Scudo Sports

Vapurlarda bisiklete para alıyorlar mıydı?

macerakolik

Forum Bağımlısı
Tepki
2.598
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selam arkadaşlar, örneğin; Eminönü-Kadıköy veya Adalar vs. Yani kısaca şehir içi vapur hatları, Darıca-Yalova Feribot, Yenikapı-Yalova Deniz otobüsü vs. ilk önce bisiklet alıyorlar mı? alıyorlarsa herhangi bir ek ücret alıyorlar mı? Deniz otobüsleri bisikletleri almaz diye tahmin ediyorum bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Said Ergöktaş
Scudo
Kartal Yalova 2 YTL + kişi
Pendik Yalova 10 YTL (Kişi dahil)

Ada Vapurlarının tamamı (Deniz otobüsü değil) ÜCRETSİZ
diğer vapurlar ve Trenler bir jeton

Daha otobüs, tramvay ve metro denemesi yapmadım :)

Metro imkansı gibi gözüküyor çünkü çok dar ve genelde kalabalık

Haffi metro ve tranvay boş saatlerde belki olabilir

Otobüs de (boş olsa bile) şöförün insafına kalmış...

Vapurlar ve deniz otobüsleri bisiklet alıyorlar. Almak zorundalar da. Vapura binerken ek bir ücret ödemenize gerek yok. Deniz otobüslerinde ise ücretsiz binebilmekle beraber (ne yazık böyle bir dengesizlik var) bazen ücret alabiliyorlar. Ardarda mesaj yazmak istemezdim ama nuhcan'ın mesajını şimdi gördüm aynı anda yazmışız. Otobüsler boş oldukları saatlerde bisiklet alabiliyorlar. Halk otobüsleri bu konuda daha anlayışlı. Belediye otobüsleri ise pek sıcak bakmıyorlar bu işe.

Ben Deniz Otobülserine bir kere bisiklet koydum, pişman oldum

Yalova'dan kartala Deniz otobüsünün kıç atrafında dışarıya bağladılar, bisiklet deniz suyu ile yıkandı. Eve gelir gelmez bir de ben yıkadım ve peşinden kurulayıp, yağlamak zorunda kaldım...

Bu nedenle tavsiye etmem...

Halil bey "şehir içi vapura ücret alınmıyor" diye yazmış. Ancak turnikelerden geçerken (üstünden atlatırken) 1 akbil de bisiklet için bastırıyorlar.

Tabii ki herşey de olduğu gibi bu işlerde de bir düzen yok. İDO ücret tarifelerine baktığında Bisiklet'in adı bile geçmiyor. Pendik'den feribota binerken gişe görevlileri birbirine "kaç para alalım" diye soruyorlar.

Belediye bu işin tarifesini açıklayarak (her vasıta için) şartları belirlemeli. Öyle şöförün veya gişe memurunun keyfine göre iş olmaz. Hukuk devletlerinde herşeyin kuralı ve kaidesi belli olmalıdır.

Ama bizim ülke (deve kuşu misali, ne kuş ne deve) yarı yarıya muz cumhuriyeti olduğu için bir çözüm ileride doğar inşaallah...

bisiklet sevenler derneği'nin sitesinde alınmadığını okudum. Neyse ücret alsalar bile yinede iyi çünkü ben, deniz otobüsleri biraz konforlu araçlarya (vapurlara göre) hiç bisiklet almazlar diye düşündüm. Birde bazıları bisiklete de akbil bastırıyorlarsa insan tartışmasın diye basar artık ne yapalım. İnşallah düzene girer. Çünkü Anadolu yakasının turlarına katılmak istiyorum. Bisiklet ile karşıya geçmeyi düşünüyorum. Birde Halil kardeş Halk otobüsleri daha insaflı demişya şoförler birşey demese bile otobüs halkı sinir olmaz mı bize? Koca bisikleti otobüse soktuk diye.

