Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

Yağmurlu havada bisiklet sürüşlerine bayılır/dım; aslında hala çok severim. Ama, beton zeminden "bisiklet yolu" adı altında yapılmış yüzeyi neİDÜĞÜ belirsiz kaplamalı yola 2-3 derecelik gidon açısıyla yol almaya kalkınca ve hızım takriben 20-25km civarı olunca... (1 ay topalladım, kalçamdan arka baldır sonu dize kadar morardı... şansım kırık çıkık olmadı, et zedelenmesi... Allah kimseye yaşatmasın)

Neyse, o gün bugündür çok nadir gezinti turu harici yağmurlu hava sürüşü yaparsam yaparım, yoksa evimde pencereden çayımı yudumlarım. 😅
Bisiklet yolları beton olduğu için (İstanbul) tutuş asfalta göre çok az ve hiç güvende vermiyor.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
Geçen bahsi geçen bir konudada fikir beyan etmiştim. Bisiklet kar buz ve aşırı yağış harici her mevsimde kullanılır, hatta kışın daha keyifli olur, daha az terler, daha az su kaybederiz.

Temizleme hususuna gelince bisiklet temizligi kadar kolay bir araç temizliği yok. Hortumla ıslat tozu toprağı gitsin, sıvı bulaşık deterjanı ile köpürt, hortumla durula bu ilk aşama 3 dakika en fazla. Sonra bezle sil kurulamada en fazla 5 dakika. Toplasanız 10 dakika sürmez bile üşenmeye gerek yok temizlik güzeldir 😊😊
Benim bisiklet temizliğim keşke 10dk sürse, bir giriştim mi 3 saatten önce bitmiyor.

Temizliğin 10 dk sürmesi için buna hortumla yıkamaya vs uygun bir alan lazım. Biz istanbulda 3 m2 balkonda hanımdan fırça yememe stresi ile düşen kiri yere değmeden havada kapıyoruz.

Yağmurda bisiklete binerken hep limit hıza çıkarım.Şöyle ki o limit hız öyle bir hızdır ki kir, pas, çamur yoldan kalkıp bisiklete yapışamaz bile.Kir olmayınca da kiri havada kapmakla da uğraşmama gerek kalmaz.Tavsiye ederim @makaram

Temizliğin 10 dk sürmesi için buna hortumla yıkamaya vs uygun bir alan lazım. Biz istanbulda 3 m2 balkonda hanımdan fırça yememe stresi ile düşen kiri yere değmeden havada kapıyoruz.

Benim hanım bişey demiyor, bisikletleri seviyor fakat yinede onu üzmemek için ve saygı gösterdiğim için bisikleti banyoya sokup güzelde yıkıyorum :D Jant seti, rubleyi söküp her yaprağı ve attırıcıyı sokup tek tek yıkayana kadar 2 saatimi alıyor. Tüm işlemleri bittikten sonra banyoyu bir güzel yıkayıp paklıyorum :D geriye sadece banyoda asperox kokusu kalıyor :D

Hiçbiriniz işi bilmiyorsunuz.Bisiklet velev ki kirlendi; bisikleti sokuyorum banyoya sonra bisiklete diyorum ki: ''Sen istiyor duj verecek 100 dolar'' diyorum...

Düzce'de üniversite okuyorum. Maalesef ki insanı bezdirecek kadar sık yağmur yağıyor. Bu kış önlemim: Dede bisikleti çamurluğu diyebileceğimiz neredeyse lastiklere 0 geçen çamurluk alıp, itfaiyeci yağmurluğu diyebileceğimiz dizden aşağıya kadar inen naylon yağmurluk alıp giyeceğim. Gerisi Allah a kalmış...

Son düzenleme:
Mtb alıp da yagmurda islanmasin , çamurda kirlenmesin demek de ayrı bir ironi.
Tanrı'ya şükür öyle çekincelerim yoktu(r). Çamur görünce gözüne girer(d)im. 😌😔
Umarım yakın zamanda yine olmaz.
20210109_123615.jpg
20210109_131339.jpg

Yağmurda bisiklete binerken hep limit hıza çıkarım.Şöyle ki o limit hız öyle bir hızdır ki kir, pas, çamur yoldan kalkıp bisiklete yapışamaz bile.Kir olmayınca da kiri havada kapmakla da uğraşmama gerek kalmaz.Tavsiye ederim @makaram

Sen hiç ibb nin 35 km hızla giderken döndüğün virajın ardında geceden beri açık kaldığı için yolu göle çevirmiş fışkiyesine denk gelmemişsin. Köpekli köye denk gelmemişsin, eli değneksiz geziyorsun. Yağmur yağınca biz de biliyoruz limit hızımızı.

Eyyy cırbağa dedesi eyyy, makron mağduru @Cemal Ç. ye yüklenmeye benzemez bize yüklenmek. Fransız nezaketinden bağcılar apaçisine geçiş yaptın şuan haberin olsun.

Geçen bahsi geçen bir konudada fikir beyan etmiştim. Bisiklet kar buz ve aşırı yağış harici her mevsimde kullanılır, hatta kışın daha keyifli olur, daha az terler, daha az su kaybederiz.

Temizleme hususuna gelince bisiklet temizligi kadar kolay bir araç temizliği yok. Hortumla ıslat tozu toprağı gitsin, sıvı bulaşık deterjanı ile köpürt, hortumla durula bu ilk aşama 3 dakika en fazla. Sonra bezle sil kurulamada en fazla 5 dakika. Toplasanız 10 dakika sürmez bile üşenmeye gerek yok temizlik güzeldir 😊😊

Merhaba,

Temizlik iyi guzel, cok haklisiniz. Bunu yaptiktan sonra zinciri ne siklikta temizleyip, tekrar yagliyorsunuz?

iyi bir yağmurluk , arka çamurluk ve velotoze ile son derece zevkli olan bir eylem.

1663332736337.png

Yağmurda sürmek apayrı bir keyif ama tabi ekstra dikkat gerektiriyor ve kirlenmek kaçınılmaz oluyor. İstediğiniz kadar çamurluk takın, yol bisikleti sürüyorsanız ve hele benim gibi biraz manyakça sürmek istiyorsanız ağzınız yüzünüz bile çamur olabiliyor :D Ama bence buna değer. Kirlenmek güzeldir.

• Beğen
Tepkiler: five
Türkiye'de normal bisiklet kullanmak bile ekonomik duruma bağlıyken, yağmurlu havada kullanabilmek için finansal açıdan çok daha iyi olması gerekiyor. Yağmurluklar, çamurluklar kaç para...

Türkiye'de normal bisiklet kullanmak bile ekonomik duruma bağlıyken, yağmurlu havada kullanabilmek için finansal açıdan çok daha iyi olması gerekiyor. Yağmurluklar, çamurluklar kaç para...
Çamurluk fiyatını bilmiyorum ama ben, eşim ve çevremde gördüğüm bir sürü insan buna benzer bir şey kullanıyor. Videodakilerin belki de yarısında bu ürün olabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Ben bisiklet kullanmanın sürekli ekonomi ile ilişkilendirilmesini yanlış buluyorum en ucuz ulaşım ve hobi vb. aracı. Kullandığım bisiklet eski alman yol bisikleti yani bir şekilde bisiklet kullanılabilir ve birçok fiyatta parça bulunabiliyor.

Arkanin komple çamur olmasini istiyorsan buyurrr

Geri