Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Whistle bisiklet tavsiyeleri

Fiyat/performans bisiklet alımında çok önemli bir nokta. Şimdi Trek 7,5'in yurtdışında ortalama fiyatı $800-900 civarı. Bizde sanıyorum iki mislidir. Diğer büyük markalar için de durum aynı. Whistle ve Carraro İtalyan markası ancak Türkiye'de üretiliyor. Whistle esasında ABD markasıydı ancak İtalyan Bianchi markayı satın aldı. Bahsettiğiniz Whistle Yuma Avrupa'da 800 Euroya satılıyor. Bizde daha ucuz. Bu fiyat farkları ne kadro kalitesi, ne donanımla ilgili. Yani bakıyorsun Türkiye'de 1,200TL'lik bisiklet İngiltere'de kampanyayla $380'a inmiş. Bu fiyat üzerinden zarar etmediklerine göre üzerindeki donanımları çıkarırsanız kadro için $100 civarında bir rakam çıkıyor. Yani marka bisiklet, sağlam kadro diyoruz ancak alt ve orta seviye bisikletlerde kadro konusunda öyle ciddi fark olduğunu sanmıyorum. Tabi rastgele markadan da bisiklet alınmaz, sonuçta bir mühendislik işi var, tasarım var.

Whistle Yuma'nın donanımları muazzam. Ancak belirtilen bisikletlerden farklı durumda çünkü üzerinde bir dolu aksesuarı var. Bu da bisikleti ağırlaştırıyor. Ayrıca amortisörlü. Bu da bir ağırlık artışı, performans kaybı demek. F/P'de çok başarılı olmasına karşın bu yönleriyle citybike tercihinde ideal değil. Bunun yerine 12kg civarındakı Whistle Guipago düşünülebilir. Deore/alivio sistemli. WG hibrit bisiklet türünde, her türlü koşula uyumlu. Fiyatı da daha uygun, bütçeden artan miktarı da yurtdışı sitelerden (bizdekinin yarı fiyatına) aksesuarlar alımında kullanabilirsiniz.

Scudo
Merhaba,
Aşağıdaki özellillerde ise fiyatı da 600 Euro civarındaysa hemen al.

Kadro ALLOY HYDROFORMED WHISTLE CUSTOM
Amortisör SUNTOUR 28"SF11-NEX4610 V2 MLO MEKANİK KİLİTLİ
Gidon BYTE ALLOY TKK
Gidon Boğazı BYTE ALLOY AÇI AYARLI
Sele Borusu BYTE ALÜMİNYUM DIA:27.2mm AMORTİSÖRLÜ
Sele SELLE ROYAL 5234 HRC
Çatal Yatağı 1 1/8"ÇELİK SİYAH YARI ENTEGRE
Krank Takımı SHIMANO FC-M4318 48/36/26 OCTALINK
Arka Değiştirici SHIMANO DEORE LX RD-T661
Ön Değiştirici SHIMANO DEORE FD-M590
Ön Göbek SHIMANO ADH3N30AL 6V/3.0W 36H QR
Arka Göbek SHIMANO FH-M590 36H QR
Vites Kolu SHIMANO DEORE SL-M590 9X3
Arka Dişli SHIMANO CS-HG50 9-VİTES 11-32
Fren SHIMANO V-FREN BR-M590 GÜMÜŞ
Dış Lastik SCHWALBE 700X35C MARATHON REFLEKTÖRLÜ
Jant WHISTLE TKK 4X9 SİYAH
Pedal ALLOY TKK BS REFLEKTÖRLÜ
Fiyat 610 €

hiç düşünme hemen al derim.elimdekileri çıkarırsam kesinlikle ilk tercihim olacak.selamlar.

