Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeniden bisiklet sahibi olmanın sevinci bir başka.

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
Merhaba arkadaşlar.

Çocukluğumda bisiklet almak hiç nasip olmadı. Zaten sporla pek ilgili olan biri değildim bu yaşıma kadar. Futbol izlemeyi bile sevmem. Yaklaşık 6 ay önce bir mobilya mağazasının önünden geçerken bisikletler gözüme çarptı. Daha yeni gelmeye başlayan bisikletler. Bisan çocukluğumda duyduğum bir marka olduğundan şöyle en şekil olanından çift amortisörlü bir bisiklet aldım ve başladım sürmeye. 2 km ile başlayan yolculuklarım 10 km lere kadar ilerledi. Sevmeye başladım bu sporu. Tam yazın bu en güzel günlerinde bir akşam işten geldiğimde bisikletim artık apartmandaki yerinde yoktu. Gerçekten çok üzüldüm.

Bu siteyi bir süredir takip ediyordum ve yol bisikletlerini çok beğenmiş ve bir kaç bilgilendirme konusu okumuştum. Yeni bisikletim yol bisikleti olmalıydı ve bisanı( ilk göz ağrım) aratmamalı idi. Araştırmalar ve bütçe hesaplamaları sonucu bisiklet ve tam takım bir ekipman alıp. Tekrar pedallayan birisi oldum.

Yol bisikletinde ilk izlenimlerim. Bisanin 30 ila 45 sn sonra geçen viteslerine nazaran hissedilmeden geçen bir vites sistemi. Sabit bir bisiklet olmasından dolayı yokuş çıkarken verdiğim efor direk yola dökülüyor. bisanın 1 e geçmeyen vites sistemim sağ olsun yokuşlarda ön dişliler 2 yaprak olmasına rağmen beni az bişey zorladı. Kilitli pedalın faydalarını öğrenmiş oldum.

Bugün 40 km lik bir sürüş yaptım ve şimdilik ilk izlenimlerim bunlar. Daha önce başka bir yol bisikleti kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım.

Daha iyilerine sahip olmanız temennisi ile bisikletimin fotoğrafını ekliyorum.

https://i.hizliresim.com/N4G1QN.jpg

Scudo
Hayırlı olsun güzel bir başlangıç olmuş.

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Super...Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin dostum

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim arkadaşlar. Hafta içi her gün 40 km yapmayı planlıyorum hava Şartları el verdigi sürece. Inşallah hafta sonlari gezdiğim yerlerde fotoğraf çekip paylaşacağım

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Sanırım sizin bisan baya bir bakımsızmış, 30 saniyede vitesler geçtiğine göre :) Ben hala gündelik işlerimde 1990 model bisan mountain cat rijit 26 mtb kullanıyorum. Eski bisikletlerde quick release mandallar olmadığı için jantlar ve sele'nin sökülmesi daha zor. Kilitleyip alışverişlerimi yapıyorum. Herhalde 25 yıl daha kullanılır :)

@uguryilmaz144 pek bisiklet bakımından anlamıyordum açıkcası. O zamanlar forum ile tanışmamıştım daha. Şimdi aradığım her bilgiyi rahatça bulabiliyorum. Bu bisikletine iyi bakacağımı düşünüyorum.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri