Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vücut Geliştirme

@Yiğit Kirazpınar
bulk a zaten gidiyorum karbonhidrat kesmem lazım ama kas kaybını engellemem lazım protein alarak karbonhidratı düşerek. Ama Uzun yol yapabilecek uzun süreli enerji sağlayabilecek ve kilo verdirecek ( yağdan ) bir beslenme oranlarını ayarlayamıyorum. Definasyon farklı definasyon programı uygulamadan. ancak bisiklet üzerine beslenmelere ( litaratürde ) bakarsanız bize ters :) . Bilmem anlatabildim mi ?

@Yiğit Kirazpınar
bulk a zaten gidiyorum karbonhidrat kesmem lazım ama kas kaybını engellemem lazım protein alarak karbonhidratı düşerek. Ama Uzun yol yapabilecek uzun süreli enerji sağlayabilecek ve kilo verdirecek ( yağdan ) bir beslenme oranlarını ayarlayamıyorum. Definasyon farklı definasyon programı uygulamadan. ancak bisiklet üzerine beslenmelere ( litaratürde ) bakarsanız bize ters :) . Bilmem anlatabildim mi ?
Hatta Haberleşiriz İzmir de Ben karşıyaka dayım. Sözle anlatmak daha kolay

Scudo
@scitakoglu :D biraz kafam karıştı açıkçası
Bisikletçi ve bb beslenmesi çok farklı zaten ama ikisi birden(pro olarak) imkansız
Olur tabi hem bir turda yapmış oluruz iyi olur :)

@Yiğit Kirazpınar
Pro değilde hacmi bir miktar düşürmeyi göze alarak zayıflamak. Ancak en önemlisi kalbi zorlamadan güçlendirip uzun kondisyon kazandıracak antremanlar yaparken uygun beslenebilmek diyeyim. Yani bisiklet beslenmesine daha yatkın olması gerekiyor kalp açısından araya protein serpiştirmek gibi.

@scitakoglu Vallahi size şöyle söyliyeyim herşey bir arada olmuyor vücut ve yağ oranınızı bilmediğim için alında pek birşey söyleyemem ama günlük harcadığınız kaloriyi hesapların ve bunun 200-300 kalori altında tüketin bu sizi yavaş yavaş zayıflatacaktır ve haftada yarım kiloyu geçmeyin

@Yiğit Kirazpınar haklısınız beslenmeden olmaz herkesın bu konuda verdııg bır ornek vardır elınızde super calısan ıscıler var ama sen ona tugla çimento vb vermezsen bırsey ınsaa edemezsın...Onun ıcın beslenme karbonhıdrat proteın oranları cok onemlıııı

@scitakoglu
Kilonuzdan, boyunuzdan, yağ oranınızdan, beslenmenizden ve günlük aktivitelerinizden bahsederseniz biraz yardım dokunabilir. Size baştan bir beslenme programı yazamam ama alışkanlıklarınıza göre beslenmenizi revize edebilir bir sisteme sokabiliriz.

172 cm 88 kg yağ oranım 21 e inmişti şimdi 26 filandır. Hafta da 3 kez 30-50 km bisiklete binmeye çalışıyorum ortalama 20-22 km/saat hız ile haftada 3 spor salonuna gidiyordum. Bu ara vakit kalmadı 3-4 haftadır ağırlık yok yani. Ama haftada 4 kez göğüs trseps ve omuz kanat biseps döngüsüne uymaya çalışıyordum bacak grubu yerine bisiklet düşünüyordum.
Beslenme berbat bisiklet müthiş iştah açıyor. Özellikle akşam dayanılmaz bir açlık.
Burda ihtiyacım olan karbonhidratı kesmeden yaptığım spora göre protein de alıp DOYURUCU ( özellikle büyük yazdım ) bir diyet ile kan yağ oranım ile beraber vucut yağ oranımı azaltmak.
yaşım 47 olduğu için metabolizmamın yavaş olduğunu belirteyim. Bir de 7 ay önce sigarayı bırakmamın etkisi de var.
@Nurullah Ulaşan bilmem yeterlimi bir tavsiyen olursa gerçekten çok sevinirim. Özellikle beslenme konusunda. Çünkü Antreman konusunda çok alternatifte oynayabilirim ama beslenmede bir karar oturtamıyorum.

