Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yamuk arka teker sorunsalı (resimli)

Umut AKAN

Aktif Üye
Tepki
113
İsim
Umut AKAN
Bisiklet
Merida
Hepinize iyi geceler sevgili forum üyeleri ,bisikletimin arka tekeri nedense kadroyu tam ortalamıyor ,sol tarafa daha yakın ama sürerken sağa çekme ses veya yalpalama gibi bir problem yok gayet normal ve akıcı gidiyor sadece bisiklet park halindeyken pedalı elimle çevirdiğim zaman 'tık tık tık ' gibi bir ses geliyor .Sizce nedeni ne olabilir Delta bisiklet Aktif pedal gibi bisikletçiler problem olmadığını söyledi ama genede içime sinmedi, sizlerin de değerli yorumlarınızı almak istedim şimdiden teşekkürler :):) (forumda araştırma yaptım ama net bilgi bulamadım eğer fazla konuysa şimdiden kusura bakmayın)

Sram mth-306 göbek kullanıyorum (bir arkadaşımda da sedona 840 var onun da ön tekerinde aynı problem var:confused:)

Dosyalar

• 20151113_170554.jpg
    20151113_170554.jpg
    73,9 KB · Okunma: 226
  • 20151113_170650.jpg
    20151113_170650.jpg
    99,4 KB · Okunma: 212
  • 20151113_170743.jpg
    20151113_170743.jpg
    44,3 KB · Okunma: 208
Scudo
@Umut AKAN Bana yamuk gibi görünmedi acaba arka tekerde ruble oluşundan dolayı jant tellerinin farklı açılarda duruşundan göz yanılması olabilir mi?

Yok Abi baktım ama yanılmaya benzemiyor, kadrodan çektiğim fotoda teker sağa biraz daha yakın ben onu çözemedim, bir gün kadroya sürtecek sanıyorum korkmuyor değilim açıkçası :(:D

Yama varsa ondan olabilir, teker takılma sırasında tam oturmamış olabilir, belki akord ile ilgili bi sıkıntı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Umut AKAN
Bisikletin tekerinde yama yok,teker yuvasına tam oturdu göbekte boşlukta yok, sağa sola oynamıyor :)Yorumunuz için teşekkürler .

@Umut AKAN
Rica ederim, akorduna bi baktırın o zaman. Bir darbeye maruz kaldıysa jant çemberinde de bi sorun olabilir. Dönerken 8 çiziyorsa bu dediklerim muhtemel.

Akortta bir anormallik yok teker 8 falan çizmiyor ama genede müsait olduğum bir vakit baktırayım en iyisi .

Ayni problem bende de vardi ama benimkisi gecirdigim bir kazadan dolayi olmustu kadronun sele borusu cikintisi ile govdenin birlestigi yere iyi bakin kaynak atmis olabilir kaynak problemi varsa saglam bir kaynakci halleder

@keremturk15

Bisikletle hiç kaza yapmadım (umarım da yapmam) kaynak noktalarında hiçbir problem bugün bisikleti silerken dikkatlice baktım ,yorumunuz için teşekkürler :)

Yorumlarınızı bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: keremturk15
rublenin olduğu taraftaki jant telleri daha basık olur karşı taraftakilerde daha şişkin, ki bu da jantın rubleyle kadroda ortada durmasını sağlar bi akord ayarı yaptırın derim bende de böyle bi durum olmuştu bisikletçi arka jantı ön jant gibi akord yapmasından ötürü rubleyi taktığım zaman jant ta yalpalama olmamasına rağmen kadroya çok yakın idi.

Sevgili büyüklerim var mı başka fikri olan :)

Bizim arkadaşta da olmuştu aynısı göbeklere bi baktır derim

• Beğen
Tekeri çıkarıp, göbeğin aşağıda işaretlediğim yerine bir veya iki pul atın. Tekrar toplayın bisikleti. Biraz daha ortalanmış olacaktır. İnce veya kalın pullarla ideal bir konum yakalanabilir ;)

http://img907.imageshack.us/img907/6429/PmZxcC.jpg

Tabi fren ayarının kaçacağını, rotorun sürtmemesi için yeniden ayar yapılması gerekeceğini de belirteyim.

