Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

@elric1982
@BayCicik
Çok iyi yağmurluktur. 2,5 sene kullandım, sağanak yağmurda uzun yol bile yaptım. 2. senesinde artık su geçirmezliği azalmaya başladı. O zamana kadar hiç üzmedi diyebilirim. (Her yağmurluğun kaderi bu haberiniz olsun. Sadece süre değişiyor)

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Scudo
@BerkEvren teşekkür ederim. Bir tane dağcı sitesinde buldum, adamla yazıştım. Beden olarak hangisini almalıyım diye bakıyorum şuan. S veya M alacağım.

Yağmurda 4 kere sürdüm bisiklet. Hepsinde bir daha çıkanın dedim:) 4. sünde artık yemini etmiştim.
Hava durumuna bakıyorum yağmur 3-4 saat sonra gözüküyor, iyi bari 2 saat içinde dönerim diyorum. Hazırlıkları yapıp çıkıyorum. Evden 500 metre uzaklaştıktan sonra yağmur çiselemeye başlıyor:agla:, hiç düşünmeden geldiğim 500 metrelik yolu geri dönüyorum ve toplamda 1 KM uzunluğunda ''yoğun'' antrenman ile günü kapatıyorum:hrkbuya:

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Aslında benim ıslanmak ile ilgili problemim yok. Ama uzunca süredir ofis ulaşımımı bisiklet ile sağlıyorum. Şuan evim 3 km. Islanmak dert olmuyor ama gelecek aydan itibaren evim 10-12 km uzaklıkta olacak. Donuma kadar ıslanmış bir şekilde ofise gelmek istemiyorum. Soğuk konusundaki donanımım yetiyor. Üşüdüğümü veya ekstradan terlediğimi hatırlamıyorum. Ama ev-ofis mesafesi uzayınca yağmurluk şart oldu. Dolayısıyla bakınıyorum. Zaten sabah kalktığımda deli gibi bir sağanak olması durumunda bisikleti kullanmayacağım ama yağmura yakalandığımda orta katmanın ıslanması sorun değil ama alt ıslanmamalı. Bakalım şu mac in a sac denen şeyi alacağım sanırım. Kullandığımda amatörce de olsa paylaşırım tecrübeleri.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Gün içinde yağış geçişlerine ve rüzgara detaylıca ve farklı radarlara göre göz atmak için (link) sitesini ve uygulamasını tavsiye ederim. Saat saat, bölge bölge görebilirsiniz muhtemel yağışları ve rüzgarı.

Hava durumunu 4 ayrı kaynaktan kontrol etmeden çıkmıyorum dışarı. 1,5 - 2 aylık deneyimim ile şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer MGM'de bulunduğunuz bölgede/saatte yağış gözükmüyorsa yağmur yağmayacaktır, gönül rahatlığı ile bisikletle dışarı çıkabilirsiniz;). En ufak bir ihtimal bile olsa yağmurlu gözüküyor MGM'de. Ayrıca rüzgar yönü ve hızı açısından da doğru sonuçları verdiği deneyim ile sabittir:harika:
(link)

@-Skynet-

Magura hd kullaniyorsun , göle yada dereye bile girsen frenlerin tutuyor :D
20181115_185343.jpg

• Beğen
Tepkiler: elric1982 ve Ozicu
@mariokaldato

Ayıptır sorması magura hd nedir,google amca,gece gece git başımdan dedi kovduda? :D
Valla bugün bisikleti yıkadım papuçlara baktımda inanamadım,bir önceki turda sağlam olan papuçlar,sırf yağmurda kullandım diye bildiğin erimiş:eek: ama anladıydım,normalde fren kolunu yarım sıktığımda teker kilitleniyordu,bunda bildiğin diplediğim halde durmuyordu.bende sudan dolayıdır dedim ama anladığım kadarıyla suyun etkisiyle papuçlar,çemberdeki alandan aşağı kaymış,hem çemberin belli kesimlerinde boyasını almış hemde kendi ciddi erimiş.hafta sonu müsait olursam fotosunu atarım.
kullandığım papuçlar Shimano Acera Br- M422 V-Fren Seti üzerindeki orijinal papuçlardı. Bize yeni papuç alma yolu gözüktü,kafamda BARADINE MTB-955VC modeli var, v frende en iyi papuçlardan birisi.Lakin hem öne hem de arka fren bacaklarına almaya kalksam 100 tl civarlarında oluyor. O para insan kendine kışlık papuç alırya,:D sanırsın kumpasla,hidrolik frenle uğraşıyorsun bildiğin en ilkel v frene parça alıyorsun.

