Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vuelta a Espana 2015 / İspanya Bisiklet Turu 2015

Nelson Oliveira ne güzel kaçtı be! İyi gidiyor, yakalamazlar inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Scudo
@Uğur S. Evet, dileğin oldu:D Oliveira güzel kaçtı ve etabı 1. olarak bitirdi. İzlemesi zevkliydi bugün her ne kadar sonda çok atraksiyon olmasa da:).

14. etapta tırmanış finişi var.
12 - 13 km'lik bır tırmanış var. Ortalama eğimini unuttum.

Quintana hastaymış. Mide ağrısı, iştahsızlık ve ateş. Doktoru tura devam etmesi belirsizmiş. Sonra ateşi düşmüş, biraz yemek yiyebilmiş. Valverde'nin de kazadan dolayı omzu sakatmış...

Hadi beyler haftasonu geldi, üst üste 3 etap zirve bitişi yaptıktan sonra zamana karşı yapacağız. Yarın 3'lünün ilk bölümünü izleyeceğiz; gerçekten zor bir etap ve ilk 10'da değişiklikler olacağından %99 eminim :komik::komik: Quintana kendini iyi hissediyorsa Movistar etabı başından sonuna cehenneme çevirebilir yoksa ağırdan alırlar ama Aru ve Astana'nın lideriz diye bekleyeceğini sanmıyorum, biliyorlar ki zamana karşı öncesi en az 2-3 dakika fark yaratması gerekiyor, en azından Dumoulin'a karşı :harika: 60 km kala başlayacağımız Escudo tırmanışı 7 km ve %8.6 ortalama eğim, çok sert bir tırmanış, buradan çıktıktan sonra pelaton diyebileceğimiz grupta 30-40 kişiden fazla adam kalmaz :hasta: Son tırmanışımız yaklaşık 20 kmlik bir dev olmasına rağmen eğim olarak çok sert değil ama uzunluğu ve yüksek tempo olunca %5 eğim %10 gibi gelecektir :krsn:

Etabın kaçışa gitmesini beklemiyorum, kim alır derseniz ben yine Aru'ya gideceğini düşünüyorum, gerek Quintana'nın hastalığı gerekse de Valverde ve diğer büyük isimlerin ışık vermemesi üzerine Aru, bir darbe daha vuracaktır, son tırmanışın eğimi düzenli olması Dumoulin için büyük avantaj çok fazla fark yemeyecektir :cool:

http://www.letour.fr/PHOTOS/VUE/2015/1400/PROFIL.png

upload_2015-9-4_23-7-14.png

http://www.letour.fr/PHOTOS/VUE/2015/1400/PROFILCOLSCOTES_2.png

BMC'nin rüya senesi devam ediyor. Zamana karşıyı iple çekiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
Şöyle bir baktım Dumoulin Fransa'daki zamana karşıda (13.8km) Valverde'ye 50sn, Nairo'ya 1dk, Rodriguez'e 1dk20sn takmış. İspanya'da ki ITT'nin 38km ve düz olduğunu düşünürsek önümüzdeki 2 gün çok fırın ekmek yemeleri gerek. 2 günde de son kilometreler acayip dik, çok fazla atak izleyeceğiz diye düşünüyorum. Tom Dumoulin'e şimdiden kolay gelsin. :ssrtcbya:

Bugünkü etapta tırmanışçıların Tom Dumoulin'e en fazla 30 saniye atabilmesinden sonra önümüzdeki 2 gün iyice önem kazanmış durumda. Rodriguez ve özellikle Aru gene içlerinde en şanslı olanlar fakat onlarında zamana karşılarının iyi olduğu söylenemez. Aru, şimdilik Dumoulin'den 49 saniye önde ve bu farkı zamana karşıda 3 dk nın üzerine çıkarması gerekir diye düşünüyorum.

15. etapta tırmanışçıların gene en kötü 30 saniye-1dk civarı bir fark yapmaları lazım, daha fazla da atabilirler kendileri bilir:) Dumoulin'e asıl darbeyi ise 16.etapta vurmaya çalışacaklar. 15.etap sonu sert bir tırmanışla bitmesine rağmen genel olarak etap çok zorlu değil.Son tırmanıştan önce bir tane 2.kategori ve sınıflandırılmamış başka tırmanışlar bulunmakta sadece.

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1440335263.png

Son tırmanış olan Alto de Sotres ise 12.7 km uzunluğunda %7.9 ortalama eğime sahip. Sotres ilk başta sert başlayıp tırmanışın ortalarına doğru eğimi azalan fakat özellikle son 2.5 km ile birlikte tekrar ortalama %11-12'lere varan zorlu bir tırmanış.Artık yavaş yavaş son kozlar da oynanacağı için fazlaca atak olacaktır.

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1440335280.png

@Özgür R

Tırmanışın en başında sert bir atak yapmak gerek aradaki yüzde 5'lik yerlerde de dinlenip bir daha gitmek gerekiyor. Quintana sağlam olsaydı bence eğim oranları ona uygun gibiydi. Gene Astana temposunda geçer etap.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Bir haftadır taşınma sebebiyle ilk kez dünkü etabı izledim, yarışta disk fren kullanımı var mı kullanan takım var mı ? Yoksa UCI kullanımı tekrar kapattı mı?

@Hasan Saylık
Hangi etapta idi hatırlamıyorum ama bi etapta disk fren kullanıldı.

Bugün İtalyanlar baya başarılı..Günün diğer yarışlarında Trek'ten Felline ve Britanya'da Viviani çizgiyi önde geçtiler:harika: Bakalım Aru Vuelta'da aynı başarıyı sürdürebilecek mi..Quintana iyileşmiş deniyor son tırmanışa geldik..

Giro ve Fransa turlarından sonra Vuelta'ya bir türlü adapte olamadım.
Bu durum sadece bende mi var acaba?:kötü:

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Kara
Trek gene etaba gidiyor. Neymiş bu Trek :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
İspanya doğası çok iyiymiş ama. Nasıl güzel bir atmosfer ayrıca tertemiz... Aşmış insanlar

Geri