Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni 2017 Sedona code 8

Tepki
67
İsim
Mustafa AYDIN
Bisiklet
Merida
İşte karşınızda Sedona code code 8 inanılmaz ekipman kalitesi göz doldurmaktan öteye geçmiş.

Dosyalar

• 2016-10-17 20.48.07.jpg
    2016-10-17 20.48.07.jpg
    119,5 KB · Okunma: 414
  • 2016-10-17 20.48.31.jpg
    2016-10-17 20.48.31.jpg
    138,9 KB · Okunma: 373
  • 2016-10-17 20.49.04.jpg
    2016-10-17 20.49.04.jpg
    125,7 KB · Okunma: 365
  • 2016-10-17 20.49.33.jpg
    2016-10-17 20.49.33.jpg
    82,4 KB · Okunma: 357
Scudo
En ust donanım takmakla marka olunmaz kadro herseyin başında gelir o yuzden scott cannondale specy üstün bu tip markalardan sedonaya çamur atmiyorum daha iyi tasarımlar çizgiler teknolojiler sunmasını istiyorum

@İbrahim sarı

Scott cannondale tabiki kadroları üstün bu bisikletle kıyaslanması doğru değil. Bu ekipmanları Scott yada cannondale bisikletin üzerindeki fiyatınıda hesaplamak gerekir. Bu gibi ithal ürünler biz bisiklet severleri fiyat politikası olarak sömürüyor. Artık aslı bisiklet bu firmalara yavaş yavaş burası bizim ülkemiz olduğunu hatırlatmaktadır. Sonuç olarak tüm kadro üretim yerİ taivan olduğuna göre ülke olarak iyi gelişim göstermekteyiz.Türk olarak bir türk markasının artık profosyonel kullanıcılara hitap edicek modeller çıkarması bence gurur duyulması gereken bir durumdur.

Ben gurur duyuyorum zaten sedona kron ailesini çok yakından tanıyorum onlarla da bu konuyu konuştum umursamadilar bile o yuzden benim gibi düşünen insanların parası scott gibi firmalara akıp gidiyor somurulme konusuna katılmıyorum nedeni teknolojileri geliştirmek önemli tamam hepsi tayvan kadro ama hepsinin kalitesi aynı değil. Örnek vermek gerekirse antepliler iyi baklava yapar ama her antepli iyi baklava yapamaz kanısında olanlardanim

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag ve ayz0067
Bu kadronun nesi var anlamadı ben.

@İbrahim sarı ben sizin gibi düşünmüyorum Scott gibi firmalara akıp giden pek birşey yok siz bu sektördenseniz bildiğiniz üzere ülkemizde satılan bisikletlerin %80'isedona, kron ve salcanodur. Alt segment ithal ürünlerin ne ekipmanları nede kadroları pekde işe yarar değil. Ama tüketicilerin bir bölümü sadece Scott yazısı için bile 2500 tl lik bir ürüne 4000 tl ödeyebiliyor. İşte tam bu noktada yerli üretim devreye giriyor. Ödenen rakamlara göre alınan bisikletler gerek kadro gerekse ekipman olarak fiyatını hak ediyor. Sizlerin kıyaslama yaparken 25 000 TL'lik bir Scott yada başka ithal birbisikleti kıyaslama yaparken eş değer marka ve teknoloji işe karşılaştırmanız. Örmek 18000tllik code8 ile aynı ekipmana sahip bir Scott ile karşılaştırmanız. Ben farkı Size söyliyeyim en az 28000 tl dır.

Ben markaya değil kaliteye argeye teknolojiye muhendislige tasarıma bakarim kim nasıl dusunuyorsa düşünsün benim anlayışım bu tabiki secim hakki kullanicinindir

@Mustafa AYDIN

Sedona kullanmamış, Aslı'dan destek almamış, mekanlarını ziyaret etmemiş, ekibiyle iki sohbet etmemiş kullanıcıların, hemen tasarımdan yürüyüp , dünyaya ihraç yapan scott, filan falan gibi firmaların tasarımı mühendisi Argesi cartı curtuyla Sedona'yı ezmeye çalışması gayet normal. Şu yorumu o kadar çok okuyorum ki forumda... Kalıp yorum oldu bunlar.

Aldığınız Scott la Sedona arasında Arge,teknoloji açısından ne fark acaba ! ( tasarım yazmıyorum, görsel ve keyfi bir durum ) Çok merak ediyorum ki Sedonayı tasarım dışında beğenmeyen kullanıcılar, övdükleri marka bisikletleriyle Sedona'yı yan yana koyup hangi testlerden geçirmişler ! hangi sonuçları almışlar ! Sedona ile diğer ünlü firmaların mühendisliği ve arge çalışmalarının teknik detayları açısından nasıl bir bilgiye sahipler !

4 yıldır paramı Sedonalara yatırıyorum ve ufak tefek teknik sorunlar haricinde hiç pişman değilim. 2017'ler çıktığında eğer gözüme hitap eden bir çalışma olursa yine Sedona tercih edeceğim.

Aslı son 2 yılda biraz duraklamaya girdiğini düşünüyorum. Özelikle 2016 da 10. yılları olmasına rağmen olması gereken etkiyi veremediler piyasaya. Sedona Merida satış stratejisinde bir planları olabilir. Bilemiyorum.

