Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ünlü bir bisiklet dükkanı bisikletime hakaret etti !

BurakE

Üye
Tepki
18
Merhabalar , geçen gün bisikletimle yokuştan yukarı çıkarken çatır çutur sesler geldi bende vites ayarlarında bi sorun olduğunu düşünüp Eryamanda ki bi bisikletçiye gittim ve orası bu işi gerçekten profesyonel yapıyor. Ama bisikletimi tamir eden kişinin tavrı hiç hoşuma gitmedi , önce bisikleti nerden aldığımı sordu söyledim güzel bisikletmiş falan dedi. Sonra işini bitirdi bu bisikletler çin malı o kadarda sağlam olmaz dedi kadrosunda bulunan kaynak yerlerini göstererek . Orada birşey demedim ama moralim bozuldu öyle demesine, o kadar araştırarak aldım bisikletimi ve memnunum bir sıkıntım yok. Bisikletim Sedona 321 2012 , bi daha oraya gitmek istemiyorum zorda kalsam bile. Neden böyle birşeyler dedi anlamadım bisikletçiler arasındabi kardeşlik yok sanki.

Scudo
Adam baska il gormemis hayatinda kalkip bunlar Çin de yapiliyor,falanca yer yapiliyor diye asagilamazlar mi deli oluyorum!

Bir urunun nerede yapildigi ile kalite kistasi yapan adam hoduktur! Bir urun nerededen ziyade nasil ve ne sartlarda yapildigidir kalitesinde etken olan.Salt olarak bu suranin mali diyerek kalite yorumu yapmak son derece yanlistir.

Sen memnunsan, gerisinin dedigine takilma.Cunku her zaman kulandiklarimizin bir ustu vardir ve olacaktir.Ama imkanlar dahilinde sahip olabildiklerimizden sogumayalim sakın.

Bir tek bisikletcilerde degil o bahsettigin olay.Kendini bilmez her insanin ozelligidir bu. Gule gule hatta catir catir pedalla ;)

Siz o gereksizin konuşmalarına takılmayın çok güzel bir bisikletiniz var. Sedona çin malı değil. Taiwan üretimlidir. Birçok dünyaca ünlü marka gibi. ( Giant,Merida gibi)

• Beğen
Tepkiler: BurakE
kaldıki çinde üretimi olan yine bir çok ünlü firma var misal giant

• Beğen
Sedona 321 kötü mü :D Çin malımı :D... Böyle diyenleri böyle gülmelisiniz.Sedona 321 çok iyi bir bisiklettir.Onlara kulak asmayın...

• Beğen
Benim o afama vericek tek cevabım olurdu cebimden iphone 4 telefonumu çıkartır gösterirdim eğer okadar akıllı bir adamsa ne demek istediğimi anlardı.

• Beğen
@meseduzu

Ip4 ile neyi anlatmaya calistigini anlayabilecek biri zaten bunun bilincinde olan biri olurdu:)

• Beğen
Daha Önce başka bir yerde benzer bir durumdan bahsetmiştim..

@GiciK @ eDirne

Bahsi geçen yer burasıdır diye tahmin ediyorum. Cunku "benim satmadıgım mal kötü maldır" düşüncesinde bir arkadaş.. Kız arkadasıma Tur bisikleti alma fikrinden dolayı kargoda işimin oldugu bir gün ugradım. Ben Geotech modellerini ondan daha iyi biliyormuşum ya da arkadaş elinde olan modellerin de benim bahsettigimle eşdeger oldugunu iddia edip onlardan kurtulmak istiyordu.. ALU kadro ve sabit yada kilitli maşa düşündügümü en az acera arka aktarıcı istedigimi, camurluk zincir koruması vs nin bence fuzuli oldugunu söylememe ragmen demir yıgını 0-6yas bisikletlerinin büyük halleri gibi gözüken SIS'li komik bisikletler sundu bana.. Jant ayarı ile sordugumda da jantıma bakıp normalde yapamıyorum ama bu basitmis duzeltiriz bunu deyip ustalık konusunda da suphe olusturttu bende..

Ayrıca çin malı vs. demiş, o bisikletlerin aktarış sistemi de dünyaca ünlü tekel markaları olan sistemleri de uzakdogu üretimidir.. Kendileri de o parcaları kullanıyor.. Cin malı bisiklet nedir biliyor musunuz? supermarkette satılan uzerindeki hicbir parcanın adını daha once duymadıgınız kadrosu celik parcaları plastik bisikletlerdir.. Sizin bisikletiniz onun o fiyat aralıgında size sunabilecegi bisikletler ile kıyaslandıgında acık ara önde olan ve gayet de iyi bir bisiklettir.. Kendi malını savunamayan baskasının malına camur atar misali diyelim.. iciniz rahat olsun sizin.. =)

hayatında "TORABZON İL SINIRI" tabelasını görmemiş kişiler yüzünden moralinizi bozmaya gerek yok sedona on numara bir markadır güle güle kullanın.... o bisikletçiye gitmeyin ve gidenleri de uyarın başkalarının da morali bozulmasın... :) önünden geçerseniz adama şunu dersiniz Sedona üretimi Taiwan da yapar bilmiyorsa öğrensin.... :)

• Beğen
sedona 321 kullanıyorum. 700 km yol yaptım. hiç bir arıza çıkarmadı. onu diyene denilecek tek bir şey var. halt etmiş. son olarak diyeceğim sedona321 candır...

• Beğen
kendi satmadığı için öyle demiştir. halbuki kendi satmış olsa , ki eminim kendiside çin malı satıyordur sattıklarına kaliteli diyordur...

Çin'in adı çıkmış kimseye laf anlatamazsın...
Kısaca adama verecek cevabım şu olurdu Apple'da çin'de üretiliyor ! derdim. zaten biraz bilgiliyse anlar...

• Beğen
Mahalledeki bisikletçi benim Trek'i görünce buna para mı verdin , bunu alana kadar şuradaki disk frenli bisikletlerden alsaydın bütün parçaları da shimano demişti. Bahsettiği bisikletin markasını hatırlamıyorum ama mekanik diskli, tourney donanımlı bir bisikletti. Yani takılmayın öyle bisikletçilere he evet deyip geçin :)

• Beğen
moralinizi bozmayın,mutlaka bu tür insanlar çıkıyor ve çıkacaktır,hem giant,merida,sedona gibi markalar Çin'de yapılmış olsa bile,kötü bisiklet üretiyor anlamına gelmiyor,bugün dünya markaları (asus ) fabrikalarını Çin'e taşıdı.

• Beğen
bugün çoğu esnaf,mutlaka, çin'de üretilen bir parça yada bir malzeme satıyordur,insanlar bu insanların emeği üzerinden ekmek yiyor,bunuda unutmamak gerekir..

• Beğen
Tepkiler: BurakE ve tt2000
Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim burada bisikletime övgü isteyip egomu tatmin etmek istemedim sadece bu bisikletçi hakkında olumsuz birşeyler dedim. Bi arkadaşımız alıntı mesajında yazmış zaten neresi olduğunu optimum karşısındaki delta bisikletti gittiğim yerdi. Birde Ahmet Sarı arkadaşıma ayrı bi teşekkür ediyorum forumda bu dayanışmayı görmek çok hoşuma gitti (şaka) :D :) Herkese hayırlı geceler olsun .

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Geri