Şöför tamam dedikten sonra onlar neden karışsın ki? Sonuçta otobüsün sorumluluğu şöfördedir.Ben İzmir'de şu ana kadar belediye otobüsüne koyma ihtiyacı duymadım.Doğrusu İzmir'de alacaklarını pek zannetmiyorum.

otobüs olayı bana ters geliyor. Çok darda kalırsam bile ancak IKARUS'ların arka kısmı kafama yatıyor. Yoksa Mercedes'lere koymak mümkün değil bence...

otobuslerin orta kisminda ozurlu ya da bebek arabasi gibi seyler koymak icin ayrilan ama insanlarin ayakta durduklari o alana bisiklet alinabilr bence..
yine de soforun insafina kalmis, beni bi kere gik cikarmadan aldilar, bi kere lastigim patlak olmasina ragmen alinmadm..

@nuhcan

Valla kendimi bildiim bilelei bisikletle vapura binerim hiç bir zaman bisiklete para ödediğimi bilmiyorum çünkü hiç ödemedim... Fakat İDO deniz otobüslerinde ve hızlı feribot ve feribotlarda 2 YTL alıyorlar ondan hiç kaçamadım şuana kadar...

Yani sizden para alınanlarda fazla isterlerse yada alınmayanlarda istemezlerse bu şekilde geçiyoruz hep bunu veriyoruz yada hiç vermiyoruz deyiniz mutlaka...

Örneğin İzmir'de belediye otobüslerine bisiklet alımı diye birşey söz konusu hiç bir zaman olmadı; fakat, belediye vapurlarına parasız binebiliyorsunuz bisikletinizle hangi yöne giderseniz gidin tek bilet sadece.

tamam öyle deriz. Teşekkür ederim.

* Adapazarı trenlerinde 1.5-2 lira alıyorlar. Bazı kondüktör yada tren şefleri almayabiliyor.
* Vapurlarda aldıklarına rastlamadığımı hatırlıyorum. Sirkec-Harem arabalı vapurundan sadece normal jetonla geçtim.
* Hatırladığım kadarıyla İzmit Körfezi' ndeki deniz otobüslerinde bisiklete para almıyorlar ama 3-4 bisiklet fazlası aynı seferde yer alırsa sorun çıkıp fazla bisiklet almayacaklardır ki bir bisikleti almak için bile birbirlerine soruyorlar. Ona göre onay veriyorlar. Şahsen Değirmendere-İzmit karayolunu kolay kolay çekemem. Hele geceye kaldıysam.
* Tarifeli sefer yapan şehir içi otobüslere bindirmeyi henüz denemedim. Gerek yok bence. Aksine bisikletin karizmasını çizecek bir davranış olur. Yol rampa bile olsa rampayı çekerim ama bisikleti zorda kalmadıkça minibüse otobüse bindirmem.
* Kandıra-Kefken-Cebeci ve Kandıra-Kerpe-Kumcağız minibüslerinin koltuk sayısı az olan, ayakta yolcu alma kapasitesi geniş olanlarına bisiklet ek bir ücret alınmaksızın bindiriliyor.
* İzmit-İstanbul otobüslerinden bisiklet için 5 lira civarı bir ücret alınabilir ama o otobüs görevlisine bağlı. Almayabilirde.
* Tramvaylara bisiklet bindirilmesi bence gereksiz. Çünkü tramvay hatları çok eğimli olmaz. Neticede tramvay yolunu bisiklete binerek takip etmek pek zor olmayacaktır.
* Metro istasyonları çok derinde olabilir ve merdivenleri yürüyen merdiven bile olsa bisikleti (gişe görevlileri size izin versede) aşağıya indirmek zor olabilir.

Bende sakaryada okuyorum... Sakaryaya bisikleti trenle götürmedim hiç ama konyaya gittik yataklı vagonu komple kapattık yaklaşık 12-13 bisiklet vardı kimse fazladan para istemedi...

İzmite gittik geçen sene yarışa gene aynı şekilde para istemediler...

Bizim halkımız ilginç baya ne yapcağı belli olmuyor...

ben her haftasonu kıta değiştiriyorum :) ne motorla gectiğimde ne vapurla geçtiğimde extra bir ücret ödemiyorum. banliyö trenlerinde de almadılar bi ücret, ancak metro ve fünikülerde bir akbilde bisiklet için istediler. yinede gişedekinin insafına kalmış. shrek filmindeki kedi gibi yapabilirseniz suratınızı muhtemelen ek ücret almazlar :D

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
Çanakkale Ecebat Almıyor Galiba Ama Kilitbahir -Ecebat (özel) Gözünden Kaçarsa takıntılık yapmazsa vs. almıyor alsanada motosiklet parası alır en fazla (oda 1 ytl di en son [2 yıl önce])

Kilitbahir' le Eceabat aynı kıtada yer almıyormuydu?