Piyasada yarattıkları olum tepkiyi tam gaz devam ettirmek adına çalışma yapmaları şart.

Modele gelince benim yanından bile geçemeyeceğim bütçede, görseli ve ekipmanıyla göz dolduran bir bisiklet... Güzel olmuş ellerine emeklerine sağlık.

yerli üretim derken fiyatların da artık scott vs. gibi markalardan pek geri kalır yanı kalmadı, araştırıken hep markaya para vermem diyoruz dönüyoruz dolaşıyoruz bakıyoruz donanım aynı herşey neredeyse biri diğerine çok yakın ama arada 3 kuruş fark kalmış, eee hal böyle olunca seçimde ithal oluyor;)

Scott sedonanın eş değer ekipmanlı bisikletlerinden %25-%35 daha pahalı. Siz tersini söylüyorsunuz örnek verebilir misiniz hangi modeli sedonanın bisikletlerinden 3 kuruş eksik. Scottın bisikletlerinin fiyatlarına merida bilé yetişemiyor kaldıki sedona daha pahalı olsun

ben tankçı olarak acemiliği yaparken, artık tanka girmesi mümkün olmayan şişmanlıkta bir başçavuş tankın yanında durmuş, "biiiiiiz bu tankın her bir parçasınız ülkemizde yapıyoruuuuz. zırhı hariç." demişti. gülemedik bile adama.

• Beğen
Tepkiler: appendix
@Mustafa AYDIN tabiki basit bir örnek olsun bu ozaman şimdilik, daha detaya girecek olursak bu örnekler çoğalacaktır elbette

(link)

(link) gibi gibi.

unutmadan eklemeliyim, azda olsa verdiğiniz fiyat farklarını çoğu zaman marka ya verdik diye sızlanıyoruz ama burada uzun yıllara yayılmış tecrübeler sözkonusu, bir tarafta 1958 yıllarında kurulmuş bir firma öte yanda hala gelişmekte olan bir marka, tabiki sonuçta herşey tercih meselesi, saygılarımla

Code 8'in tasarımı kendine özgü, şekil güzel, donanımı yeterli, fiyatı muadilleri gibi uçmuyor. Ben beğendim.
Üstteki modelin bir de şu versiyonu var. Tek yaprak aynakolundan jantlarına kadar her şeyiyle gayette fıstık gibi olmuş. Al yarışa gir. Hiç bir şeyi ekleyip çıkarma yapmaya gerek yok.
CODE.jpg

@ahmtbag sedona 2016 modeli bu fiyatlarda evet ama şöyleki fiyatların pazarlık aşamasında değişkenliklerin olduğudur. Örneğin linkteki sedona 840 Scott dan ekipman olarak daha iyi fiyatı da bence gayet uygun
(link)

tabiki haklısınız ancak ben 2016 ve 29 jant bir scott olsun diye değerlendirme yapardım şahsen;), dediğim gibi arada seçimleri etkileyecek çok fazla değişkenler olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
1980 askeri darbesinden sonra ithal mal yasağı gelmişti ülkeye. uzaktan kumandalı bir oyuncak araba için bir gurbetçinin almanyadan gelmesini tam 1 yıl bekledim ve o saygıdeğer hanım evladı söz verdiği arabayı getirip başkasına sattı. 1983 e kadar ithal mal bulmak epey zordu. olan da epey pahalı. o yıllar ilkokulda yerli mallar haftası düzenlenir, fiskobirlik falan bizlere bedava fındık dağıtırdı. aslına bakarsanız bir miktar milli servet kavramı tam aşılanamadan liberal ekonomiyi bizlerle büyüttüler. salcano, sedona, accell grubun türkiye üretimleri, ümit bisiklet düşünüldüğünde bu ürünler tamamen Türkiye piyasası için üretiliyor. yurtdışı rekabet imkanları kısıtlı; salcano her sene sürüyle çeşit çıkarırken sedona daha az seçenekle piyasada. ülkemizde evde tükettiğimiz elektrik bile rus doğal gazı çevrimi ile üretildiğini düşünürseniz neredeyse iğneden ipliğe herşeyde dışarıya bağımlıyız. hal böyle olunca, sedonanın bu güzel bisikleti bile vergi yükü gibi gizli maliyetler düşünüldüğünde epey pahalı. bu bisikleti çin gibi bir ülkede ürettirip, iç piyasaya sedona markası ile sürüyor da olabilirler bu detayı sedona için bilmiyorum ama arçelik bunu küçük ev aletlerinde yapıyor.

sömürge ülkesi olduğumuz için maalesef herşey bize pahalı. her geçen zaman daha da pahalı hale gelecek.

ama bu bisikleti ben beğiendim ne yalan söyleyeyim.

Ben scott alırım specy cannondale alırım isteyen istediğini alsın sedonaya lafım yok ama alınan arkadaşlar olmuş ne diyeyim

@İbrahim sarı
ibrahim kardeş sen bu işde ustalar arasındasın ama bak ben sedona code 9 xx1 aldım 3 hafta önce benim kulalndıgım specialized s-works var bu ürünle kıyas yaptıgımda sedonadaki mazemeler specializeddekinden daha kaliteli ve daha ucuz sedona tabiki üzerinde sedona yazınca fiyat düşük oluyor bu mazemeler specializedde olsa şipi en az 38 bin olur sende biliyorsun

• Beğen
Tepkiler: Mustafa AYDIN
Geri