Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wowturkey'deki inanılmaz dünya düz mü tartışması

@mehmetsunu

Basta ben olmak uzere birakalim da bilimadamlari bu konuyu incelesin kanitlanirsa dogruluguna inaniriz. kanitlayamazlarsa aynen devam ederiz. Bu devirde tip adina hic bir bilgisi olmayan bir adam (atiyorum) beyin ameliyati yapabilir mi? Bu konuda burada konunun uzmani olan arkadaslari tenzih ediyorum. Ben ve diger vatandaslar da oyleyiz. Elimizde ne yeterli bilgi, ne alet edevat var. O video senin bu tweet benim tarzinda meseleyi merak etmek bosa ugrasmak bence. Bu konu belki dunyanin sonu gelinceye kadar surecektir. Bakiyorum suan 20 kisiyiz degerli zamanimizi boyle bos islere harcamasak mi? Selamlar

Scudo
Yok ya dünya tam olarak düz değildir. Bazı yerler yokuşludur. Bunu bisiklet sürerken daha iyi anlayabiliyoruz. Öyle olmasa Alpe d’Huez veya Col du Tourmalet gibi efsanevi tırmanışlar olmazdı dimi. Lütfen biraz okuyun araştırın.

Bilim dürüsttür. İki açıdan:

1: Bulgularını saklamaz, paylaşır. ( Genel anlamda, bilim adamlarından, akademisyenlerden ve keşiflerden bahsediyorum. Gizli projeler yürüten ordulardan değil. )
Şarlatanlık yapmaz. Bilim, paralel evren olasılıklarından bahseder, şarlatanlar hemen fırsat bu fırsat, kimse paralel evrenin ne olduğundan pek bi bok anlamıyo deyip medyada, gayet bilimsel gözükerek, paralel evrenler arası geçiş yapanların tecrübelerinden, yaşadığı mistik olaylardan, bu geçişler sonucu oluşabilecek felaket seneryolarından falan bahseder.
Bilim kuantum fiziğinden bahseder, şarlatanlar yine hemen atlayıp, gayet bilimsel gözükmeye çalışarak, kuantum fantazileri yaparlar. Ver halka yiyor nasılsa. Kim anlıyor ki kuantumdan.
Sen de, böyle wowturkey misali forumlara tıklar, youtube da video izler ve belki kalkıp bir de bu konu üzerine yazılmış bir kitap alıp şarlatanları zengin edersin. Amaç bu zaten. Seni sağmak. Bilim bunu yapmaz işte. Bilgi açık ve beleştir.

2: Bilim, kendinin de sürekli gelişip evrileceğini bilir; tabi yine bilimsel araştırmalar ve bu araştırmalarda kullanılan teknolojilerin gelişmesi sonucu. Bunun üzerinden haraket eder. Örnek:
Antik Yunandaki filozofların benzer söylemlerini saymazsak, atom olgusu 1800'lü yıllarda John Dalton tarafından ilk ortaya atıldığından günümüze kadar, bu kavram muazzam değişmiştir. Önceleri en küçük parçacık atom derken, sonra elektron, sonra kuarklar olmuştur. En son takip ettiğim kadarıyla da quarkların da iplikler denen şeylerden ( ya da sicim, 'string theory'i nasıl çevirseniz ) oluştuğuna kadar gelindi. Bilim artık şunu öğrenmiştir. 1800'lerde yaşadığımızı farz edersek, "atom en küçük parçacıktır ve ondan küçüğü olamaz" deMEmeyi öğrenmiştir.

Söylemek istediğim, bilim katı kurallı ve dogmatik değildir. Bin yıllar önce bu tek ve mutlak doğrudur deyip, orada takılmaz. Tekrarlayayım; kendinin de evrilip, değişeceğini bilir.

Gelelim Dünya'nın şekline. Ne Dünya'nın ne de başka bir kayalık gezegenin şekli mükemmel küre değildir. Dikkat edin, tepsi demiyorum, sadece mükemmel bir küre değil diyorum. Önceki mesajımda belirttiğim gibi, ‘GEOİD’tir. İşte şarlatanlar da tam burada devreye girip, nasıl olsa avam ne desek yutacak diye, bilimin alın teriyle çalışıp, didinip edindiği bilgeleri hiç bir şekilde utanç duymadan kullanıp, gayet bilimsel gözükerek, "bilim adamları yanlış biliyor, Dünya düzdür" demeye cürret eder, sanki o çok bilimsel gözükürken verdiği bilgileri, o yanlış biliyor dediği bilim adamları değil de kendi bulmuş. Kaldı ki bilim adamları o bilgileri ‘geoid’i tanımlamak için edinmiş, düz olduğunu ıspatlamak için değil. Ama, genel halk anlamıyo zaten, çek çekiştir gerçekleri lastik gibi istediğin yöne. Nasıl olsa şarlatanımız bundan bir şekilde çıkar sağlayacak. Youtube'da tık alacak, saçma sapan tv programlarına çıkıp prim yapacak, kitap yazıp satacak falan.

Gencecik beyinler zehirlenmiş kimin umrumda, ben parama bakarım, çünkü benim dinim imanım para der şarlatanımız.

@Ömer Ş.
Yoğurdun siyah olduğunu savunan grup yoğurda siyah boya eklemiş ve hatırladığım kadarıyla diğer grubun başından aşağı dökmüş. “Bakın bakalım ne renkmiş” demişler.