@scitakoglu
@scitakoglu

Sabahları ben yulaf ezmesini tercih ediyorum. Bir kaseye yaklaşık 80-100 gr koyuyorum üzerine 1 su bardağı su koyuyorum su üste çıkacak kadar ve mikro dalga fırında 350w yaklaşık 3 dak. ısıtıyorum pamuk gibi oluyor. Bildiğiniz süt yulaf karıştırıp sert yemek gibi olmuyor. Bu yulafın üzerine muz parçaları, tarçın, kayısı, fındık ve incir koyabilirsin. Bu şekilde çok kolay yersin. Lif oranından çok zengindir yulaf ve tabiki kayısı, fındık, incirde en az yulaf kadar zengindir.
Öğlenleri daha çok kompleks karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme (bulgur, esmer pirinç, yeşil mercimek protein oranıda iyidir, fasulye, nohut)
Akşamları 250-300 gr. tavuk göğsü, balık fileto veya hindi göğsü yanına salata (domates, havuç, kıvırcık, maydanoz, kırmızı lahana)
Günde içinde yeşil renkte 1 muz tatlı olmayanından
Yemeklerdeki tuz miktarını biraz azaltmak tuz vücutta su tutar. Yeterince alınmazsa mineral eksikliğinden kramplar başlar bizzat yaşadığım şeyler gece krampları.

Ağırlık çalışmaya devam etmeniz bu süre içerisinde metabolizmanızın yavaşlamaması için önem arz eder. Çünkü kilo verdikce bazal metabolizma hızı yavaşlar ister yağ yakın ister kas kaybedin. Bunu telafi etmenin en iyi yolu ağırlık çalışmaktır. Çünkü vücuttaki kaslar çok alıngandır kaslarını çalıştırmayınca bana ihtiyacın yok diyip terkederler seni. Yeterince lif almadıkça zayıflaman çok zor. Yeterince protein almazsan spor faaliyetlerin sonucu çok kas kütlesi kaybedersin. Yeterince mineral almazsan vücut sert tepkiler verir. Ama karbonhidratı azaltarak rahatlıkla vücudu dengede tutarsın. Çünkü vücut ihtiyaç duyduğunda proteinleri glukoz olarak sentezleyebilir. Aynı zamanda ketojen bir diyetiniz varsa beynin enerji kaynağı karbonhidrat değil ketonlar (vücuttaki yağ kütlesi) olacak. Ketojen diyet tecrübelerime dayanarak çok ağır olduğundan yapmanızı önermiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi beslenirseniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Haftaya İzmir-Antalya çadırlı bisiklet turuna yalnız başıma (kimse gelmeye cesaret edemedi) çıkmayı düşünüyorum. Tüm hazırlıklarımı tamamladım. O zamana kadar ve tur sırasında gördükçe sorularınızı yanıtlayabilirim.

Saygılarımla

Fazla ton balığı yemeyin. derin su balıklarıdır orkinos,civa seviyesi artabilir vücut içinde. 1 adet 160gr yeterli. başka bir gün ise somon ya da istavrit ne var ise taze yemenizi öneririm.

@Nurullah Ulaşan
Teşekkürler. Yulafı ısıtmayı kesin deniyecem suyla. Ben yağlı süt döküyordum üstüne. Bide sıfır tuz yapıyordum. Demek o yüzden miş kramplar. O.k. Bi daha planlama yaparken haberleşelim. 2-3 günlük gibi

@Onur Ali İmren
Teşekkürler. Ton balığı hayal kırıklığı oldu ..

@scitakoglu
Çarşamba günü muhtemelen İzmirde olucam. Müsait olursanız yüz yüze sohbet etmiş oluruz.

@Nurullah Ulaşan
Beklerim. Karşıyaka dayım ama denk getiririz salı günü mesajlaşırız.

Geri