Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarışlara katilmak istiyorum acaba yeterli miyim?

yigit00

Üye
Tepki
0
Ferdi lisans çkartıp mtb yarışlarına katilmak istiyorum carraro crp690 bisikletim var 2000 doğumluyum izmirde yaşıyorum ama aklımda soru işaretleri var bolca acaba hizlarina yaklaşabilecek miyim acaba parkuru tamamlayabilir miyim gibi çünkü sadece duz yolda sürüyorum Bisikleti annemler sagolsun :( bence direk yarışa katılmak aptallık olur ne gibi antremanlar yapabilirim

Birde yarışlar ortalama kac km ve kac ortalama kac km hizla gidiyolar yariscilar

Scudo
birisi cevap verebilirmi

Haftada minimum 3 gün antrenman yapmalısın.

1 gün en sert. 1 1,5 saat sürebileceğin en iyisini yap.
2 gün orta tempo 2 saat
1 gün uzun yol. Düşük tempoda 2 3 saat sür.
3 gün dinlen. 2 gün arka arkaya antrenman yaparken biri kolay biri zor olsun.

İyi uyu, iyi beslen.

Şimdilik bu kadar bilgi ile başla. Gelişmeleri haberdar et tekrar detaylı bilgi vermeye çalışırım. Bu arada akıllı telefonun carsa strava, runtastic gibi programlarla ne kadar sürdüğünü görebilirsin.

Bisiklete binmediğin yani dinlenme günlerinde de kendi vücut ağırlığın ile;
Şınav, barfiks, squat, plank, mekik vs. Hareketleri yaparak diğer kaslarınızı da geliştirirsiniz.
Sağlıklı kalın
;)

Bu işin üstadları der ki; ne durumda olup olmadığını bilmenin en iyi yolu, yarışa katılıp kendini görmektir. Bu sayede eksik yanlarını görür, geliştireceğin yerleri anlarsın. Önce çırak olacaksın ki kalfalalarından, ustalarından işin yolunu öğreneceksin. Çıraklıktan utanırsan ustalık yolunu kapatırsın. Ben kalp ameliyatı olduktan tam bir yıl sonra 44 yaşımda Adana'da ilk yol yarışıma katıldım. Benimle yarışan insanlar 20-30 yıldır bu işten para kazananlardı.

Geri