Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites başlığının alt kapak vidasını nerden bulurum

BurakLEE

Daimi Üye
Tepki
104
İsim
Burak
Bisiklet
Giant
Pat diye düştü bulamadım... Çok küçük vida, bisikletçiler bizde yok dediler , sanayide kimden bulurum, elektrikçilerdeki.klemens vidaları uyar mı acaba merIMG-20220801-WA0007.jpeg

Scudo
1000119321.jpg1000119322.jpg
Arkadaşlar 105 set sağ sti kolunun üst kapağı çıktı da vidasını bulamıyorum temin edilebilir bir parça mı ? Vidasını bulabilir miyim

aşağıdaki linkte vida için M8 diyor ama gözümü büyük geldi. başka bir yerde M3 ile sabitlediklerini gördüm. İsterseniz metrik vidalarla çapı belirleyin boyu kolay zaten. Standart dışı diş varsa aramak gerekebilir.

(link)

aşağıdaki linkte vida için M8 diyor ama gözümü büyük geldi. başka bir yerde M3 ile sabitlediklerini gördüm. İsterseniz metrik vidalarla çapı belirleyin boyu kolay zaten. Standart dışı diş varsa aramak gerekebilir.

(link)
o açıklama yanlış bence chainringin açıklamasını oraya koymuşlar

Vida öyle aşırı özel bir vida değilse yani bulunabilir bir vida ise alırım hırdavatçıdan. M8 tip vida mı olmalı. Peki kaç mm olur yaklaşık?

Vida öyle aşırı özel bir vida değilse yani bulunabilir bir vida ise alırım hırdavatçıdan. M8 tip vida mı olmalı. Peki kaç mm olur yaklaşık?
M8 değildir o vida.

Diğer koldakini söküp, elektronik tamiri yapan bir yere sorabilirsiniz. Vidanın ayrı parça numarası yok Shimano yedek parça listesinde. Kapak ile birlikte sunuluyor. Çok küçük bir vida o.

1732802272552.png

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
M8 değildir o vida.

Diğer koldakini söküp, elektronik tamiri yapan bir yere sorabilirsiniz. Vidanın ayrı parça numarası yok Shimano yedek parça listesinde. Kapak ile birlikte sunuluyor. Çok küçük bir vida o.

323471 dosyayı görüntüle
aynen m8 değil, aslında Shimano bu vidaları set olarak satıyor ama Trde bulunabilir mi emin değilim, mesela altta m8in satış linki, bu vidanın kodu bilinse bu da temin edilebilir. EN güzel Shimano service centerlara gitmek orada ustalarda kesin vardır.
(link)

aynen m8 değil, aslında Shimano bu vidaları set olarak satıyor ama Trde bulunabilir mi emin değilim, mesela altta m8in satış linki, bu vidanın kodu bilinse bu da temin edilebilir. EN güzel Shimano service centerlara gitmek orada ustalarda kesin vardır.
(link)
Söylediğiniz vidaların parça kodu var. Bu küçük vidanın yedek parça kodu yok, kapak ile birlikte temin edilebiliyor. Alt komponent BOMuna bakmak lazım ki, yine de yedek parça olarak tanımlanmadıysa temin edemezsiniz.

1732806316927.png

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Mecbur yeni parçayı alacak mıyız yani😂😂

Bazı motosiklet üreticileri bazı önemli yedek parçalarlarla ilgili şu gibi bi strateji izliyor; örneğin rulman için aslında piyasada olan bilinen bir markanın gidip nalburda falan başka markaların da ürettiği kolayca bulunabilecek bi modelini kullanıyor ancak o rulmanın üreticisiyle çalıştığı ve yedek parça olarak da onun kullanılmasını sağlamak için rulman üzerinde çok küçük değişiklikler yaptırıyor. Fonksiyonel olarak bire bir aynı rulman olmasına rağmen nalburda x liraya bulacağın rulmanı serviste 2x 3x liralara buluyorsun. Tabi böyle civata, vida, somun, vb. basit ve ucuz sarf parçalar için bu tip bi zahmete girilir mi emin değilim. O yüzden olsa olsa ne olur diye düşünüyorum; parçanın illa ki Shimano’dan veya komple set şeklinde tedarik edilmesini sağlamak için işi biraz daha zorlaştırmak adına DN standartlarında değil de JIS standartlarında vidalar kullanmış olabilirler ki o kadar küçük ölçülerdeki vidaların dişleri arasındaki ölçüde fark oluyor muydu ondan da emin değilim. Yine de @gurkan ın dediği gibi, bu tip parçaların benzeri varsa bisikletin üstünde örnek olarak alıp bi kaç nalbur gezerek kolayca çözülebilecek bi problem gibi geldi bana.

Geri