Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V fren bacağının lastik yanağına sürtmesi sorunu

ExKyotoo

Detaycı
Tepki
275
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar az önce frenleri ayarlarken farkettim arka frenin sağ bacağı lastiğin yanağından biraz aşındırma yapmış. Şu anda da hala değiyor. Lastik kalıntısı gördüm arka maşada. Bunu nasıl düzeltebilirim? İlk fırsatta resim ekleyeceğim.

Scudo
Yazdığından anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.Sağ fren bacağının üzerinde minik bir vida var, yıldız tornavida ile onu sıkarak ya da sol bacakta ki vida çok sıkı ise onu gevşeterek orta yolu bulman gerekiyor.
Yardım alman için bir görsel linki bırakıyorum.
(link)

Fotoğraf eklerseniz daha kesin bilgi verebiliriz, belki lastiği kadroya düz oturtmamis olabilirsiniz yada basit bir fren ayarı olabilir.

Yazdığından anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.Sağ fren bacağının üzerinde minik bir vida var, yıldız tornavida ile onu sıkarak ya da sol bacakta ki vida çok sıkı ise onu gevşeterek orta yolu bulman gerekiyor.
Yardım alman için bir görsel linki bırakıyorum.
(link)

Fren papuclari Janta degil lastige sürtüyor demis, bu durumda frenin papucu ya biraz yüksek yada hafif capraz sıkılmıs, papucu biraz asagiya alirsa ve jantin frenseridine paralel ayarlayip sıkarsa tüm sorun cözülmüs olacak ama bu hatayi bulabilmek icin tabiki cok büyük usta olmak gerekiyor, yoksa gözle görülüp akil edilecek bir sey degil tabiki. :koptum: :koptum:

Son düzenleme:
Merhabalar bisikletime yeni fren takımı taktım ama her frene basışımda resimdeki gibi fren kolundaki kablo dışarı çıkıyor acaba neyi yanlış ya da eksik yaptım.15687413762859214123777405965472.jpg

Sorunu nispeten çözdüm. Sol frenle sağ fren arasında somun dizilimi farkı vardı. Şu anda ikisini de aynı somun şekline getirdim. Fren bacakları lastik yanaklarına değmiyor artık. Şimdiki sıkıntım fren telini nasıl konumlarsam konumlayayım sağ fren pabucu fren zeminine yapışık kalıyor sol fren normal duruyor. Lastiği ben hiç çıkartmadım. Sadece akort ayarı için çıkartıldı ve takıldı o kadar. @Ceyhun Özkan Attığınız videodaki ilk tel germe işlemini şimdi deneyeceğim.
Edit: Deniyorum fakat hala sağ pabuc janta yapışıyor. 1 ince somun eksilttim belki somunlar uzun geliyordur diye ama hala yapışıyor. Ayrıca somunları eski haline getirsem özellikle belirteyim pabuç değil fren bacağı lastiği her fren yapışımda sürtmeye devam edecek.
20190917_205904.jpg 20190917_205855.jpg
@yavuzkosar Sanırım jantı cidden kadroya düz takmamışlar. Yarın sabah ilk iş götüreceğim söküp düzenlesinler. Mecbur ön frenle gideceğim artık :D

Son düzenleme:
Geri