Scudo Sports

XP Format Sorunu

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Tepki
773
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar geçende bi arkadaşımın bilgisayarını formatlıyodum yine her zamanki gibi c yi sildim yeniden oluşturdum ve kur dosyalarını c üzerine yükledim, neyse xp kurulduktan sonra d: sürücüsüne girdiğimde formattan önceki c: sürücüsü d: ye gitmiş, ve d: sürücüsünde yedeklenen dosyaların hiç biri yok, bunun tam olarak nedeni nedir acaba ?
Bir arkadaşım jumper dan kaynaklanıyor dedi, kimisi fat dosya sisteminden ntfs e geçince oluyor diyor, gerçi dikkat etmedim fatmi değilmi diye.
Daha önce bu sorunu bir kere daha yaşadım bu ikinci oluyor, tam olarak sorun nedir ?

Scudo
Galiba sen Yanlışlıkla D ye bıcım atıp uzerınemı yazdın xp yı :) Anlatımın böle dıor başka bişey olamaz.

bazen benzer durumlar ortaya cıkıyor, windows esnasında c: olarak gözüken ms-dos'ta ya da kurulumda farklı bir isimle adlandırılabiliyor.. tam olarak sebebini bilmiyorum fakat benim de basıma bir kez gelmisti.. cok fazla yedeklemem yoktu büyük bir sorun olmamıstı benim icin ama can sıkıcı bir durumdu.. TAVSİYEM, formata niyetlendiginizde kuruluma gecmeden once sürücülerin boyutlarına bakın isimlerine degil... Ornegin bnm bilgisayarımda C: sürücüsü 26,8GB (28.837.798.888 byte) iken D: sürücüsü 66.2GB (71.115.735.040 byte). Format atacagım zaman sürücünün adına degil boyutuna göre yönelgeleri izliyorum ve 28küsürlü olan hangisiyse onu secip atıyorum formatı.. tavsiyem siz de bu konuya dikkat edin..

Ayrıca Easy Recovery Data diye bir program var internette deneme sürümünü rahatlıkla bulabilirsiniz.. O program ile verilerinizi kurtarmanız mümkün ama bastan uyarayım farklı bir kurtarma sekli var.. Önce dizin halinde buluyor eski dosyalarınızı neleri kurtarıp neleri kurtarmayacagınızı seciyorsunuz... Bu da gereksiz yere islemin uzamasını engelliyor ama kurtardıklarını dizin dizin degil türe göre klasörlüyor kurtarınca...Ornegin word dosyalarını bir klasore mp3leri baska bir klasore kurtarıyor ama isimleri XXX000083 gibi adlandırıyor yani kurtarıyor ama hangi dosya hangisi kurtardıktan sonra aramak gerekiyor =) tabi ben bu programı 1-2 yıl once kullanmıstım belki ona cozum bulmuslardır belki türevi programlarda bu sorun yoktur belki de deneme sürümü olmasının bir eksisidir bilemem ama bir google amcaya sorun derim =)

eraya katılıyorum bende kapasitelerine göre format atıyorum her 4-5 formattan sonra tüm bilgileri hariciye yedekleyip 3. parti yazılım kullanarak sıfır biçimlendirme yapıyorum..:) hem disk ömrü uzuyıor hemde daha hızlı ve sessiz çalışabiliyor..:)

Teşekkürler arkadaşlar, pc yabancı olunca sürücü boyutlarına bakmayı unuttum, bir kaç recovery programı kullandım bazı şeyler geldi bazıları gelmedi, kendi pc imde acronis kullanıyorum sorunsuz... Ama sorun ilginç d: ye elimi sürmedim, c deki eski dosyalar d: ye gitti anlamış değilim.

çözüm o hardiske vürüs bulaşmış. kopmle düzgün bir format cd ile formatla o düzelir.

@recep24ank

Evet o ihtimal yüksek, cd de sorun yok kendi makinamda arkadaşlarımdada aynı cd yi kullanıyorum sorunsuz. İşin ilginç yanı bu olayın başıma ilk defa gelmiş olmaması :) .

evet kapasitelerine bakmak doğru olur. Arkadaşlar , Eraylar felan haklılar.

Geri