmenlik, yaz tatili var , akmasa da damlar gibi düşüncelerle konfor alanımda kalmaya karar verdim. Üniversite eğitimini de çöpe atmak o kadar kolay bir karar değildi. Bir değerin olmayacak orada . Hizmet sektöründe sıfırdan bir hayat kurmak. Kulağa o kadar kolay gelmiyor.
Aslında hiç yurt dışına çıkmamışsanız çok da koymaz türkiye'de yaşamak. Belli bir süre geçirdikten sonra yurtdışında bu sefer Türkiye’deki eksiklerin maddi durum veya hayat standardından çok daha büyük olduğuny görüyorsunuz. Özellikle batılı bir gelişmiş ülkeden dönünce insanların mutsuzluğu, sabırsızlığı, aceleciliği direk yüzünüze vuruyor havalimanında. Öte yandan yabancı dil bilmek ve kültüre aşina olmak önemli böyle bir durumda. Herkesin mutlu olmayacağını düşünüyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun hocam. burada karşı görüşler olabilir ama sonuca bakacak olursak herkes ülkenin durumunun iyi olmasını ve birbirimiz için en iyi olanı seçmemizde yardımcı olmak için yorum yapıyor.Bu başlığın açılması için ricada bulunan forumdaş benim
@everhard forumdaşıma beni kırmadığı için çok teşekkür ederim!
Tahmin edebileceğiniz üzere; Başlığı kendi açmama sebebim utangaçlık değil, konunun tarafsızca ele alınabilmesiydi. Konu, açılış amacına ulaştı ve elimizde harika bir anket, bir o kadar da kaliteli yorumlar var forumdaşlardan gelen.
Öncelikle herkese teşekkür ederim katkı sağladığı için
Yakın bir zamanda yurt dışına çıkış adımlarımızı atacağız, şu anda gerekli evrakları toparlama aşamasındayız.
Bu başlık altından gelişmeleri size aktaracağım kısmet olursa
Ahaliye Selamlar ve Saygılar
Serkan Mıstınoğlu