Ömer Faruk MUMCUOĞLU
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.821
- İsim
- Ömer Faruk Mumcuoğlu
- Bisiklet
- Scott
geçen hafta lastik alırken zincirimin ömrü bittiği için yeni zincir aldım. Genelde xt yada muadili sram zincir kullanıyordum son kullandığım zincir de sram pc971 di. aralarında çok az fiyat varkı olması ve daha sağlam olduğunu söyledikleri için xtr zincir aldım.Velhasıl eve varıp ta daha zinciri takarken kutu içerisinden çıkan kılavuzlu pimin klavuzu kırıldı, pim hiçbir şekilde girmedi, aradan bakla çıkardım ve taktım. 1-2 gün sonra pedal basarken zincirden arada sürtrme sesi gelmeye başladı durup baktığımda baklalardan biri açılmiştı neyse onuda hallettim.(bir bakla daha gitti). Hafta sonu istanbul dışına çıktım esasında bütün (zincir, iç lastik,dış lastik vs vs) hazırlıklarım yaz tatilinde uzun soluklu bisiklete binmek içindi neyse 2.gün tura çıktım dönüş yolunun 75km sinde yine aynı ses, durmam ile zincir koptu, zincirden bir bakla daha gitti, işimi halledip yola devam ettim 2 gün sonra yine aynı. Fazla uzattım ama bu normal mi bakla taktığım yerden olsa bende hata var diyeceğim ama alakasız bir yerden bakla atıp kopuyor bu normal mi?