@mehmetsunu Düz dünya modelini savunanlar tepsi olduğunu değilde, antartika ile çevrili olduğunu düşünüyorlar. Yani yeryüzünde dünya adı verilen bir daire gibi. Birleşmiş milletler bayrağındaki gibi tasfir ederler.51F90WA42ZL._AC_SY400_.jpg
Pusula kuzeyi yani ortayı gösterir, dairede kuzeye gore hareket ederek aynı noktaya ulaşma bu şekilde. Tabi bununla ilgili birçok argüman var. Biraz daha bununla ilgili yazsam düz dünyacı zannedecekler :)

Ben bilime ve herşeyin sorgulanılabilirliğine inanıyorum. Nasa; işte bu dünyanın resmi, videosu dediğinde aksini ispat etmek mümkün olmadığından, sorular eleştiriler tezler havalarda uçuşuyor. Bu böyledir nokta demek, dünyanın kesinlikle küre olduğunu söylemek veya kesinlikle düz demek eşdeğer abeslikte.

Bu dünyanın şekli şemali tartışmalarından bıkkınlık geldi, ama benimde merak ettiklerim var. Mesela flightradar24 ü açıyorsunuz. dubaiden bir los angelese uçacak uçak nedense kalkıp kuzey kutbunun üzerinden gidiyor. Oysaki düz bir hatta gitmesini beklersiniz. Bir diğer sorum dünyanın uzaydan çekilmiş antartika veya kuzey kutbu merkezli fotosuna rastlamadım. Bu noktalardan geçen bir uydu yokmu. ISS neden kutuplardan geçmiyor.

Dünya düz ise ve Amerika bizi kandıroyorsa Düz dünyaya göre dünyanın diğer ucunda kalan Vietnama niye saldırsın?

Kanıt arıyorsanız fotoğraf bana ait buyrun ay tutulması. Dünya düz olsa idi tepsinin üzerinde bulunan ay ve güneşten böyle bir fotoğraf alınamazdı.
4E737B98-33A6-4EA3-A8D9-0507985B70BE.jpeg

Düz Dünyacıların ekmeğine yağ sürmeyelim artık. Kendilerini bir halt sanıyorlar. Bırakın oyalansınlar.

Bu tartışmanın bizansın son günlerindeki meleklerin cinsiyetini tartışmaktan hiç bir farkı yok.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Kaos.
dünya düz değildir

@Hues

NASA haricinde en bilinenleri ve aktif olanları
Avrupa Uzay Ajansı, ESA
Çin Uzay ajansı
Space X ( Uzay Turizm'i yapıyor :) )

Ve daha bir sürü, yukarıdakiler kadar aktif olmayanlar

Ayrıca, şu anda, hali hazırda, dünya dışında aktif olan uzay istasyonları:

ISS ( Uluslararası Uzay İstasyonu )
Tiangong ( Çin'in )

Geçmişte aktif olmuş Rus uzay istasyonları

Mir ve Salyuz.

Yani, bu yukaridaki arkadaşların hepsi de, Amerika'nın ve Nasa'nın bu oyununa uyuyor öyle mi ?:koptum:
Hele, hele Rusya ve Çin !!! Amerika'nın yanlış olduğunu ve doğrusunu kendi gözleriyle gördüklerini bütün Dünya'ya ıspatlayıp, Amerika'yı rezil edip, bilimde daha iyi olduklarını gösterme şanslarını bile bile kullanmıyorlar ( Çin ) ve geçmişte de kullanmadılar ( Rusya ) ??

Bir de zaten yukarıda ya da wow'da yazılmış da, bütün gezegenler yuvarlak, onlara itiraz yok, bi bizimkisi düz.

Ya bu cevapları yazmak bile beni rahatsız ediyo da dayanamıyorum.

Yok aslında hepimiz kocaman bir truman show dayız. uzaylılar bizi filme çekiyor.

@mehmetsunuDünya küre şeklinde olduğu için ve kutuplara çıktıkça çapı küçüldüğü için Türkiyeden kalkan bir uçak düz gitmek yerine kutuplara doğru yaklaşık oradan aşağıya doğru sallanıp Amerikaya gidiyor
Hatta doğu tarafına değilde batı kıyısına gidiyorsanız amerikanın uçak bildiğiniz kutuplara çıkıp gidiyor
Amaç yolu kısatmak

Hala daha dünya düzdür diyenler için:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
Dünya düzdür arkadaşlar; tüm İbrahim izindeki dinler bunu söyler. Ya inanıyorsanız inancınıza sahip çıkıp dünya düzdür diyeceksiniz ya da bilime ve aydınlanmaya sarılıp yakanızı bu cahillikten kurtaracaksınız. İşin özü bu, gerisi teferruat!

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve Wberlin
@mehmetsunu
Zaten o rota dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlıyor. Dedikleri gibi düz dünya olsa idi rota da düz olurdu. Daha iyi anlaşılması için dünya haritası üzerinde rota çizip bakabilirsiniz. Kafa karışıklığına sebep olan şey ise küre şekli biçimindeki haritanın düzleme aktarılması.
Edit: Ayrıca Güney kutbuna gidilmiyor diye bir şey de yok. Daha dün vardı kral penguenlerle ilgili belgesel.

dny.jpg
dny2.jpg

@Şafak Başlar

Bende aynısını söylüyorum dostum ama dünyayı boynuzu ucunda taşıyan bazı öküzler bana inanmıyor. Yani kısa yol varken adamlar sırf yeşillik olsun diyemi kutuplara gidiyor.

Geri