Scudo Sports

Yağmurdan sonra Ascent'im.

gkbrk

Üye
Tepki
8
Arkadaşlar 2 hafta önce İstanbul'da baya yağmur yağdı. Ben o sırada bisikletle dışardaydım ve yaklaşık 1,5 saat yağmurda gittim. Yağmur durduğunda bisiklete baktım arka, ön dişliler ve zincir paslanmıştı.

Şimdi ben toptan hepsini değiştireyim mi? Yoksa ne yapayım? Bisiklete bir zararı olurmu(vitese falan)?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Değiştirmene hiç gerek yok bi pas çözücüyle güzelce temizle ve zinciri aşırıya kaçmamakla birlikte güzelce yağla bu kadar basit :)

• Beğen
Tepkiler: gkbrk
yahu bilindik bir markanın 1.5 saatlik bir yagmurda paslanması beni şaşırttı acıkcası.. bende aspid var 11 yasında, yurt odasına sokamadıgım icin yagmur camur kar dısarıda yatıyor (kışın arkadasın evine götürüyorum) bahsi gecen kadar bir paslanma yaşamadım..

pas çözücüler ile temizledikten sonra yağlayınca birşeyi kalmaz diye umut ediyorum H.Deniz in de dedigi gibi..

• Beğen
Tepkiler: gkbrk
bende pas gibi bir sorun şimdiye kadar hiç olmadı o kadar yağmurda gezmeme rağmen

Böyle durumlar her bisiklette olabilir. Bisikletin çelik olan noktaları zincir ve dişlileridir. Yağmur sonrası yıkanıp yağlanmayan durumlarda korozyon oluşabiliyor. Makina yağı dökmeniz yeterlidir pas çözücüye gerek yok. Yağlanma ile sorun giderilir.

anlamadığım konu, hemen sürüşün ardından paslı olması. bu tür bir paslanma mümkün değil, farketmediğiniz eski bir paslanma söz konusu olabilir mi? ıslak bırakma falan oldu mu önceden?

bu arada 2008 ascentim var birçok kez yağmurda sürdüm, balkonda bıraktım, hala pas yok :D

Geri