Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vicdan azabı çekiyorum

Scutoid

TX 150
Tepki
73
İsim
Kerem Y
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba,dün dershanenin yakınında yavru bir kedi gördüm.Onu biraz sevip ona süt aldım.Ondan sonra etrafımda öğrenciler toplanmaya başladı.Kaldırıma oturduğumda kucağıma çıkıyordu.Titriyordu.Belliki annenin yumuşak karnına uzanmak istiyordu.Sonra derse girmek zorunda kaldım.Dershane idarecileri kediyi içeriye aldı.Ve arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla kediyi çocuklar almak için kavga edip bir taraf kediyi alıp götürmüş.

Vicdan azabı çektiğim nokta şu ; Kedi ilk başta miyavlayıp yanıma gelmeye başladı bende dayanamayıp onu besledim ve insanların ilgisini çekti bu durum.Acaba kedinin annesi bilerekmi oraya bırakmıştı ? onu annesinden mi ayırdım ? Yani yemek bulmaya vs. mi gitmişti ? Lütfen beni aydınlatın.İnsandan çok hayvan seven bir insanım.Onu doğaya mı terketmeliydim ?

Scudo
@fiercesteel neden vicdan azabı çekiyorsun sen kötü bir şey yapmadın ki. Annesinden mi kopardın? Hayır. Belki de karnı açtı ve bu yüzden miyavlıyordu. Sen ona süt almışsın. Belli ki kaybolmuş ve annesinden zaten uzak kalmış. Sen yapabileceğin her şeyi yapmışsın ve derse girmişsin. Onu derse sokamazdın :) Kediye ne olduğu sorusuna gelince, belki gerçekten kedi beslemek isteyen biri evine aldı ya da biraz sevip tekrar sokağa bıraktı. Bir daha ya görürsün ya da göremezsin. Ama senin hatan veya yanlışın yok, vicdan azabı çekmen yersiz ;)

Sokakta gördüğünüz hiçbir kediyi ve köpeği sevmeyin.Çünkü bu hayvancıklar insanlara çok kolay alışabiliyor ve bu istenen bir durum değildir.Çünkü etrafımızda kötü niyetli insan müsvetteleri çok var ve bunlar insana alışmış bu sevimli dostlarımıza zarar verebiliyor.Kediler ve köpekler insanlardan uzak durmalılar yani vahşi kalmalarında çok fayda var.
Hele hele kedi ve köpek yavrularını hiç sevmeyin. Özellikle kedi yavrularını severken kedi üzerine bıraktığınız koku yüzünden anne kedi yavru kediyi kabul etmeyebilir.
Yavru kedilere asla ve asla süt vermeyiniz.Çünkü kedilerin özellikle yavru kedilerin süte (laktoza) karşı hassasiyetleri olabiliyor.
Yavru bir kedi gördüğünüzde bulunduğu yer güvenli ise uzunca bir süre müdahale etmeden annesi gelene kadar gözlemleyin.Eğer anne kedi gelmezse Allah rızası için müdahil olun.
@fiercesteel Vicdan azabı çekeceğiniz bir şey yok.

@hamlet2006
Hayatın gerçek ama acımasız tarafını savunmuşsunuz. :)

Ne kadar doğrudur bilemiyorum doğrusu,onlara karşı sevgi gösterip risk almak mı yoksa onları görmezden gelip geçmek mi...Zarar vermek isteyen kişi hertürlü zarar verir hocam,kendini sevdirmeyen bir çok kedi insana 1-2m kadar yaklaşıyor,önüne bir şeyler atıp sonrada vurmak zor olmasa gerek.Yani her türlü canlı çoğu zaman risk altındadır.Bence sevebilme imkanımız varsa,içimizde hayvan sevgisi varsa sevip,imkanlar doğrultusunda bir şeyler vermeliyiz.Youtubede Barodi Motovlog var,iyi bir kanal.İnsanlara hayvan sevgisi aşılayan birisi.Yapılan yardımlar ile kedilere,köpeklere yem alıp motorla yanlarına gidip veriyor.Kedilerini seven birisi olduğunuzu düşünüyorum,izleminizi öneririm.

@fiercesteel
Bencede içiniz rahat olsun,görmezden gelmek belkide daha fazla zarar verecekti.Sokaklarda terkedilen, açlıkla mücadele eden bir çok sokak hayvanı var.Bir kaç tanesine ne kadar faydamız dokunursa o kadar iyi. :)

@hamlet2006 Kedileri sevmeyin olayına katılmıyorum. Benim kedi besleyecek imkanım yok, öğrenciyim, yurtta kalıyorum. Sokağımızdaki kedileri de aşağı yukarı her gördüğümde seviyorum. Dünya sevgiyle güzelleşecek, kötü insanlar var diye bir şeyleri yapmaktan vazgeçmek çok mantıksız.
Çok küçük kedileri sevmemek gerek, koku dolayısıyla, ama en azından diğer kedileri sevmek mükemmel bir şey.

