Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vatandaşı alanen taciz eden trafik memuru

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhabalar,

Dün akşam bostancıda başıma gelen bir olayı, insanların dikkat etmesi ve aynı tufaya düşmemesi adına paylaşmak istiyorum.

Caddebostan sahilinde koşu yapmak üzere evden araç ile çıktım. Bostancı köprüsünden sahile bağlanan yolda (kadıköy yönü) ışıklarda bekliyorum. Hafif rampası olan bir yer. Yeşil yandığında sağa doğru mecburi dönüştür. 100 araç kadar bekliyoruz. Işık yandı kalktık ve sağa doğru dönüş yaptık. Hemen köşede bekliyormuş memur müsvetteleri. Çevirdi beni. Kontroldür diye insan gibi camı açtım.

P1 : Beni görür görmez kemeri alal acele bağladın.
Ben : (Önce kısa süreli şok ) Evimden çıktığım andan itibaren kemerim bağlı.
P1 : Ben kör değilim. ( Bu sırada ışıkla kemerin alt kısmını kontrol ediyor. Tabi ki olması gerektiği gibi bağlı )
Ben : Ben kemerimi evden çıktığım andan itibaren bağladım. Yanlışınız var
P1 : O zaman ışık ihlalinden yazacağım.
Ben : ( Yeni bir şok ) Şaka mı yapıyorsun 100 tane araçla birlikte çıktım.
P1 : Ben şefimin doğrultusundan hareket ediyorum. Derdini ona anlat. Ver Ruhsatı ehliyeti.
Ben : Tamam. ( Araçtan inip şefinin yanına gittim )
Ben : Bana ne için ceza yazacaksınız çok merak ediyorum. Ne ışık ihlali yaptım nede kemersiz çıktım. Kemerim bağlıydı. ARkadaşınızın hatası var. Mobese varsa bakabiliriz.
P2 : Bir saniye ( elindeki cihazdan birşeylere baktı )
P3 : Biz görmeyene kadar kemerinizi çözmeyin
Ben : Arkadaş benim kemerim bağlı !
P2 ve P3 : Tamam uzatma hadi git.
Ben : Hiç hoş değil bu yaptığınız. ( Araca geçip devam ettim )

Aslında içimden geldiği gibi sövüp üçünede girişmek istedim. Adamlar bir mafya gibi alanen insanları taciz edip ceza kesmenin peşindeler.

Sevgili forumdaşlar, işte, güvenliğimiz bu gibi haysiyetsiz, karaktersiz, vasıfsız insanlara emanet. Şahsıma ait bir araç aldığımda ilk işim araç içi ve dışı kamera almak olacak. Bu gibi mafyalık peşinde koşan kansızlara pabuç bırakmamak için.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
(link)

Bu uygulama yaygınlaşınca bunun gibi sorunlarımız olmayacak diye umuyorum.

Bende bir yanlışlarını gördüğümde hemen fotoğraf veya video çekip cimer den şikayet ediyorum. Geçen yaz motorlu trafik polisleri 1-2 kez kötü davranışlarda bulundular. O gün bu gündür bende onlara savaş açtım.

Madem öyle, ,işte böyle.

Bu yaşananları şikayet etmek için memurların bilgilerini alsaydınız keşke. Yoksa da yer ve sat bilgisi vererek gerekli mercilere resmen başvuruda bulunun derim. Başvurunuzu yapmadan önce emniyet teşkilatı disiplin tüzüğünü inceler ve dililekcenizde bu tüzüğe atıfta bulunursanız daha net sonuç alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Hidiman
İstanbul emniyet müdürlüğüne ve valiliğine olayın yerini tarihini saatini ve varsa ekip otosu plakasını bildirerek yaşadığınız olayı aynen anlatın ve email yoluyla şikayet edin

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
bu tarz olaylarda plaka tarih ve saat mutlaka not etmeliyiz..cimer güzel bir sistem bazen işe yarayabiliyor...şikayet etmekten korkmamalıyız, biz korkarsak bu tarz usulsüzlüklerin önüne geçemeyiz..

Biz şikayet edelim, biz not alalım, biz kamera satın alıp tüketim yaratalım, kendi hakkımızı kendimiz korumaya çalışalım.

Neden?

Cevabı aslında basit ama yazmak ...

İzinli katiller 5 yilda 41 katliam.(link)

Adalet" sözde mülkün temeli

Tıkamış kulağını duymaz ne dediğini

Adeti, töresi, geleneği söyle

Giden kötüydü de gelen iyi mi?

Bu medeni mi?

Bu ülkenin kanun yapicılari, hakimleri ve savciları kendine çeki duzen vermek zorunda. Yoksa gidişat kötü. Adalet öldü hissiyatı bir ülkenin dibindeki dinamittir.

