Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Volvo'dan bisikletçiler için mükemmel çalışma

Berke

Road Bike Cyclist
Tepki
5.225
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Volvo'nun Grey London ekibi ile birlikte geliştirdiği Lifepaint isimli ürün, özellikle gece trafiğinde bisikletçileri görünür kılmak için tasarlanmış bir sprey.
Bisikletinize, kaskınıza ve hatta yüzünüze sıkabileceğiniz ürün normal günışığında görünmez haldeyken, gece araç farları ve ışıklara maruz kalınca reflektör görevi görüyor.
Bisikletçi güvenliğini arttırmak konusunda böyle duyarlı bir adım attığı için Volvo tüm dünyada bisikletçiler tarafından tebrik ediliyor...

Scudo
Çok iyi bir ürün esasında. Geçerliliği, kalıcılık oranları, yağmura ve rüzgara dayanımı gibi net bilgilerle birlikte piyasaya sunulunca oldukça ilgi görecektir bence

Mükemmel. Umarim kisa zamanda seri uretime gecilir ve ulkemize gelir.

Artık kedi gözü veya arka flaşörlerin pabucu dama atılacak gibi.

mükemmel bir şey yaw :) kalıcılığının ne kadar olduğunu merak ediyorum. helal olsun adamlara valla. Türkiye'de satışa sunulmasını çok isterim zira çok faydalı olacağına eminim.

• Beğen
Tepkiler: Berke
decathlon'un hemen tedarik etmesi gereken ürün.

@erphan
Kalıcılığını ben de merak ediyorum abi bakalım ilerleyen günlerde ayrıntılı bilgi gelir.

@Berke K.

Ürün çıktı.
İngiltere'de bisiklet dükkanı olan bir arkadaşım duyurdu dün mağazanın facebook sayfasından.
Hatta ilk gün diye, promosyon amaçlı ücretsiz dağıttılar spreyleri...

@Gökhan Toros
Düzeltme için teşekkürler abi. Kalıcılığı hakkında bilgin var mı?

Aslında su geçirmez özelliği olsa gemilrrde filikalarda hatta gece dağda mahsur kalan arama kurtarmaya çıkan ekiplere de acayip yardımcı olur ama sonra nasıl çıkacak :)

@Gökhan Toros

Sitesinde uygulamdan sonra yaklaşık bir hafta diyor...

(link)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Volvo, bu defa bisikletçilere gece görünürlük sağlayan spreyi “LIFEPAINT” ile karşımızda.
Volvo, “(link)” projesiyle, bisikletçilerin ve yayaların trafikteki yerini daha görünür kılmak ve trafik kazalarının önüne geçmek amacında.
Volvo’nun (link) ve (link) ile birlikte geliştirdiği projenin başrol oyuncusu bir sprey. Sprey gün ışığında hiç farkedilmezken, geceleri sıkıldığı yüzeye fosforlu bir görünüm kazandırıyor ve parıl parıl parlıyor. Özellikle yayalar ve bisikletçiler için düşünülmüş ürün, her türlü yüzeye sıkılabiliyor. Üstüne sıkılan malzemeyle hiçbir etkileşime girmeyen ürün, istenildiğinde yıkanabiliyor ve yaklaşık 1 hafta işlevini sürdürebiliyor.
http://e.fastcompany.net/multisite_files/fastcompany/imagecache/slideshow_large/slideshow/2015/03/3044327-slide-graded-can.gif
27 Mart’tan itibaren İngiltere’nin Londra ve Kent bölgelerinde pilot uygulaması başlatılan kampanyada LIFEPAINT’ler ücretsiz olarak bisikletçilere dağıtılıyor. Eğer uygulama tutarsa kampanyanın tüm İngiltere’ye ve Volvo’nun faaliyette olduğu diğer ülkelere yayılması planlanıyor.
http://b.fastcompany.net/multisite_files/fastcompany/imagecache/inline-large/inline/2015/03/3044327-inline-bikes.gif
http://a.fastcompany.net/multisite_files/fastcompany/imagecache/slideshow_large/slideshow/2015/03/3044327-slide-bikes-no-people.gif
(link)’nun projesini görünce Türkiye’deki bisiklet kültürünün zayıflığını, trafikte sivrisinek muamelesi gören bisikletçiler ve motorcuları düşünmeden edemedim. Bisiklet yollarının bile henüz pek amacına ulaşamamış olduğunu düşünürsek, spreyden önce bir fırın ekmek yememiz lazım. Sonra gerekirse spreyimizi de sıkarız.
Yönetmenliğini (link)’in yaptığı proje videosunda ürünün uygulamalarını ve trafik kazalarından ucuz kurtulmuş bisikletçilerle yapılan röportajları bulabilirsiniz:

Volvo abi , başka birşey demiyorum. Araç firmaları içinde insana değer veren tüketici dostu tek firmadır...

Ürün güzel umarım tutar.

'Bisikletçiler için hayat kurtaran sprey' başlığını okuyunca aklıma ilk aklıma gelen Biber Gazı oluyor Burası Türkiye. O da ne kadar hayat kurtarır düşündürücü.

@Osman Selman

Gerçekten olabilir. Ne zaman şehir merkezine girmek zorunda kalsak aynı stresi yaşamak zorunda kalıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@Anıl Erdoğan
Saab>Volvo bu konu için.

Bende çok beğendim. Dün görmüştüm haberi..

Değinmek istediğim bir nokta da şu. videoyu izleyince göreceksiniz, biz bana kalır ise kendi ülkemizi bisiklet-trafik konusunda fazla kötülüyoruz.

Geri