• Beğen
Tepkiler: ademdogan
hüseyin bey yumaman 16 kğ arkadşin tavsiyesi üzerine 12 kğ olan guipago yu inceliyorum. arkadaşlar önümüzdeki hafta içi inşallah whistle guipago almayı düşünüyorum. bir mağaza liste fiyatı üzerinden indirim yaparak kargo dahil 850 tl ye verecek ne dersiniz son kez size danışmak istedim

İçinize sindiyse alınabilir. Fiyatını bilmiyorum ama ağırlığı bir karbon yol kadrosu için çok da kötü değil. Tabi herşey ağırlık değildir.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
tercihlere saygı duyarım.sele rahatlığı, amorsitör süspansiyonu, bagaj seçeneği,direksiyon rahatlığı 27 vtes v.b.mümkünse ikisinide kullan aradaki konforu daha iyi anlarsınız.ha illede hafiflik diyorsanız hayırlı olsun.selamlar.

• Beğen
Tepkiler: ademdogan
@tansolo

maşası yurtiçinde var mı?
gerçi Ölçüsü uygun her hangi bir yol maşası takılabilir ancak kadro kalitesini tahmin etmek zor

• Beğen
@jef

Whistle da artık Bianchinin olduğu için kadro kalitesini araştırmaya gerek yok.
Kadrolar zaten ömür boyu garantili faturası olmasa, garantisi bitmiş olsa bile.
Ayrıca bazı markalar gibi üste 100 lira verin de değiştirelim gibi bir olay yok. Kargoyu bile gidiş geliş onlar karşılıyor.Ben daha önce değiştirdim ve hiç bir sorun yaşamadım. Kadroyuda kendi hatam sonucu kırdım ama yinede değiştirdiler.
Nasıl scott giant cannondale trek gibi bisikletleri gözümüz kapalı alıyorsak whistle ıda gözünüz kapalı alabilirsiniz. Geçen sene aynı gruptan olan Carraro yu (bianchi ye ait) Milli takımımız kullanmıştı .

• Beğen
@Murat Irmak

Bianchinin sizi satış sonrası memnun etmesine sevindim. ancak bianchiyi scott canondale gibi firmalarla kıyaslamak zor. Bu firmaların sadece ürün geliştirme bütçeleri her hangi bir yerli firmanın tüm faliyet değerlerini defalarca aşar.
Bu yazdıklarım körü körüne dünya çapında markaları alalım anlamında değil ama whistle ürünlerinin gözü kapalı alınabileceğinin kabulü için yeterli veri yok.
Söz konusu yol kadrosu gerçekten güzel görünüyor. Hakkında yorum okuyanlar aktarırlarsa daha iyi değerlendirmek mümkün

Guipago ile Yuma baslangic icin guzel bisikletler. Ama Yuma agir, bu nedenle yuksek hizda uzun sure surmeniz zorlasiyor. Benim icin rahatlik cok daha onemli, bisikleti daha cok ulasimda kullanacagim diyorsaniz Yuma alabilirsiniz.

hocam ulaşım değil sadece spor ve tur amaçlı kullanacağım
o yuzden guipago biraz daha cezberiyo
donanım olaarak yumadan aşağıda olsada guipago daha çok spor ve performansa yönelikgeldi.
balım 2 gün sonra kararım değişmezse artık whistleci olacağım

İleride bir dağ bisikleti alacak olursam ilk araştıracağım 3 markadan biri de Whistle olacak gibi görünüyor.

@jef

Kıyaslamak derken . Bianchi Whistle ve Carraro türkiyenin Cannondale i bence .
Ben Trek , Giant vs kadro hiç kullanmadım kullandıklarım Whistle miwok 833D(mtb)
Whistle miwok 1052D (mtb), Bianchi slr200(yol) ve Sedona 711(mtb). Bu dört kadroyu kullandım sadece ve ben 3 tane Bianchi grubunun bisikletini kullandığım için bu yorumu yapma gereği duydum. Fiyat performans olarak tabi Cannondale vs. daha üstün olabilir ama Whistle ve grup firmanın bisikletleri de bir çok markadan kat kat iyi . Bu benim şahsi fikrimdir.:in:

740 a aldım ama hiçbir hediyesi olmadan .nerden aldığımı özelden atarım ,reklama girmesin..

@ozan esen

Güzel fiyatmış. Önümüzdeki haftalarda sirkeciyi dolaşıp fiyat karşılaştırması yaparım artık :)

Geri