Scudo Sports

Yaklaşık 2 yıldır şehiriçinde neredeyse toplu taşıma kullanmıyorum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
Belki koskoca 2 yılda sadece 3-4 defa kullanmışımdır ki bu sayı 1-2'dir belkide. Bisikletim artık elim ayağım oldu arkadaşlar, bu arada o 3-4'üde çok önemli bir işim vardır ve aciliyetten dolayı geç kalmamak için kullanmışımdır.

Açıkçası en son ne zaman toplu taşıma aracına bindiğimi ben bile unuttum, bu olaylar tourney setli 2. el bir bir bisiklet almamla başlamıştı. Arkadaşla 2.5'uncu yılımızı devireceğiz ve çok memnunum kendisinden. Arada sırada yolda bırakıp 7-8 kilometrelik yürüyüş gibi küçük sürprizler yapsada ben onu çok sevdim. :)

Eminimki parasını misliyle çıkarmıştır, yakın zamanda kendisine yeni bir arkadaş gelecek olsa da emekleri için çok teşekkür ederim ona. :) Herneyse, bisiklet çok güzel bir detay. :)

Scudo
@Enes Düzgören
Hocam normalde memleketim Sivas'tayım ama bir süredir öğrenci daha sonrasında öğrencilik terk karışık olarak fransa'nın alsace bölgesinde yaşıyorum.

Anlatımınızdan işe gidiş gelişin dışında alışveriş, çarşı, pazar, banka vb her türlü işinize de bisikletle gittiğinizi anlıyorum. Doğru mudur? Eğer durum böyleyse bisikleti bu tür yerlerde dışarıda bir yere kilitlemekten korkmuyor musunuz? Ben sadece işe gidip geliyorum. Şahsen çok istesem de çaldırmak korkusuyla markete bile bisikletle gidemiyorum.

@Muhammet Ertop
Evet öyle hocam, biryere gireceksem hemen işimi halledip çıkarım ve ayrıca 600-700 gramlık kocaman kilit yaşıyorum. Uzun süre bisikleti bir yere bırakmak pek mümkün değil ama yinede bazen bıraktığım oluyor. Genelde göz önündeki yerlere bırakırım, bazen bisikletimin kurcalandığı oluyor ama büyük kilit kullandığım için çalamıyorlar. Hatta bazen işi abartıp şehiriçi ulaşım için çok uzak denebilecek yerlere de bisikletle gidiyorum. Tabi oyalanmamak ilk çözüm, sanırım dişçi haricinde bisikletimi 1-1.5 saat üzeri biryere bıraktığım olmadı ki dişçidede bırakmamış olabilirim. :)

İzmir'de üniversiteye gidip gelirken kilitleme problemi çok çektim. Ege üniversitesine giren çıkan belli olmuyordu. Sonradan giriş çıkışları kontrol altına aldılar ama yine güvenemiyorum. O yüzden her zaman bisiklet gerçekten zorluyor. Yoksa herkesin hayalidir herhalde, trafiğe takılmadan, çalınma derdi olmadan bütün işlerini bisikletle halletmek..

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ertop
@Enes Düzgören
Hocam alışınca çok güzel oluyor, insanın eli, ayağı oluyor bisiklet. :)

Kışın nasıl biniyorsunuz? Ben pek cesaret edemiyorum kışın binmeye açıkçası

@parathoner
Hocam kışın yazları kadar aktif değilim ama mevsim farketmiyor benim için, yerlerin kayganlığı dışında pek bir sorun olmuyor. Hatta kışın ve yağmur yağarken bisiklete binmeyi daha çok seviyorum. :)

@Muhammet Ertop

Yıllarca İstanbul içinde ulaşım aracı olarak kullandım bisikleti. Şubat ayından bu yana işim bu konuda fazlaca zorladı beni ama kullanmaya da devam edeceğim. Aileyle bir yere gidiyorsam veya çok acil bir durum varsa kendi aracımla ama normal rutin işlerimi takip ediyorsam her yere bisikletle gittim. Çalınmasından korkarsanız bisiklete binemezsiniz. Kaliteli bir demir kilit işinizi görür. Binlerce km beni her yere taşımış olan bisikletim zaten yakıt parasını hesapladığımda defalarca kendini amorti etmiş oluyor. Çalınırsa kârdan zarar etmiş olursunuz :rolleyes: Çalınma riski her zaman var. Bunu gözönünde tutup giderse evlat acısı gibi içinize oturmayacak fiyatta bir bisiklet almanızı öneririm. Telefonun elinizden düşüp kırılması gibi değerlendirin olayı. Bu risk var ama telefon alıyoruz. Üstelik çoğu telefon çoğu bisikletten çok daha pahalı :islik: Bir de kilit örneği linki koyalım şuraya:

