Scudo Sports

x-vert motion fren bacakları??

Tepki
16
Arkadaşlar, bugün corratec x-vert motion modelini aldım. Ancak bisikleti eve getirdikten sonra farkettim ki, ön ve arka fren bacakları zzyzx olması gerekirken shimano. ama hangi modeli onu anlayamadım. fotoğrafını aşağıya koyuyorum. bu model nedir? ve zzyzx den iyimidir, kötümüdür. bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

http://img14.imageshack.us/img14/3694/33308139.jpg

• Beğen
Tepkiler: furious
Scudo
İyigünler..

Sanırım bu model Shimano BR-M422 modeli.Bazı sitelerde Alivio, bazılarında Acera adı altında satılıyor.Örnek:

(link)

(link)

(link)

İyigünlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Nalbant
@furious

teşekkürler, firmayla irtibata geçsemmi acaba. neden böyle birşey yapmışlar anlamadım.

Bazen Corrateclerde Shımano fren bacağı çıkıyor. Daha güzel işte. Shımano ile zzyzx arasında kalite farkı pek yok. Sistemleri aynıdır. Sizinkinde shımano çıkmışsa iyi bir şans.

Mesut, Bencede kesinlikle yanlış bir seçim, shimano olcaksa deore V fren sistemi koymalı idiler, orjinal olan zzyzx ile kalite farkı olmayabilir fakat Renk ciddi bir fark,
Ulaş distribütör firma olarak bu ayrıntılara dikkat etmeniz ve yurtdışından gelecek ürünlerde bunları istemeniz sevgili bisiklet kullanıcıların lehine olacaktır.

Beninkinde de gidon zzyxz olması gerekirken corratec. Yine aynı sorun. Renk problemi yok.. Ya bi de bu zzyxz nin anlamı nedir. Yani açılımı felan varmı. Garip geldi de..:))

@Carmentality ilginize teşekkürler. renk çok fazla sırıtmıyor, belki takip etmem uğraşmam lazımdı bu sayede değiştirebilirdim ama zaman harcamak istemedim. artık bu tip şeylerle uğraşmaktan sıkıldım, ülkemizde kusursuz bir alışveriş yapmak zor. illaki bir problem çıkıyor. mesela o fren bacaklarından biri hafif yamuk, çıkardım baktım, maşa üzerinde bacağın bağlandığı pim eğri sebep bu. neyse fren performansı etkilenmedi için problem etmedim. sonra ben bisikleti edirneden peşin olarak aldım, bir hafta 10 gün sonra sirkecide corratec satan mağazada fiyat aynı şartlarda %17 kadar ucuzdu, bu durumda canımı sıkmadı değil. artık yapılacak birşey yok bisikletten zevk almaktan başka.

@badocan

bu zzyzx sadece corratec bisikletlerde kullanılan bir marka. sanırım corratecin fason üreticisi veya yan markası. işte öyle birşey.:D

@Mesut Nalbant

Maalesef katılıyorum , edirnedeki yer evimin karşısı,ilgililer fakat fiyat konusunda esnek değiller. Ben istanbuldan getirttim corratec'i

Fren pabuçlarını baradine ile değiştirdim, kesinlikle değiştirmenizi öneriyorum. Farkı hissedeceksiniz.

@Mesut Nalbant

bende corratec motion kullanıcısıyım tam bilmiyorum ama corratec in yurtdışı resmi sitesindeki üst modellerde de türkiyedeki üst modellerde de kullanıyo bu markayı.göbeklerim zzyzx diye geçiyodu oysaki göbekler formula çoğu corratec tede formula oluyo gayet memnunum shimano lara göre kesinlikle daha akıcı ama modelini bilmiyorum siz modelini biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim

@OzzYMKL

maalesef bu zzyzx lerin modellerini ağırlıklarını internette bulmak mümkün olmadı. Birde merak ettim bisikletimin kadrosunun ağırlığını, aradım taradım internette yok bulamadım. Detaylı bir teknik tabloya ulaşamadım. O yüzden yardımcı olamıyorum :bilmiom:

@Mesut Nalbant

sırf kadro ağırlığı 2+ olarak geçiyo yorumalrda ama bana 2 den hafif gibi geliyo

evet 2100-2150 gr şeklinde belirtilmiş bazı konularda. bir de benim dikkatimi çekti deltanın sitesinde kadro için 7005 alloy denirken, corratec.com da 6061 alloy olarak geçiyor. bu aslında yanıltıcı bir bilgi. ben bu bisikleti alırken sadece deltaya baktım ve güvendim. ancak şimdi yanıldığımı anladım, demekki daha farklı kaynaklardan da araştırmak gerekiyormuş.

@Mesut Nalbant

2009 model 7005 alüminyum 2008 model 6061 alüminyum belki ondan çelişki olmuş olabilir.

Geri