Scudo Sports

yardım bu bilgisiz kulunuza

Serkan Tan

Üye
Tepki
27
merhabalar herkese.bu forumu yeni buldum ve bana yardım edebileceğinizi düşünüyorum.herşeyden önce bisikletimi hep minimum seviyede (orda burda biraz gezmek) kuyllandığım için gayet bilgisiz sayılırım.öncelikle, bisiklet hakkında ( daha doğrusu terimler hakkında-trial,street,dj,...gibi) bilgileri nereden bilgi bulabilirim, ya da beni kısa da olsa bilgilendirin lütfen.daha sonra tabiri caizse "bisikletle hareket yapma"yı çok istiyorum,azimliyim.bu konuda da beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.(bu arada bu mesajı yazdıktan sonra "street hareketleri nasıl yapılır"konu başlığındaki vidyoları izledim ve daha bi heyecan yaptım,çünkü benim 2.(ve son) bisikletim gayet ağır bir dağ bisikletiydi ve hiçbirşey yapamıyordum:boese157: )

• Beğen
Tepkiler: enginkron
Scudo
Freakstan öncelikle hoşgeldin
Burada merak ettiğin bir çok sorunun cevabını daha deneyimli arkadaşlar sana vereceklerdir.
Ancak özellikle ilk tavsiyem forumun sayfalarını bol bol karıştırman. Karşında oldukça fazla bilgi çıkacak.
Sağlıcakla kal...

hmm sanırım bu measjı bmx forumuna da yollamalıyım,ama yine de genel bilgilerinizi eksik etmeyim benden :)

teşekkürler haliliöztürk,evimden çoook uzakta(ankara'da yaşıyorum ama şu an bursa'daym) olduğum için pek dolaşamadım siteyi,internet cafede zor oluyor :)

@freakstan

Aynı konuyu 2 yere açarsan birini kilitleriz. 3 yere açarsan 2'sini, 4 yere açarsan 3'ünü kilitleriz... Bu böyle uzar gider ;).

hehe :) ewet yazdıktan sonra anlayıp,yazdığımın biraaz saçma olduğunu anladım :p teşekkürler.

Bicycle Motorcross X olan dal bmx dalı.Ne olduğuna gelincede mtb ye göre küçük yapıya sahip farklı olarak 4 tane peg i bulunan bisiklet.

DH olarak kastedilen downhill ve tepe inişi olarak adlandırılıyor.Dağda,ormanda falan yapılıyor.Downhill bisikletleri çift amortisörlü sağlam bisikletler oluyor.

FR ise freeride yani serbest sürüş.Buda normal yolda serbest bir şekilde hareket etmek.(yani benim tabirimle atlayıp zıplamak.:D)Street ve dj bildiğim kadarıyla freeride a yakın birşey.Bu tarz kullanan arkadaşlar ise normal mtb kullanıyor.Tabi kadronun açısı daha dar olması gerekiyor ki hareket kolaylığı sağlasın.Genelde sele en altta kullanılıyor.Maşa ya düz maşa yada amortisörlü oluyor.

Trial e gelince konu başlığında yazdığı gibi engel tanımayan,engeli bi şekilde aşanlar oluyor.:DTrial kadrosu normal bisiklete göre daha farklı oluyor selesiz olarak üretiliyorlar.Yaklaşık 8" civarında yani en dar açılı olan kadrolardır.

Benim bilgim dahilinde kısaca açıklamaya çalıştım daha kapsamlı soru sorarsan daha iyi yardımcı olabilirim.Yanlışım varsa bilen biri düzeltirse sevinirim bende doğrusunu öğrenmiş olurum.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
teşekkürler king,gerçekten yararlı bilgiler verdin,stillleri daha iyi anladım şimdi :)

freakstan oncelikle siteye hos geldin biraz bilgi vermek gerekirse bmx le baslayalim kingin dedigi gibi 4 peg veya 2 peg bulunur bmx te 3 dal bulunur street flat vert yani rampa street sokakta bunnyup kullanarak kaldirimlardan atlayip sicrama tek teker falan flat yerde peglere basarak kadroyu cevirerek vb gibi rampa ise seninde anladigin gibi rampada binevi hareketlerle yapilir geldik mtb bolumune oda street dirt jump freeride downhill trial street ayni sekil sokak larda atliyip sıcrama dirt jump ise kum tepeleri yani rampalarindan atliyarak harek yapma freeride ise engebeli yoldardan giderken birazda inis yaparken kucuklu buyuklu tepelerden ucma downhill ise dik yamaclardan ormanlik alanlarda ucurumlardan cok hizli asagiya dogru inip birazda hoplayip ziplama trial ise buyuk taslarin cop kutularinin vb seyin ustune ziplayip yada ordan inme

Geri