Scudo Sports

X-Vert Motion ve göbekleri...

Manta

Üye
Tepki
24
Motionumda Deore ön ve arka göbekler var. Forumda bazı arkadaşlar disk fren uyumlu değil dediler. Ben emin olamadım. Çünkü Shimano'nun sitesinde tüm Deore ön ve arka göbeklere Centerlock uyumlu diyor. Bir fikir verirseniz disk frene geçip geçmeyeceğime karar vereceğim. Bir de avid 3 almaya karar verdim, galiba 6 vidalı. Bunu Shimano rotorla kullanabilir miyim? Teşekkürler.

Scudo
Deore'nin Centerlock disk uyumlu ve disk uyumsuz göbek modelleri var. Siz Shimano'nun sitesinde sadece disk uyumlu olana bakmış olmalısınız. Göbeğin ürün kodunun sonu "5" ise (yani "535" şeklinde) bu disk uyumlu olduğu anlamına gelir. Sonu "0" ise bu da disk uyumsuz olduğu anlamına gelir.

Corratec'i almayı düşündüğünüz mağazanın internet sitesinden bunu inceleyebilirsiniz. Tekerlek göbekleri için CL ibaresi de CenterLock'un kısaltılmasıdır ve disk uyumlu olduğu anlamına gelir.

Avid konusunda da haklısınız, diskleri 6 vidalı. Shimano'dan bir rotor alıp kullanabilirsiniz ancak verim kaybı söz konusu olabilir.

@HaliliOzturk

konu dışı ama alacağım bisikletin üzerinde shimano disc frenler var avid code ile değiştirecem . ama yeni jant ördürmemek için üzerinde gelenleri kullanacam . yani kısacası rotorları değiştirmeyecem peki bu durumda ne kadar verim kaybı olur yada rotorları göbeklerimler uyumlu başka bir rotorla değişrisem olurmu eğer olursa dirt jump için kullancağım bisikletin rotor çapı kaç olmalı ?

Geri