Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun - kısa ayak aktarıcı arasındaki fark?

Ben 105 arka aktarıcıyı alırken özelliklerinde, 5800 ss (kısa uzunlukta) için max ruble 28, sg (orta uzunlukta) için max ruble 32 yazıyordu. 32 ruble kullandığım için sg modeli aldım. Kısa olan daha şık görünüyordu ama olay ruble boyuna göre değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Scudo
@Ozan k.

SLX şu an 9'lu rublede takılı, yeni takacağım ruble de 9'lu zaten.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Rublebi büyütmek istediğin zaman uzun aktarıcı al diye yapıyorlar

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum .

Elimde 2 adet bisiklet var.

Kullanacağım bisiklete 53-39 aynakol aldım. Ruble 32-11 Aktarıcı uzun bacak.

Yolda kaldırıma vs vurma durumu olmasın diye Diğer bisikletteki kısa bacak aktarıcıyı kullanmak istiyorum.

32-11=21
53-39=14

21+14=35

Bu hesaba göre uzun bacak kullanmam lazım.

SGS - Uzun Bacak MTB - En büyük ruble diş sayısı 34 ve toplam kapasite 45

Peki Rubleyi elimdeki ruble ile değişirsem kısa bacak kurtaracak mı ?

28-11=17
53-39=14

17+14=31

SS - Kısa Bacak İkili Yol - En büyük ruble diş sayısı 27 ve toplam kapasite 29
Çıkan değerler En büyük ruble diş sayısı 28 toplam kapasite 31

Gördüğünüz gibi hesaba göre değerler tutmuyor. Ancak fark çok az. Kısa bacak aktarıcıya geçmemde sorun olur mu ???

Uzun bacak kullanmaya devam mı etmeliyim ?

@mehmetsunuDediginiz gibi gorsellikde var. Ancak ben çarpma durumlarindan daha çok korkuyorum. Şayet aradaki fark önemli değilse kısa bacak olan aktaricimi kullanmak istiyorum.

Hem daha sexy [emoji12] [emoji12] [emoji12]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@S-Works bu kadar minik farklar sistemin calismasini engellemez. Onerilen degerler sistemin en yuksek verimle ve parcalara az zarar vererek calismasi icin. Bu degerlerin 1-2 diş dışına cikarak da kullanabilirsiniz, kurtarir. Etkisi sadece arka aktariciya olur. Duruma gore gereginden daha gergin veya daha gevsek pozisyon alacaktir ama calisacaktir. Zincir boyu da uygun olursa sorun olmaz diye dusunuyorum. Shimano kilavuzundan zincir boyu ayarlamasini gorebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: S-Works
@Serkan MıstınoğluTesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için. O halde

53-39 aynakol 11-28 ruble ve kısa aktariciya geçebilirim.

Zincir boyunu da ayarladigimda sorun kalmıyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@S-Works evet, merak edip ufak bir arastirma da yaptim, sorunsuz kullananlar var. Olusabilecek tek problem olsa olsa 28'li dise biraz zor gecmesi olabilir
(link)

Bu baslikta ultegra aktarici uzerine konusulmus

@Serkan Mıstınoğlu

Bu zincir boyu ayarlamasinin bi linki falan var mi? Ya da degerleri girerek hesaplayabildigimiz bi hesap makinesi? :)

@S-Works
Bayram Kısa bacak ile 11-28 rublede hiçbir sorun yaşamıyorum bilgi için söylüyorum

Zincir buyuk dislilerdeyken, zincirde gereginden fazla gerginlik olusacagindan, zincir her daim olmasi gerekenden daha gergin olacagindan ozellikle yokus cikarken vites degistirmede problem yasma ihtimaliniz cok yuksek olacak. Kadro kulagi kirilmasi ve zincir kopmasi riskiniz yukselecek. Vites, daha zor gececek buyuk dislilere.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
ya ben de okudum da yazılanlardan tam sonucu net olarak anlayamadım uzun bacak aktarıcıda 12-28 ruble kullanabilir miyim acaba sistem sram force 10 s

Yanlış görmediysem shimano deore xt m772 serisin kısa bacaklı arka aktarıcısı 11-36 dişli oranlarını desteklerken aynı aktarıcının uzun bacaklısı 11-45 rubleye kadar destekleyebiliyor.

@PistonBacak yol bisikleti grupseti için yazmayı unutmuşum

@PistonBacak
yol bisikleti seti için

Di2 serisine geçmeyi düşündüğüm için konuya baktım. Benim bisikletimdeki aktarıcı 47t kapasitesine sahip sgs arka aktarıcıymış şayet di2daki aktarıcı gs maksimum kapasitesi 35t imiş bu durum düşündürüyor beni. Bu durumda ne yapmam gerekir ki acaba :D 2 tane seçenek var zaten
1- Aktarıcıyı alıp kullan (Bunu seçersem dişliyi belkide bozarım belli mi olur :D)
2- Aktarıcı ile ruble alıp kullan :D (Bunu seçersem set için harcayacağım para daha çok azalır :D)
2yi seçersem aynakolu 2li yapmak zorunda kalırım :D
türk nickli arkadaş(bakalım kendini fark edecek misin :D) en büyük ruble xtde m8000 yani aynakol 22-30-40t ruble 11-40 aradaki fark tam tamına yukarıda yazdığım gibi 47t :D

Geri