Scudo Sports

Yeni Makinem 2010 Mondraker Factor 2.4.7 LSR

Halilibrahim

Forum Bağımlısı
Tepki
2.212
İsim
Halil ibrahim
Bisiklet
Specialized
Bir süredir titizlikle üzerinde çalıştığım son eserimi sizlere sunmak isterim :)

Gerek maddi, gerek de ürün temini konusunda ufak tefek aksaklıklar çıksa da sonunda bitti gibi

3 Eksiğim kaldı , XTR ön aktarıcı ve kolu, çivili plaform pedal ve hidrolik drop sele borusu.

Makineyi 2. el olarak bir ecnebi arkadaştan aldım.

Bana geldiğinde "32" senelik hayatımda gördüğüm en leş, en bakımsız, en pis, en hor kullanılmış bisiklet ile karşı karşıyaydım. Bisiklete resmen eşek muamelesi yapılmış. Tabi Avrupalılar bisiklete bizim kadar değer vermiyorlar adamlar para bol :)

Sadece kadroyu tutarak, sele - sele borusu, ön aktarıcı ve kolunu (istediklerimi sipariş verene kadar) kullanarak, üzerinde gelen tüm parçaları hurda fiyatına sattım.

Kadroyu güzelce temizleyip güzelliğini ortaya çıkardığımda bir çok derin çizik - taş sekmesi ve bilinçsizce sağa sola dayama ya da yere bırakma sonucunda oluşmuş izler buldum. İnanın insanın sinirleri geriliyor.

Türkiye'de tek olan ve Markanın hakkını vermem gerekecek şekilde donanımları satın almaya başladım

İlk iş olarak jant seti ve lastik seti alarak başladım,
(Shimano MT15 Çemberli Beyaz Rulmanı Jant Seti ve Rubena 26x2.25 İç+Dış Lastik Seti)
Daha sonra sırasıyla

Maşa
(Kadronun arka traveli 120 mm olduğundan ve daha evvel kullanıp performansından memnun kaldığımdan Sr Suntour Epicon X2 140mm havalı maşa)

Gidon boğazı - Gidon ve Elcikler
(Bisiklet beyaz ve geometrisi müsait olduğundan Pro FRS 800mm beyaz gidon ve 70mm boğaz takımı, Pro fıstık yeşili furç kapağı, beyaz Halkalı Vidali Elcikler)

Hidrolik Fren Seti
(Kullandıklarım arasında performansını en beğendiğim fren sistemi olan Shimano BR-M785 Ice Tech Hidrolik Fren Seti)

Arka aktarıcı ve Arttırıcı
(Shimano XT RD-M781 SGS Dyna 10'lu Arka Aktarıcı ve Shimano Zee M640 Arttırıcı)

Aynakol ve Zincir
(Shimano XT M770 Aynakol Ve Shimano XT HG95 SIL-TEC Zincir)

Sonunda binilmeye hazır :)

Kalan eksikleri de 1-2 ay içinde tamamlayarak gelecek projem olan Giant Trance X1 için para biriktirmem gerekecek :)

Huzurlarınızda 2010 Mondraker Factor LSR

Scudo
Rica ederim Ibrahim, yazmayacaktim ama konu sana ait olunca yazmada herhangi bir sakinca görmiyorum. Allah sana daha iyilerini nasip etsin, insallah konustugumuz gibi yakin bir zamanda Giant Trance X1 bisikletini de en iyi donanimlarla toplayacagiz.:harika:
Sana ve esine kazasiz belasiz pedallamalar dilerim.:)

Mondrakere gelince, cakma parcalardan kacinarak ve sözümü dinleyerek orjinal parcalarla topladiktan sonra cok güzel bir makina cikti ortaya. Bence ugrasmaya degdi.:harika:

@Murat Cömez abi çok teşekkürler tekrardan,
Dediğin gibi hayes, wake, replika karbonlar, ve giriş seviyesi parçalar bu makineye cidden yakışmayacaktı.
Şu anda çok kaliteli oldu ve duruşuyla görüşünüşüyle beni cidden tatmin etti.
Trance x1'i alınca bunu hanıma bırakacağım :)
Büyük bir aksilik olmazsa satmayı da düşünmüyorum GT LTS3000 gibi bu da Türkiye'de tek olan bir makine ve bende olması benim için büyük ayrıcalık :)

Cahilliğimi mazur göründe Selenin altındaki şeyi çözemedim ben :)

Anladım hocam sağolasın :) Bisiklet güzel olmuş bu arada güle güle pedalla inşallah :)

hayır ben istiyorum bnane bana ne :D özel mesajdan salla bari rahmetlinin fotorafını :D

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Gelmemis ibramcim

• Beğen
Süper olmuş yav :) ''yolcuyum'' ama bi an aklımı çeldi davnhilemi girişsem diye :D gerçekten çok güzel emeği geçen herkese teşekkürler gözümüz makine gördü.

@master06 ortaya bir canavar çıkmış. :) dostum hakikaten çok güzel görünüyor. Emeğine sağlık. Güle güle kullan.

• Beğen
Geri