Ben 105 arka aktarıcıyı alırken özelliklerinde, 5800 ss (kısa uzunlukta) için max ruble 28, sg (orta uzunlukta) için max ruble 32 yazıyordu. 32 ruble kullandığım için sg modeli aldım. Kısa olan daha şık görünüyordu ama olay ruble boyuna göre değişiyor.
@mehmetsunuDediginiz gibi gorsellikde var. Ancak ben çarpma durumlarindan daha çok korkuyorum. Şayet aradaki fark önemli değilse kısa bacak olan aktaricimi kullanmak istiyorum.
Hem daha sexy [emoji12] [emoji12] [emoji12]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@S-Works bu kadar minik farklar sistemin calismasini engellemez. Onerilen degerler sistemin en yuksek verimle ve parcalara az zarar vererek calismasi icin. Bu degerlerin 1-2 diş dışına cikarak da kullanabilirsiniz, kurtarir. Etkisi sadece arka aktariciya olur. Duruma gore gereginden daha gergin veya daha gevsek pozisyon alacaktir ama calisacaktir. Zincir boyu da uygun olursa sorun olmaz diye dusunuyorum. Shimano kilavuzundan zincir boyu ayarlamasini gorebilirsiniz
@S-Works evet, merak edip ufak bir arastirma da yaptim, sorunsuz kullananlar var. Olusabilecek tek problem olsa olsa 28'li dise biraz zor gecmesi olabilir
(link)
Zincir buyuk dislilerdeyken, zincirde gereginden fazla gerginlik olusacagindan, zincir her daim olmasi gerekenden daha gergin olacagindan ozellikle yokus cikarken vites degistirmede problem yasma ihtimaliniz cok yuksek olacak. Kadro kulagi kirilmasi ve zincir kopmasi riskiniz yukselecek. Vites, daha zor gececek buyuk dislilere.
Yanlış görmediysem shimano deore xt m772 serisin kısa bacaklı arka aktarıcısı 11-36 dişli oranlarını desteklerken aynı aktarıcının uzun bacaklısı 11-45 rubleye kadar destekleyebiliyor.
Di2 serisine geçmeyi düşündüğüm için konuya baktım. Benim bisikletimdeki aktarıcı 47t kapasitesine sahip sgs arka aktarıcıymış şayet di2daki aktarıcı gs maksimum kapasitesi 35t imiş bu durum düşündürüyor beni. Bu durumda ne yapmam gerekir ki acaba 2 tane seçenek var zaten
1- Aktarıcıyı alıp kullan (Bunu seçersem dişliyi belkide bozarım belli mi olur )
2- Aktarıcı ile ruble alıp kullan (Bunu seçersem set için harcayacağım para daha çok azalır )
2yi seçersem aynakolu 2li yapmak zorunda kalırım
türk nickli arkadaş(bakalım kendini fark edecek misin ) en büyük ruble xtde m8000 yani aynakol 22-30-40t ruble 11-40 aradaki fark tam tamına yukarıda yazdığım gibi 47t