@Murat Ü. hocam daha önce ki yorumlarınızda gördüm dalış yapım test edicem demiştiniz yapabildiniz mi housing başarılı mı bu konuda yazmışsanız da atlamış olabilirim kusura bakmayın
@ziyainal
Dalışta test ettim. Kamera iyi. Housingde iyiydi. Ama tokası bir süre sonra çatladı. Tabi ben kötü kullanmış olabilirim. Şimdi orijinalini bekliyorum sipariş ettim.
yorumlarda ve incelemelerde izlediğim kadarıyla kameranın mikrofonunda bulunan bi yapıştırıcı parçası var çıkartılınca daha iyi ses kalitesi verior diye.
denedim ve evet gerçekten ses kalitesi muazzam arttı
Ya arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Noramlde 1920x1080 60p 'de video çekiyordum. Ancak hala test ettiğimden bu sefer 1280x720 120p 'de çektim. 120 FPS değil mi bu 120P? Şimdi FPS ne demek çok iyi biliyorum. Slow motion çekmiş direk bu Normal bir hızda oynatması ve 120 Fps sayesinde benim kendisinden daha iyi slow motion verimi almamı sağlamaz mı normalde? Ben mi yanlış biliyorum acaba?
Sizler hangi formatlarda video çekiyorsunuz Xiaomi Yi'de? Ben şimdiye kadar 1920x1080 60P çektim. 2K çektim bir kere hiç bir yerde izleyemedim. Sizlerin tercihleri nelerdir? Ben çok boyutlu olmasın diye artık 1920x1080 çekmek istemiyorum.
@Murat Ü. fps (framepersecond) yani saniyede çekilen kare sayısı...Normalde insan gözü 24 fps algılar, ortalama kameralar 30 fps çeker...Muhtemelen sen 120 fps çektin fakat kullandığın edit programı otomatik onu 30 fps e düşürdü dolayısıyla slow motion oldu
@Murat Ü. İlginç ama muhtemelen aynı mantık yine sanırım bilemedim Bu arada ben youtube da kanalımda gördüğünüz tüm videoları 1080p 30 fps de çekiyorum...
farkedersen bazı yerlerde takılıyo donuyo gibi gözüküyo.
ondan sorna hiç o ayarda kullanmadım hep 1080 kullandım.
belki bunun kullanım amacı vardır bize göre olmaya bilir
Arkadaşlar 120 fps gibi yüksek kare oranları daha çok aksiyonlar için mesela uçan kayakçı gibi falan, saniyede daha fazla film karesi çeker ki kayakçı havada uçarken her hareketini blurlamadan yakalasın...Bizde nerde işe yarar, slow motion yapmaya Bu donmaların sebebine gelince büyük ihtimal kullanılan micro sd kartın yazma hızı düşük ...
@Anonim yazma hızı pek anlamıyorum ama olabilir. tabi saniyede 120 kare hafıza kartı iyi alabilmeli. clas 10 h.kartı ama demekki tam yetmiyo. çünkü bazı yerlerde iyi bazı yerlerde donma var
20 mb/sn yazma hızına sahip Samsung bir SD kart kullanıyorum. Benim durum donma değil. Gayet akıcı ama yavaşlatılmış gibi. Yarın ya da sonraki gün videoyu eklemeye çalışacağım.