XLC Hangi model sayaçChaoyang marka lastiklerimin ölçüleri 29x2.10 / 52-622 ve bir adet XLC yol bilgisayarım var. Sıkıntım şu ki XLC markasının belirttiği ölçüler arasında benim lastiğimin ölçüleri yok. mm cinsinden hangi veriyi girmeliyim? Benim yapabileceğim bir hesabı varsa nedir?
XLC Bv-0710 (7 Fonksiyonlu Kablolu Km Saati)XLC Hangi model sayaç
2288 kodunu saat kabul ediyorsa girin sorunsuz ölçecektir ?Aldım elime lastiği oturdum ölçtüm. 231 cm yani 2310 mm çıktı. Hata oranını en aza indirmek için ne girmemi önerirsiniz? Ayrıca lastiğin her turunda yaşanacak 10 cm'lik bir hata toplam turun 23'te biri eder. 230 km'de 1 km'den ziyade 10 km'ye tekabül eder ki az bir fark da değil.
Girebileceğin en büyük değerden fazlasını giremezsin ki dostum. ya 29" destekli bir km saati alacak yada bu farkı bilerek kullanacaksın.
Ben mi yanlış hesaplıyorum; 1/230 230 km de 1 km hata demek değil mi ?
2300’ü kabul eden saat 2288’ide zaten kabul eder, baktım olay pisagora felan dönmeye başlamış müdehale etme ihtiyacı hissettim ???
Bu sayılar evrensel aslında bisikletin lastiği bir tur döndüğünde ilerlediğiniz mesafenin mm olarak cinsi.Saat üzerinde girebileceğim en büyük değer 2900'ün üzerinde yani üst limit bu. Hesabınıza gelirsek eğer ben hatalı buluyorum. Nitekim 2300 mm'den oluşan bir turda 10 cm'lik fark 100 mm yapar ki bu da her turun 23'te biri eder.
Bununla beraber ilginiz için minnettarım, iletilerinizden epey yararlandım. Sıkılmadan, usanmadan cevapladınız; çok teşekkür ederim. İyi akşamlar diliyorum.
Eyvallah. Size de çok teşekkür ederim. Esasen ben biraz da XLC'nin skalasına göre oran orantı yapmıştım. Ama öneriniz üzerine verdiğiniz sayıyı gireceğim.