Tabii ki doğru yapmışsınız, ama yukarıda yazıldığı gibi bu konuda bilgili ve bilinçli olarak yaklaşmak lazım.
Yani yapılacaklar kedinin bulunduğu yere, ne kadar küçük olduğuna, acil müdahaleye ihtiyacı olup olmamasına (yaralı yada açlıktan veya susuzluktan tükenmiş yada başka bir çeşit zarar görmüş olabilir), çevrenin (insan veya hayvanlar yada doğal ortam) ona karşı zarar verebilecek durumda olmasına, göre çok değişir.
Bu kadar ve bizler kadar seven biri olduğunuza göre bu tatlı hayvanlara her durumda doğru yaklaşım için neler yapılabileceği hususunda bir veterinerden yada netten bilgi alabilir, böylece sevginizi onun da iyiliğine olacak şekilde aktarabilirsiniz.

@Çetin ŞAHİNÖZ
Çetin Ağabey sizlerden öğreneceğimiz çok şey var:harika:

Beni yanlış anlayan arkadaşlar olmuş.Benim yazdıklarım yılların tecrübesine sahip hayvansever abla ve ağabeylerimizin söyledikleri geçerli şeyler.Ki ben de yıllardan beridir sokaktaki minik dostlarımız için mücadele eden birisi olarak gördüm ki gerçekten çok haklılar.
Asla ve asla sokak hayvanlarını görmezden gelmeyin zaten benim yazdıklarımdan görmezden gelin anlamı çıkarılamaz.Evinizon önüne mama ve su koyun.Kamera sisteminiz muhakkak olsun.Kötü insanlar yüzünden Neler yaşadım bir bilseniz şaşırır kalırsınız.Gördüğünüz kedi ve köpekleri gözlemleyin.Veterinerlerle aktif çalışın.Kısırlaştırma yapın.Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinin telefon ve adreslerini mutlaka bilin.

Bu acıya yürek dayanmaz Allah sabır ve metanet versin.

Bu kadar ince düşünme.. Yoksa hayat seni çok yıpratır.

@Çetin ŞAHİNÖZ Abi aslında dernek veya barınaklardan birini aramayı düşündüm ama vazgeçtim.Yani yavru kediyi sevince kokusunun gittiğini,hazır sütün zararlı olduğunu bilmiyordum.Bilseydim bunları yapmazdım.Umarım kedi iyidir.

@hamlet2006 @Kamış Tornavida @-Skynet- @Serkan Mıstınoğlu

@fiercesteel Dostum, bu güzel hayvanları sevmeyi bırakmayacaksan, gelecek için bu bilgileri edinmen sana da onlara da çok yararlı olur.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Scutoid
Anne kedi ''nasılsa vicdanlı bir homo sapiens yavruma süt verir'' deyip,yavrusunu dershane yakınına bırakmış işte..
Vicdansız anne,ne olacak:D

vicdan. var demek ki, sakın kaybetmeyin. beslemeniz gerek ilk şey içinizdeki vicdan duygusu. korumanız gereken de vicdanınızı suistimal etmeye çalışacak şeyler.

yaptığın tek yanlış kediye süt vermek, inek sütü zararlı kedilere süt şekeri diye birşey var

• Beğen
@fiercesteel Anladığım kadarıyla bayağı hareketli, miyavlayan ve yemek isteyebilen bir kedi :) Sıkıntı olmadığını düşünüyorum çünkü annesi çoktan onu ayrı eve çıkması için salmıştır.

• Beğen
Arkadaşlar anne kediler yavrularını belli bir aydan sonra yanlarından ayırarak başka yerlere götürüp bırakıyorlar. Bulundukları bölge de kendi yavrularını bile potansiyel tehdit olarak algılıyorlar. Tecrübe ile sabit bence vicdan yapmayın hepsinin kaderi aynı. Bizim kapının önünde baktığım kedim 6 tane doğurdu 3-4 ay içinde 6 adet kediden 2 adet yavru kaldı. Bir önceki sefer 5 adet doğurmuştu onda da 1 adet yavru kaldı. Neden kısırlaştırmıyorsunuz diye sormayın. Anne kedi süt emzirirken yeniden hamile kalıyor erkek kedilerin keseceğim bir tarafını:mad::acpsnr::confused:

@fiercesteel Millet bronz çağı,demir çağı,altın çağı gördü bizdeki şansa sıçayım!! bizde yobaz çağına denk geldik ama sizin gibi insanları görünce umudum yeşeriyor.

Geri