Scudo Sports

Villeneuve, Renault ile Çin’de

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.908
Renault, Çin GP’sinde Jacques Villeneuve ile start alacağını açıkladı. Böylece gelecek yıl Sauber ile yarışacak olan Kanadalı pilot, 2 yıl ara verdiği F1 pistlerine Fransız takımıyla dönmüş olacak.
http://www.ntvmsnbc.com/news/167241.jpg
Renault, F1 sezonunun kalan üç yarışında Jarno Trulli yerine Jacques Villeneuve ile yarışacak. Renault ile test sürüşleri yapan pistin sevilen pilotu, daha ilk yarışında start almadan verdiği demeçlerle eski formundan bir şey yitirmediğini de gösterdi. Kanadalı pilot Renault’nun başarısı için elinden geleni yaparak B.A.R-Honda’nın ikinciliğini engellemeye çalışacağını, intikamını bu şekilde alacağını söyledi.
Renault ile test sürüşlerini de değerlendiren Villeneuve, “Çok iyi bir test dönemi geçirdik. İlk 1,5 gün otomobilin içinde rahat edebilmem için çalıştık; daha sonra ise sürüşlere konsantre olmaya çalıştık. Tabii ki eski formuma kavuşmam ve sürüş stilimi tekrar kazanmam biraz zaman alacaktır. Bir de yarı-otomatik bir vites kutusuna alışmam gerekiyor” diye konuştu.
Kanadalı pilot takım içinde çok sıcak bir karşılama yapıldığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini de belirtti. Villeneuve, eski takımından intikamını almayı da beklediğini belirterek “Harika olacak, takımla ayrıldığımız dönemde yaşananlar hatırlandığında, bu benim için iyi bir fırsat olacak. Renault, B.A.R’ın 3 puan gerisinde ve ben son üç yarışta bu dengeyi değiştirebilirsem çok mutlu olacağım” diye konuştu.

ntvmsnbc

Scudo
Geri