@-Skynet-
Hidrolik fren markalarından birisi magura. Genel itibari ile diskli frenlerin en büyük avantajı zaten kışın ortaya çıkıyor.
9185158070322.jpg

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Yağmurda çıkmayı pek düşünmüyorum. Yağmura yakalanma riski olsa dahi çıkmam. Her yönden riskli. Karşıdaki insanın sizi görmesinden tutun, altınızdaki aletin yağmurda yetersizliğine kadar. Bir de işin sürüşten zevk alma boyutu var. Bisiklete binen zevk ve spor amaçlı biniyor. Fakat illa çıkacam diyen adam dediğini yapar. Sırf spor amacında ise sorun olmaz zaten yağmut kar. Anca yaz yağmurunda çıkarım.:)
Ben 3 ay civarı kullanıyorum, yeniyim. Kron trekking tx150 V fren var. Hangi papuç almamı önerirsiniz? Yarısı bir renk olanlar filan var. Freni dibe kadar indirmeme rağmen ilk performans yok. Sanırım eridi papuçlar. Yerlerini değiştirilip kalın tarafları takılır mı? Yoksa teli mi çekmek lazım?

pabuçlar dibine kadar gelip bitmediyse fren teli ayarı yaparak janta biraz daha yaklaştırabilirsiniz. tavsiyem baradine marka 3 renkli olanlar

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Bu haftasonu icin 100km yapma hedefim vardi. Pendikten baslayip uskudara yada 2.koprunun altina kadar gidip pendige geri donecegim.
Ayakkabilarim su aliyor onun icin yagmur baslarsa ayakkabilara poset baglayacam.
Ustume su gecirmeyen bi yagmurluk giyerim ama sort su geciriyor onu nasil cozecegim henuz bilmiyorum.

Arkadaşlar dün akşam orta şiddetli yağmurda 9 km sürüş yaptım. Bisikletimin ön fren pabucu 3 renk baradine, arka fren pabucu dahonun üzerinde gelen markasız. Arka fren yok denecek kadar az tuttu, ön ise ondan biraz daha fazla. Tabi ön olduğu için tek başına tutsa bile güvenli değildi. Giysi olarak üstümde dekatlondan aldığım koşu içliği, siyah bisiklet montu ve omuzlarında havalandırması ve arka fermuarlı cebi bulunan fosforlu yağmurluğu (modellerini hatırlayamadım), altıma ise av bölümünden aldığım su geçirmez ince astarlı pantolonu giydim. Hepsi de görevini yaptı. Üşümedim, terlemedim ve ıslanmadım.

Gelelim asıl anlatmak istediğim bence en önemli kısma; ayaklar. İki bisikletimde de Shimano M065 mtb ayakkabısı kullanıyorum. Akşam ayakkabı kılıfını takmaya üşenip, pantolon paçalarına güvenince ayakkabı akvaryuma döndü. Tabi ayaklarım buz kalıbı olunca üstümün başımın kuru ve sıcak kalması anlamını yitirdi. Sadece üst vücut değil ayaklarınıza da dikkat edin lütfen. Keyfiniz benimki gibi eziyete dönmesin.

Bu arada lastiklerim Schwalbe Citizen. Bütün gün ıslanmış yolda yol tutuşu çok tatminkardı.

@BerkEvren

Mükemmelll! Google'ın buna benzer uygulaması vardı. Gerçi hala var. Haberler ve hava durumu ama güncelleme ile saçma sapan bir hale döndü. Eksikliği canımı sıkıyordu ki şu ana kadar.
En güzel tarafı: sıcaklık / rüzgarın yönü / rüzgarın hızı / yağmur ihtimali vs hepsini tek bakışta saatlik görebilmemiz. 1 haftaya kadar tüm bunları ekranı kaydırarak saatlik görebiliyoruz. Webin dışında android uygulaması da cabası.

Sağol dostum. :harika:

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@-Skynet-
Hidrolik fren sistemi ya bildigin disk fren iste

@kallone
Valla maguralari cok ovmuslerdi ; en dandik modelinden aldim once , onlar bile guven verici frenlemelere sahipti. Sonra satip ikinci el, ölü fiyata ( kaldato klasigi ) mt4 modeli aldim cok memnunum ,masallah her sartta frenlemeleri ayni gucte :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Saburié yağmurda max hız 25km mi Normalde kaç yapıyorsun 100km mi?

Bahar yağmurunda sürmek güzeldir bence . Bir iş dönüşü günlük kıyafetlerle sağanak yağmura yakalandığımı hatırlıyorum ama nasıl yağmur . Bekledim durmadı eve de yaklaşmıştım devam ettim . Çamurlukta olmayınca ön tekerin kaldırdığı suyun suratına gelmesi çok güzel bence . En sonunda olan suyu emen pantalonu pedal çevirirken kaldırmakta zorlandığımı hatırlıyorum . Hep arka freni, lastikleri kızaklayarak duruyorum . Yol boş ise hızlanıyorum .

Geri