Scudo Sports

Üst beden kasları.

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Tepki
1.614
image.jpeg
Gençler,
Bisiklet iyi hoş, kardio yaparken bacak kaslarının önemli kısmı biraz bel azıcık sırt nihayetinde hiçe yakın kol kasları çalışıyor. Vücuda direk etki eden pedal haraketi bir çok sporun önünde hatta genel en kolay ve etkili bilinen koşunun bile.
Evet koşu güzeldir ama diz, bilekler ve belde ciddi aşınmalara sebep olur. Bisiklette neredeyse koşu kadar kasın çalışıyorken kendi ağırlığını ve yoldan aldığın darbeleri eklemlere yüklememiş, erken yaşlarda eklem sakatlıkları çekmemiş olarak kalırsın.
Aynı şekilde arnold swarzenneger vücüdü hedefiniz yok ama yinede biraz iyi görüneyim istiyorsunuz ama spor salonunda bir sürü ağırlık ve kaldıraç kuvveti ile eklemlerinizin ömrünü kısaltmanız işten değil.
Evet kettlebell ile tanışın.
Kısaca saplı ağırlık.
Diğer dumble modelleri ağırlığı merkeze alıyor ama kattlebell de ağırlık mekezin dışında. Haraket git ve gel şeklinde çift olur kattlebell hem giderken hem gelirken çalışma sağlar ayrıca kasları esnemeye zorlar. Hani açma germe yapılır ya spordan sonra işte onuda spor esnasında yapıyorsunuz ve kas yıpranmadan çalışıyor. Tabii şişkin kaslar yerine ölçülü ve gergin kas geliştiriyor. Kaslar daha uzun yapıya dönüyor.
Tek yan etkisi çok hızlı kilo aldırıyor dikkatli ve ölçülü yapmalı.
Bisiklete ek yapılabilecek en iyi egzersiz her gün 10 dakika yapıyordum kilo aldırdı haftada 2 ye indirdim 10-15 dakika yetiyor.
Farklı ağırlıklar var hafiflerden çift ağırlardan tek şeklinde alınıp kapasite artıkça ağırlıkda arttırılabilir.

(link)

(link)

Scudo
Demekki üst beden kasları ile sorunu olan 3 kişiyiz koca forumda. Maşallah hiç soru soran, yorum yapan yok.

Bisikletçi için en önemli kas grupları, karın-bel bölgesi yani core kas grupları ve tabiki bacaklar. Sonrasında sırt-omuz-triceps-biceps-göğüs diye gidiyor. Bence vücudun her yerini güçlü tutmak önemli düzenli antre etmek. Kettlebeli lance in videolarında görmüştüm ilk denemeye değer kesinlikle.

ilgimi çekti. ama bana kilo aldıracağını sanmıyorum. bide nasıl kilo aldırıyo onuda anlamış değilim. çok mu acıktırıyo bu anteriman.
ben hayatım boyunca hiç kilo alamadım.
tek aldığım kilo
askerden sonra geldiğimde bisiklet alana kadar yayılıp sporsuz kaldığımda
göbeğimde şuanki halimden 3 cm ileri ki halimdi. 4cm de olabilir.
geri kalan yüz kol bacak yapım gene inceydi.
eğer kilo aldırıyorsa gerçekten ben bunu yaparım. :ssrtcbya:

Turkish get up diye bir haraket var ki karın kasları ve core kaslar için inanilmaz bir haraket. İsmi Hakkı'nda araştırmama rağmen cevap bulamadım ama sanırım bayrak taşıma gibi göründüğünden öyle denmiş. En önemli yönü haraket döngüsel başı yada sonu yok haraketin ve neredeyse her haraket çoklu kaslar ile yapılıyor. Tek kasın üzerine yığılmadığından bisepsler şişip incecik bir ön kol ile dolaşmıyorsunuz bicepslerle birlikte ön kol kaslarıda çalışıyor.

@Zekeriya Çab bide bu katlabelin ağırlıkları farklı farklı mı farklıysa kendime göre uygunu nasıl seçcem

@chnkrmz kilo kas olarak alıyorsunuz. Yağ kilosu değil. Karbonhidratsız yağlı ve proteinli diyet uyguluyorsanız kaz hacmi hızlıca artıyor 200 gram kas 1 hafta süresinde 220 gr geliyor kapsamlı çalışmada 1-2 kg yi 1 haftada almanız mümkün.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@Zekeriya Çab dechatlondan baktım farklı ağırlıklar var. 4-6-8-12-16 galiba bana en uygunu 8kg olanı.
sanırım bisiklet bindikten sonra olmaz bisiklete binmeden önce yapılıp sonra bisiklet sürmeye çıkılabilir galiba

