Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmur yağdıktan sonra gelen ses

legolas99353

Aktif Üye
Tepki
193
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar Merhaba

Yurt dışından abim bana kendi bisikletini getirdi: Specialized Venge 2013
Bisiklet gerçekten çok güzel ve değerli fakat üstünde bulunan aynakol ve grup set eskiydi. Bende yeni bir grup set alayım dedim ve yeni ultegra r8000 grup seti merlinden aldım. Orta göbek olarak ta presfit göbeği tercih ettim( Buradaki bisikleti toplayacak arkadaşın tavsiyesiyle) fakat malesef göbek uyumsuz çıktı. (Bb30)

Bende bb30 göbeği presfit geöbeğe uyumlu hale getiren bir adaptör aldım. Çok fazla binememiştim dün bindiğimde yağmura yakalandım ve videodaki ses oluştu.

Tamirci arkadaş bunun spd pedal ile kalin birbirini sürtmesi sonucu oluştuğunu söylüyor. Sizce de sorun bu mu?

Scudo
Yol pedallarında yağmur çamur sonrası toz toprak nedeniyle bu tarz ses geldiğini biliyorum. Bence sebep bu. Ben bu yüzden yol bisikletime mtb pedal taktırmıştım.

Bisikletten inip pedalı elinizle çevirseniz SPD'yi direk aklayacağız aslında :snzdglsn:

SPD'den böyle bir ses geleceğini sanmıyorum, daha farklı bir ses gelir. Bu ses zincirden gelen bir sese de benziyor, yağmur sebebiyle yağını tamamen kaybetmiş bir zincirin sesine :naslyany: ama sesin dairesel, tursal bir döngüsü var ve bu da bizi yine aynakol bölgesine yöneltiyor :acpsnr:
Orta göbek 1. derece şüpheli :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: makifir ve MakRo
Video yağmur sonrası yıkanıp yağlandıktan sonra mı çekildi? Bu da önemli bence... Yağışta ne sesler geliyo bisikletten, temizliyorsun çıt yok :)

@Serkan Mıstınoğlu ever dediğiniz gibi inip elimle çevirseydim zaten spd mi değil mi anlayacaktım fakat bu sesi duyunca direk göbekten geldiğini düşündüğüm için hiç onu düşünmedim spd den gelebileceğini tamircim söyledi.
@BerkEvren yağıştan sonra kurudu ve tekrar sürdüm şuan hiç bir ses yok. O yüzden anlamış değilim sorunun sebebini şuan herhangi bir ses yok.

Geri