Eger pabuclu fren kullaniyor olsaydin tekeri ortalaman gerekirdi fakat bu haliyle herhangi bir problemi yok . teker ortada mi degil mi en iyi parmaklarinla olcerek anlarsin . duzeltmek icin ise ileri derecede akord yapmayi bilmen gerekiyor.
Kisaca su sekilde anlatabilirim , tekeri saga kaydirmak istiyorsan , gobegin sagindan gelen telleri birer tur sık( sana cok sıkı gibi gelebilir onemli degil) sonra göbeğin solundan gelen telleri yine bir tur gevset (tum tellere ayni islemi yapman gerekiyor tel atlarsan jantin alt ust akordu kayar ) sol telleri gevsettiginde sag tellerde biraz gevseyecektir. Bu sekilde gerektigi kadar ayni islemi tekrarliyorsun. İlk basta 3 er tur sikayim ilk turda bitsin dersen olmaz cunku sag taraftaki telleri gerebilmen icin sol tarafi gevsetmelisin aksi taktirde sag taraftaki tellerin gerilip kopabilir , tel baslarin cop olabilir. Her turda janti bisiklete takip bakiyorsun istedigin hizaya gelmis mi diye jant. Geldigine karar verdiysen , son olarak ince akordunu yapiyorsun . bu islemleri yaparken sabirli olman lazim yoksa jantim tum akordunu bozup yeniden oruluyormus gibi akord edilmesi gerekir.

Benim bisiklette de benzer bir problem vardı.tekerler düz ve ortalı durmasına rağmen v fren sağ taraftan sürtüyordu sürekli.uğraştım yapamadım.sabah bisikletçim çözdü işi.tekerleklerdeki mandal ve karşıdaki dönen kafa ile alakalı.tekerleği söküp taktıysanız ve takarken mandal veya karşı tarafından daha fazla sıkmış olabilirsiniz.tekrar söküp tekerleği olmasını istediğiniz konumda tutarak (bu kısımda birinin tutması gerekebilir) kilitleme işlemini yapın.yaparken dediğim gibi mandal ve karşı tarafı eşit miktarda sıkarak kilitleyin

• Beğen
Tüm BF okuyucularına selamlar, bisikletin aynakol ve arka rublesinden ses geldiği için vites teli gerginliği ayarına bakayım dedim ve bakmaya çalışırken çok kirli olduğu için nereye dokunsam elimin kirlendigini fark ettim, elime kuru bir bez alıp bisikleti tümden temizlemeye başladım ve arka jant tellerini temizlerken de lastiğin bu durumunu fark ettim... Bisikleti alalı henüz 20 gün falan oluyor ne kaza, ne hoplama zıplama yapmadım herhalde alırken böyleydi veya vidaları yeterince sıkılmamıştı. 12 gün sonra bisikletin bakımı var o zamana kadar ertelemek sorun teşkil eder mi, düzeltilebilir mi, kendim düzeltebilir miyim ve buna ne sorun olmuş olabilir?
Not: Fotoğraflar ektedir.

Dosyalar

• 20190512_152340.jpg
    20190512_152340.jpg
    850 KB · Okunma: 91
  • 20190512_152307.jpg
    20190512_152307.jpg
    868,9 KB · Okunma: 85
  • Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Benim bisikletimde de aynı sorun var bakınca üst kadro demiri açık gibi gözükyor akort ayarım tam göbekte sorun yok gidişte de sıkıntı yok bende kafaya takmıyorum yola devam.

@Aruera
Jant akordu problemi gibi gözükmüyor göbeğinizin mandalı varsa açın elinizle lastiğiniz yerine oturtup düzgün olduğuna emin olup tekrar sıkarsanız düzelir

@Gökay Akçay
Mandalı gevşettikten sonra elimle lastiği hizzalayamadım sonra ekteki fotoğraflardan birinde işaretlediğim vidayı 17 numara İngiliz anahtarıyla sıka gevşete lastiği hizzaladıktan sonra mandalı tekrar sıktım ve lastik on numara yerine oturdu. Çok teşekkür ederim. Ancak herhalde lastik aldığımda böyle olmalıydı ki frenler sorun çıkartmıyordu. Şimdiyse frenler jantın küçük bir kısmı hariç her yerinde fren yapıyor (janta temas halinde). Sanırım freni gevşetip fren tutmayan yerdeki telleri de akort anahtarıyla gevşetmeliyim, sizin fikriniz nedir?

Dosyalar

• 20190512_163117.jpg
    20190512_163117.jpg
    997,4 KB · Okunma: 58
  • 20190512_163058.jpg
    20190512_163058.jpg
    930,8 KB · Okunma: 57
  • Beğen
Tepkiler: ByRe4L ve MAERKEK
Geri