Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yanlış kadro ve sonuçları (menüküs yırtığı)

Tepki
1.382
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Katlanır
Bisiklet alırken kadro boyu en önemlisi sanırım. Araştırmadan alınca menüsküs yırtığı oluştu.
Bisiklet satan firmalar müşteriye en azından " boyunuz kaç" diye sorması lazım.
1.65 boya sahip biri için 16 yerine 18" kadro verilirse bacak boyu kısa kalacağı için ağrılar oluşabiliyor.
Ve daha bir sürü sorunlar tabii..
Sedona 711 18" 2012 var bende Kartal - Şirin Bisiklet ten almıştım
Bana seleyi alçalt sorun hallolur diyorlar. Halbuki ayaklar yere değecek şekilde sele yukarıda olmalı. Sakın yanlış kadro almayın başınız yanar..

Sağlıcakla kalın.
Sevgiler, saygılar.
Adem Kaya

Bisiklet almadan evvel okuyun :
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

Scudo
Benim kadrom 21,5 inch boyum 178 su zaman kadar hiç bir sorun yaşamadım.
Çok geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
@Arda Köse

Dağ bisikleti mi yoksa şehir-tur mu? 21.5" çok büyük olmalı boyunuza göre.

@Adem Kaya

Adem bey kadro boyu hatasından menisküs yırtığı oluşmaz .Öncelikle size geçmiş olsun diyeyim ama belirttiğiniz bilgiler tamamen yanlış.menisküs yırtığının oluşması için kadro boyu hatası etkenlerden en ufak olanlarından biridir.Eğer kesin çözüm için çalışıyorsanız yaptığınız daha büyük hatalar var onları bulmak lazım.sadece kadro boyunun 16 yerine 18 ınch olması (yaklaşık 5 santim) menisküs yırtığı gibi ciddi bir hasara sebep vermez.Yaptığınız dipğer hataları bulun derim en kısa zamanda

Evet bana da bir yanlış var gibi geldi.
Kadro boyu size göre küçük olsaydı, ve alçak selede kullanmış olsaydınız belki bundan dolayı dizlerde sakatlanma olabilirdi. Ama büyük kadroda menisküs yırtılması bana da mantıklı gelmedi.
Büyük kadroda sadece bisiklete hakimiyet problemi yaşarsınız bence.

• Beğen
Tepkiler: CevdetBilge
Doktor soğuk havalarda sürdüğüm için ve zorladığım için söyledi.
Eğer kadro 16 olsaydı daha stabil kontrol edebilirdim zorlanmadan. 18 aşırı büyük.

Adem beyin açtığı 'sağ diz kapağındaki ağrı' adlı başlıkta yazmıştım ama bu başlık altında yeniden hatırlatayım istedim. menisküs yırtığı genç yaşta ciddi bir travma olmadan pek oluşmaz. Bir ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak yazmadan edemedim. Darıca farabi devlet hastanesinde çalışıyorum. Diz ağrılarının çoğu kondromalazi dediğimiz geçici kıkırdak patolojilerinden kaynaklanır. Menisküs yırtığı tanısını sadece mr ile koymak uygun değildir. Bizim meslekte klinik ve görüntüleme birbirini desteklemelidir. Yani klinik olarak menisküs testlerimiz hassasiyet bölgelerimiz var. Muayene tetkikler ile desteklenirse ameliyat kararı alınır. Fizik tedavi doktorlarımızdan çok klinik ve görüntüleme ile tanıyı koyacak ve tedaviyi belirleyecek olanlar ortopedi uzmanlarıdır. Artroskopi ameliyatını gebze darıca bölgesinde en sık yapanlardan biriyim. Artroskopi sırasında mr ile uyumlu olmayan çok lezyon gördüm. Mr da yırtık olarak raporlanan menisküslerin bir kısmının artroskopide sapasağlam olduğuna şahit oldum. %10-15 gibi oranlarda olsa da diz mr yanlış pozitif sonuç verebilir. Bu yüzden klinik muayene menisküs yırtığını desteklemelidir. Grade 1-2 menisküs dejenerasyonları ameliyat gerektirmez . Grade 3 olanlar klinik uyumlu ise artroskopi önerilebilir. Menisküs genç yaşta bir travma olmadan pek yırtılmaz. Tekrarlayan zorlamalarda oluşan şey daha çok başta ifade ettiğim en sık diz önü ağrısı sebebi olan kondromalazi patella dediğimiz hastalıktır ve ameliyat gerektirmez. Menisküs yırtıkları medikal tedaviye yani ilaç tedavisine yanıt vermez. ilaca yanıt varsa şikayeleriniz geriliyorsa travmanız yoksa problem kıkırdak sorunudur. Menisküs yırtığı kesin ise artroskopi dışında tedavi yöntemi yoktur. Adem bey kendi yaşadığı bölgede bir hastanede tanı almış. Allah izin verirse salı günü polikliniğimize davet ettik bir de biz muayene edeceğiz inşallah.

@Adem Kaya

Mtb ama ben alıştım küçükten beri hep buyuk kadro kullanmaya

@Arda Köse

arda bacak uzunluğunu yazarmısın ..

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "

senin kullanacağın kadro boyu 17-18 olmalı kendini riske atıyorsun bence ,,,

kaynak ..

21,5 inch boy 178 ,,,,?????????????????????

@Kudret Kurtcebe

97 cm kalça kemiğinden ölçtüm.ama dediğim gibi artık alıştım cok ufak yaşlardan beri kullanıyorum.

Çok önemli bir hatırlatma: Tablolar genel vücut ölçülerine göre belirlenmiştir. Kişiden kişiye bacak uzunluğu ve kol uzunluğu değişiklik gösterir. En önemli nokta bacak uzunluğudur. Bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha kısa kalıyorsa küçük kadro tercih etmenizi öneririz. Yada bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha uzunsa büyük kadro tercih etmenizi öneririz. Seçiminizin doğru olup olmadığını anlamanın bir de püf noktası vardır. Seleye oturmadan bisikletin üzerine binersiniz ve kadronun üst borusu ile bacak aranıza temas noktasının mesafesine göre seçim yaparsınız. Eğer kadro üst borusu bacak aranıza çok yakınsa kadro size büyük gelmiştir. Eğer bu mesafe fazlaysa kadro size küçük gelmiştir. Mesafe ortalama 3-4 parmak genişliğinde olmalıdır.

alıntı kaynak..

arda senin bacakların boyunun oranına göre uzun oluyor herhal onun için büyük kadroda sıkıntı olmamış olabilir..ama genede uzun yollara çıkmanı tavsiye etmem o bisiklet ile ..

Abi şimdi yazıyı okuyorum hemde bisikletin üstünde duruyorum. Bacak arası boruya çok sert değiyor yani en az 8-9 cm boşluk olmalı ki değmesin.
Bu da gösteriyor ki kadro gereğinden büyükmüş. 16" bana en uygun olanıymış.

@Kudret Kurtcebe

Hemen ölçtüm bile.. :)
87cm

adem bisiklet büyük gerçekten sana ...avatardan bile belli yahu....https://www.bisikletforum.com/customavatars/avatar56496_3.gif

(link)

(link)

Turuncu 16" arkadaşın salcano astro 210 çok keyifli kontrollü bi makina şimşek gibi..

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/576093_10200287434301409_2108152092_n.jpg

@Kudret Kurtcebe

Kalçadan ölçtüm şimdi 87cm abi.

Geri