Bir kadina tecavuz edececeksin, öldureceksin takim elbise giyip hakimin "egosunu" tatmin edeceksin cezanı indirecek tam bir "ortadogu" kafası.
images.jpeg

İzmir adliyesine yapılan bombalı saldırıda gözünü kırpmadan canı pahasına kansızları kovalayan birinin leşini yere seren ve ardından şehit olan kahraman da trafik polisi idi. Allah rahmet etsin..

@Murat B. Bir polis olarak diyorum ki o yaka kamerasını genelde sıkıştıkları zaman mağdur olmamak için kullanılıyorlar. Herkesin iyisi kötüsü var ama bu trafikçiler bir ayrı fenalar.

her meslekte karakteri bozuk adam bulmak mümkün den gelmiş işte

Ben köşede bekleyen trafik ekiplerinib bu günlerde hepsinin birden egosunun kabarıp şunlara sağlam bir geçirelim dediklerini düşünmüyorum. Yani mart kedisi gibi aynı anda azmaları ve bunda ısrarcı olmaları sadece mevsimsel şahsi ego tatmini ihtiyacı mıdır?

Birebir aynisi caddede sabah ise giderken basima geldi. Durdurup tukenmez kalemle renkli camin ustunden olmayan filmi sokmeye calisti. Film olmadigini anlayinca "O zaman arkadasa kemerden yazalim" dedi ve ceza kesmeye yeltendi, (kontak acmadan kemer takar, kapadiktan sonra sokerim). Kestigi cezayi onunde parcalayip yere attim ve suratina "Sen Turk polisinin yuz karasisin" dedim.

Sonrasinda Trafik sube ve Bimer'e asagidaki dilekceyi gonderdim, 1 ay kadar sonra Kucukyali karakoluna ifade vermek icin cagirildim, basima gelen olayi birebir anlattim, ifademi alan memur polisi kastederek "Malesef boyleleri oluyor arada" dedi, adamlar da farkinda malesef durumun. Polis hakkinda idari sorusturma acildi ve disiplin kuruluna cikti, sonra Vali mutludan kamera kayitlarinia rastlanamamistir, takipsizlik karar verilmistir.diye mail geldi ve olay kapandi.

Bu serefsizlere sakin papuc birakmayin, ilerde bunlarin yaninda yetisen yeni polisler de bunlar gibi olacak ve cocuklarimiza ayni muameleyi yapacaklar.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne

Bağdat Caddesinde Ceza Makbuzu Düzenlenmesinde Memurun Yalan İfadesi Hakkında

Sayın yetkili,
Bugün (03/07/2013) saat 08:45 civarında Bağdat Caddesi Kızıltoprak mevkisinde (No 92 önü) seyrederken trafik memuru N. **** (***** - C. Böl) ve V. **** (****) tarafından rutin trafik kontrolü için durduruldum.

Aracımın fabrika çıkışı karartılmış camlarını film var mı diye kontrol eden memur film olmadığını anlayınca "O zaman arkadaşa kemerden yazalım" şeklinde bir cümle kullanarak kemer takmadığım konusunda şahsıma iftira atmıştır. Kendisine yalan söylediğini söylediğimde ve gözlerimin içine bakarak kemer takmadığımı teyit etmesini istediğimde cevap verememiş, makbuzu yazmaya devam etmiştir. Memurlardan biri "ben kemer takmadığını görmedim" demesine rağmen diğer görevli memur şahsıma iftira atarak makbuzun düzenlenmesinde yalan ifade vermiştir ve kemer taktığım halde kemer takmadığımı iddia etmiştir.

Çevirme esnasında üzerimde düz beyaz renk bir tshirt vardı. Görevli memur aracımdan yaklaşık 10 mt ileriden yüzü bana dönük şekilde beni çevirmiş ve yanıma gelmiştir, dolayısıyla yanlış görmeye mahal verecek bir durum oluşmamıştır.

Şahsıma iftirada bulunulan, psikolojik olarak beni yaralayan ve haksız yere ceza yazılan bu olayın araştırılmasını, Kızıltoprak ışıklardaki MOBESE kamerasının görüntülerinin incelenmesini (net olarak kemer taktığım görülecektir, araçtan inene kadar kemerimi çıkarmadım) ve şahsıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.

Milletle kavga edip, şikayet alıp trafik şubeden başka yere geçmek için yapıyor olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: onderayyildiz
@Mad Buddha genelde bu iş için kodaman denk getirmeye çalışılır ?

İşyerinde iki stajyer var benim odada. Babaları polis bilişim suçlarında. Neler anlatıyorlar bir bilsen. Gerçi benim kuzen polis, onun eşi polis, rahmetli enişte polisti ama onlardan böyle şeyler ne gördüm ne duydum. Bir iki polis arkadaşım da var onlarda düzgün insanlar.

Geri