@chnkrmz evet genelde lbs birimine endeksli oluyor 2-4-8-16-20-32 şeklinde gidiyor kg ye endeksli olanlar biraz daha pahalı oluyor zaten.
Kg seçmek size kalmış biraz sizin kilonuzlada ilgili. Zaten 6 kg ile belirli bir haraket yaparken 16 kg ile aynı haraketi yapamazsınız. 125 kg yim ve 8-16 kg ler bana yetiyor. 70-90 kg arası 4-8 kg lerle başlayıp daha sonra 16 ekleyebilir. İlk başlarda 16 çok seyrek bir kaç harakette kullanıyordum şimdi 8 sadece ısınmak için kullanıyorum. Bir sakatlık yoksa rahatlıkla 8 lede başlanabilir.
İkişer tane eş almak şart değil tabiki sakatlık yoksa. Önce sağ sonra sol elde yapmak yada haraketin bir yerinde el değiştirmek daha iyi ayrıca solunuz zayıfsa sağ ile 10 tekrar sol ile 15 tekrar yaparak eşitleye bilirsiniz.

eşitleme olayı mantıklı. solak olduğum için sağı fazla yapmam gerekecek. bi ara alayım şu zımbırtıyı ben

@Zekeriya Çab

benzer konuyu ben de daha önce açmıştım ama hiç ilgi görmedi :) Bisiklet yogasını araştırıyorum şimdi, güzel kaynaklar bulursam paylaşırım. Aslında amacım sizinki gibi ek zaman ayırmadan, bisiklet üzerindeyken üst vucudu çalıştırmak.

Bisiklet üzerinde yapılabilecek egzersizler

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
@chnkrmz bisiklet ile karıştırmayın. Bisikleti ayrı günlerde yapın. Kaslar çalıştıktan sonra belirli mineralleri ve besinleri vücuttan çeker ikisi aynı gün olursa çok gelebilir. Özel beslenmiyorsanız aynı gün yapmayın derim. En azından alışana kadar. Ben hafta sonları bisiklete binmem binsemde 20-30 km max dolayısı ile hafta sonları sabah aç karna iki gün üst üste yaparım. İlk gün süre uzun ağırlık az ikinci gün ağırlık çok süre az ama 1 saati hiç geçmedim.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@Zekeriya Çab özel beslenmiyorum ama incir yesem mesela :islik:

@Zekeriya Çab iyi işte motorda çalışmış olur :islik::islik:
bi deneyeyim ben

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
dumbellın kilo aldırdıgını ilk defa duydum. biraz açar mısınız?@Zekeriya Çab

güzel bir detaya deginmişsiniz ama sanırım genellemelerden olacak fitness a giden yada body building yapanların yani sizin deyiminizle dumbell kaldıranların eklem agrıları veya rahatsızlıkları çekeceği tamamen yanlış bilgidir. emin olun kattlebell de eklem rahatsızlıklarınız olabilir. bu tamamen yanlış calışmakla alakalıdır. ben uzun yıllar ceşitli sporlarla ugraştım fitness da yaptım body building te yaptım. hala gittigim bi spor salonu da var ve hiç eklem agrısı cekmedim. bu işi dogru yapan hiç kimsede de eklem agrısı olmaz.eklem agrısı iyi ısınmadan agırlıga başlayan, yanlış kiloyla calısan ve hareketi yanlış yapanlarda görünür. kattlebell da dumbell ve barbell ları destekleyen bir alettir. muhakkak evde kattlebell ile calıssanız size faydası olur. ama emin olun dumbell la calıssanız onunda faydası olur hatta bi alete ihtiyacınız yok yeteri kadar iradeniz ve motivasyonunuz varsa bir barfiks cubugu üst vucudunuz için inanılmaz sonuclar cıkarabilir. sizin boyunuza uymayacak yada ayarları sizi göre yapılmamış bir bisiklet nasıl sizin boynunuzu belinizi veya dizinizi agrıtabiliyorsa kullanmasını bilmediginiz dumbell da ekleminizi hatta belinizi agıratabilir. umarım açıklayabilmişimdir ...

ben hala kettleball ile nasıl kilo alınır onu merak ediyorum :)

@sinobjk dumbell in kötü bir tarafı yok her sporu yanlış yapınca sorun çıkar. Kattlebell dumbell kadar kısa ve şişkin kaslar yerine dengeli uzun kaslar oluşuyor. Tabiki vücüt geliştirmeden bahsetmiyoruz sadece üst bedeni diri tutmak.
Barfix ayrı bir operasyon gerektiriyor işiniz bitince kadırp yok edemiyorsunuz kapıya pevaza asılanlar yalan.

@Zekeriya Çab
@srdrmrs

Geri