(link)

Bu kilit defalarca hırsıza direnmeyi başardı. Her yerinde testere ve demir makası ağzının yaraları var. Tabi kesin çözüm olmadığını da unutmayın. Hırsız kafaya koyarsa ve yeterli vakti varsa bunun da çözümünü bulabilir. Ama iyi bir kilit hem caydırıcıdır hem de genellikle hırsızın saniyeler içinde işini görme alışkanlığına direnebilmesi yeterlidir.

@Behram Belek hocam soyle bir durum da benim basima gelen sen govdeden bağlıyorsun ama hirsiz jant setini calnaya niteleniyor bkyle yol bisikleti janti fraln degil normal ince teker bir jant seti allahtan suc üstü yaptım ben yani sadece kadro degil far olur,km saati olur,jantlar olur kafaya takti mi bir sey götürür yaninda dikkat etmek lazim

• Beğen
Tepkiler: Vahap Demir
Yeni bi okula tayinim çıktı evime 20 km,nasip olursa aşırı yağmur çamur kar buz olmadığı sürece hergün 40 km standart;zaten ş.içinde devamlı bisiklet kullanırım eşya veya ailecek bi işim yoksa arabayı kullanmam ...

@Desert Fox

Tabi ben de hırsıza karşı kesin bir çözüm olmadığını kabul ediyorum. Jant seti, sele gibi kolay sökülecek şeyleri de çalabilir hırsız. Uzunca bir süre kadroyu demir kilitle jantları ve seleyi de kablo kilitle bağladım ben de. Sonra baktım çok zaman alıyor, çalacaksa çalsın, seleyi çalmıyor ama bu defa da zamanımı çalıyor diyerek sadece kadroyu kilitlemeye başladım. Şükür henüz çaldırmadım bisikleti. Günün birinde gidebilir mi? Kesinlikle gidebilir. Üzülürüm de ama tedbir alayım derken bisiklet zevkimden mahrum kalmayacağım.

@Desert Fox
Düzce' de yaşıyorum. Geçen yıldan beri işe bisiklet ile gidip geliyorum. Geçtiğimiz aylarda iş çıkışı yeni bisiklet almış bir arkadaşın selesini borusuyla beraber çaldıklarını gördük. Bisikleti sökememiş veya bu şekilde bir parça lazım olmuş. :mad:

Bugün bir hesap yapayım dedim, aylık ulaşıma 35-40 euro veriyordum normalde, aylık kart almam her zaman kullanmadığım için mantıksız oluyordu ki bu zaten en düşük fiyattır belkide. 2 yıldır kullanıyorsam 40 euro'dan 960 euro civarı kardayım.

İşin en güzel yanı tasarruf ettiğim para ile şimdi daha üst seviye bir bisiklet bakıyorum. Şimdi ben bisiklet kullandığım için çok daha iyi bir bisiklete sahip olacağım, hem de ücretsiz bir şekilde. :)

Ki otobüs bekleme, farklı duraklardan yürüme, toplu taşımada suratsız insan görme, o kadar egolu psikolojik sorunlu insanla aynı havayı soluma derdimde yok.

Bin avro ya güzel makina alırsın oralarda

@mariokaldato Hocam giant anyroad 3 düşünüyordum ortaya yeni btwin triban adept serisi çıkınca kararım biraz değişir gibi oldu. Mesela giant'ta claris set varken üzerine 100 euro koyup btwin alırsan hidrolik frenli 105 setli bir bisiklet alıyorsun.

@KitapSever
O zaman direk bitiwin diuorum

@mariokaldato
Forumdaki btwin baş düşmanı olarak btwin düşmanıyım ama enayi değilim diyerekten bende oyumu btwin'den yana kullanıyorum. :D

Ne hikmetse son 2 yıldır toplu taşıma hiç kullanmadım. Ne şehir içi ne şehir dışı :D İşe, tatile, alış-verişe kısacası her yere otomobilimle gidiyorum. Az kaldı dostlar şu planladığım tura çıkmadan Corelli Trivor 5.0'ı alayım. Turdan sonrada hep bisikletle devam edeceğim. Kışın gene otomobilimle devam. Kış sonu bisikletle devam :)

Geri