Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Warmshowers

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.032
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar, uzun süredir bildiğim ancak yeni kullanmaya başladığım bir uygulama
Kısaca detaylarını aktarayım:

Bu uygulama uzun turlar yapan bisikletçiler için tasarlanmış. Ev sahibi ve misafir olarak degerlendirebiliyorsunuz.

Ev sahiplerinin konumları uygulamada mevcut ve konaklamak isteyen turcular mesaj ile ulaşıyor, uygunsaniz kabul ediyorsunuz ve misafir ediyorsunuz.

Misafir olarak ise, gittiğiniz ülkedeki konumlar mevcut ve mesaj vasıtasıyla kendinize kalacak yer bulabiliyorsunuz

Profil sayfaniz var, kendinizi orada tanitabiliyorsunuz ve başka profilleri görüntüleyebiliyorsunuz.

3 ayda 5 farklı misafir ağırladım (2 alman, 1 Fransız ve 2 italyan) iki kişiye de konuk oldum.
Şimdiden bu ülkelerde arkadaşlarım ve açık kapılarım oldu.

Şahsen ben çok eğleniyorum. Evi müsait olan veya başka ülkelere gidenler kullanabilir.

Senelik 30 USD gibi bir ücreti var.

(link)

Scudo
Bu sistemi önceden de görmüştüm ama tanımadığım yabancı insanları evimde ağırlamak bana kuşku verir açıkçası. Güvenlik ne durumda? Profili çok düzgün ve güven veren birinin eve gelip size zarar vermeyeceğinin teminatı nedir?

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
ben 2 yıldır kullanıyorum, yani misafir de ediyorum misafir olarak da gidiyorum. Ülke dışında kullanma şansım pek olmadı ama tr içinde kullanıcıların çoğu türk olduğum için cevap yazmıyor galiba :( yine cevap verenler oluyor tabi ama. 10 kişiden max 2 kişi. geçen sene istanbul'a bisikletle gideyim demiştim 30 kişiye yazdım belki kimse cevap bile vermemişti.

ben tek yaşadığım için yabancı misafirleri konuk etmeyi dert etmiyorum. zaten adamlar yorgun argın geliyor, yatıyorlar. bende öyle yapıyorum zaten. misafir olarak gittiğim evde ne kadar az görünürsem o kadar iyidir diyip. 60 yaşında brezilyalı bir adamı misafir etmiştim. adamın tek hayali bisikletle kapadokya'ya gitmekmiş. italya'dan çıkmış yola, ağır ağır ama sağlam sürmüş. hedefine de ulaşmıştı. güzel hikayeleri oluyor.
velhasıl güzel uygulamadır. imkanı olanlar kullansın derim.

couch surfing mantığı var o zaman bunda da. Üstelik o ücretsiz.

• Beğen
Tepkiler: templeos
ben 2 yıldır kullanıyorum, yani misafir de ediyorum misafir olarak da gidiyorum. Ülke dışında kullanma şansım pek olmadı ama tr içinde kullanıcıların çoğu türk olduğum için cevap yazmıyor galiba :( yine cevap verenler oluyor tabi ama. 10 kişiden max 2 kişi. geçen sene istanbul'a bisikletle gideyim demiştim 30 kişiye yazdım belki kimse cevap bile vermemişti.

ben tek yaşadığım için yabancı misafirleri konuk etmeyi dert etmiyorum. zaten adamlar yorgun argın geliyor, yatıyorlar. bende öyle yapıyorum zaten. misafir olarak gittiğim evde ne kadar az görünürsem o kadar iyidir diyip. 60 yaşında brezilyalı bir adamı misafir etmiştim. adamın tek hayali bisikletle kapadokya'ya gitmekmiş. italya'dan çıkmış yola, ağır ağır ama sağlam sürmüş. hedefine de ulaşmıştı. güzel hikayeleri oluyor.
velhasıl güzel uygulamadır. imkanı olanlar kullansın derim.
Hocam ben İstanbuldayım, ne zaman gelmek istersen bir mesaj kadar yakınım, bilesin.. tek yaşıyorum teras var, evde atölye var var oğlu var :)
Bu sistemi önceden de görmüştüm ama tanımadığım yabancı insanları evimde ağırlamak bana kuşku verir açıkçası. Güvenlik ne durumda? Profili çok düzgün ve güven veren birinin eve gelip size zarar vermeyeceğinin teminatı nedir?
Fransız bir kadın yazmıştı, 3 gece kalmak istiyorum müsait misin diye sormuştu.
Sonra dedi ki ya sen erkeksin ben kadınım, sana nasıl guvenicem?
Ben de ona dedim ki, beni uykumda dogramayacagini nereden bileyim, ben sana nasıl guvenicem?

Sonra geldi bir hafta kaldı çok da güzel arkadaş olduk :)

Hocam ben İstanbuldayım, ne zaman gelmek istersen bir mesaj kadar yakınım, bilesin.. tek yaşıyorum teras var, evde atölye var var oğlu var :)

Fransız bir kadın yazmıştı, 3 gece kalmak istiyorum müsait misin diye sormuştu.
Sonra dedi ki ya sen erkeksin ben kadınım, sana nasıl guvenicem?
Ben de ona dedim ki, beni uykumda dogramayacagini nereden bileyim, ben sana nasıl guvenicem?

Sonra geldi bir hafta kaldı çok da güzel arkadaş olduk :)
çok teşekkürler, sizi listeye aldım o zaman :) şu anda da fransız birini misafir aldım 😅 😅

Geri