Arkadaşlar Yunanistan-İtalya arasında çalışan feribotlar bile bisiklete para almıyorlar. Eğer deniz ulaşımında bisiklete para isterlerse Yunanistan-İtalya feribotlarının (yol en az 12 saat sürüyor) bile ücret almadığını, sizden para almaya haklarının olmadığını söylemeyi deneyin. Belki işe yarar. Adamlar kilitlenebilir belki. Tabi onlarda o lafın üzerine, başka bir şey diyip bizi kilitleyebilirler ve parayı almaya çalışırlar o başka mesela.

Şehir hatları ve Adalar Vapurlarında ücret alınmıyor, çalışanlar bisikletlilere alışkın zaten görür görmez kapıyı açıyorlar siz yandaki makinaya sadece kendiniz için akbil basıyorsunuz. Deniz otobüslerinde bisikletle ilgili hiçbirşey belli değil. Eğer sıradan bir vatandaş bavulunun yanında bisikletini koysa o bagaj olarak kabul ediliyor. Ama bisikletçi olduğunuzu ve bisikleti bırakıp binme gibi seçeneğin söz konusu olmadığını anladıkları anda durum değişiyor. Anladığım kadarıyla bilet kesenlerin, terminal ve iskele görevlilerinin bu konu hakkında önceden belirlenmiş bir uygulamaları yok, tamamen insaflarına kalıyor. Bisiklete yolcu bileti kesebiliyorlar, ek bagaj ücreti talep edebiliyorlar veya hiç almayabiliyorlar. Benim başıma gelen olay: Yalovadan kalabalık bir grup Pendik-Yenikapı denizotobüsüne bilet aldık. Bisikletler içinde yolcu bileti kesildi. Bekleme kısmına gelince bir birbirleriyle iletişimi hat safhada (!) olan ido görevlileri bu kadar fazla bisikleti alamayabileceklerini söyledi (bilet alınmış bisiklet için bile). Bir sonraki hızlı feribotta sorun çıkmayacağı söylendi fakat bilet gişesine gidince, işlerin yoğunluğundan bıkmış olan görevli (biletleri değiştirmek heralde altından kalkamayacak kadar zordu onun için) son bir kez denizotobüsü gelince kaptana sormak gerektiğini belki (!) bisikletlerin alınabiliceğini söyledi. İş son dakikaya kalmıştı neyseki denizotobüsü yanaştı yolcular bindikten sonra telsizden kaptana soruldu kaptan bagaj bölümününde yer bulunduğunu sorun çıkmayacağını söyledi ve bisikletleri yerleştirdik. Denizotobüslerini çok kullandığımdan bilirim bazısının arkadaki bagaz kısmı yeteri genişlikte olmayabiliyordu ama ogün gelen genişti ve bisikletleri koyduğumuz yere denizsuyu gelmesi bayağı zordu. Bisikletleri bağladıktan sonra içeri geçtik, tabiki ido görevlilerinin bilet=koltuk gibi bir anlayışı yoktu yere oturduk, (ogünün yorgunlukla milletin bakışları arasında yere yayılıp uyudum, paramızla rezil oluyoruz bide hazırolda bekliyecek değiliz ya) Neyseki bi sorun olmadan Pendik de indik, sonradan öğrendiğimiz kadarıyla yenikapıda inen arkadaşlara sorun çıkarmışlar pendiğe bilet kesilmiş diye, bir kişiye iki bilet kesildiği de olaya dahil olunca görevlilerin aklı karışmış, neyse ki olmuş bitmiş denilip olay çözülmüş.

Bütün bunlardan bu işin bir kurala bağlanması gerektiği sonucu çıkıyor.

Benim vergilerimle maaş alan Kapıdaki bir görevlinin insafına kalmak istemiyorum...

IDO bir özel sektör kuruluşu maalesef, eski TDİ zamanında olsaydı vergi konusunda haklısın ama yapacak bişi yok.

Geri