@Hüseyin Kara Nairo başına kaza bela gelmezse turu aldı. Bundan sonraki etaplar GC bakımından fark yaratmaz.
Contador, Katalunya Turu’nun en zorlu tırmanışında Quintana tarafından alt edildi
Kolombiyalı, 5. Etap öncesi yarış liderliğini ele geçirdi.
4. etap öncesinde birbirine çok yakın zamanlara sahip büyük yarışçıların olduğu bir ortamda, Tur’un en zorlu ve en belirleyici etabında, Port Ainé’nin son kilometrelerinde daima kızılca bir kıyametin kopması beklenir, ve öyle de oldu.
Çok yaklaştı fakat elinden bu kadarı geldi: Alberto Contador (Tinkoff) biri hariç tüm rakiplerinin ataklarını savuşturdu. Contador’un savuşturamadığı atak etap sonunda yarış liderliğini ele geçiren Quintana’dan geldi.
Etabın kazananı Lotto-Soudal’dan Thomas de Gendt olurken, Porte son anda Contador’un elinden üçüncülüğü aldı ve Contador, Quintana’nın 15 saniye ardında (zaman bonusları haricinde) dördüncülükte kaldı.
Genel klasmanda Contador, Quintana’nın 8 saniye gerisinde. Bu çok az bir zaman farkı; fakat geçen sene Porte’un Alejandro Valverde’nin yalnızca 4 saniye önünde kazandığı Katalunya Turu gibi bir yarışta buna benzer küçük zaman farkları çoğu zaman belirleyici oluyor.
Contador: “Son kilometrelerde ataklar adeta bir çığ gibiydi. Dan Martin’e baktım ve sıkıntıda olduğunu gördüm, ama sonra Van Garderen’ın ardından gittim çünkü onun öylece gitmesine izin veremezdim, onun atağı çok tehlikeliydi. Garderen’ı kovalamak için harcadığım eforun cezasını ödedim ve o andan itibaren hepimiz çabaladık – Porte, Quintana ve ben... Bu ataklardan birinde Quintana gerçekten çok güçlüydü ve benim o anda soluklanmam gerekiyordu. Bundan dolayı, onu tekrar yakalamam olanaksızdı. Şu anda yapabileceğim tek şey onu bu güzel zaferinden dolayı tebrik etmek”.
Contador’un Paris-Nice yarışının son gününün son tırmanışında dahi genel klasman için zorladığı Geraint Thomas’ın da belirttiği gibi Contador asla çabucak pes eden birisi olmadı. Fakat, Katalunya Turu’nun son üç etabının profilleri, Contador veya Quintana’nın diğer rakipleri için çok az fırsat tanıyacak cinsten.
Son olarak Contador: “Movistar burada çok güçlü bir ekibe sahip, fakat biz önümüzdeki etaplara odaklanıp neler yapabileceğimize bakacağız” diye konuştu.
Orijinal haber: (link)