Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş aşağı inerken nasıl yavaşlıyorsunuz?

Scudo
Son düzenleme:
Captain "Sully" de unutulmaz bir sahne vardır. Hudson inişini sorgulayan panel bilgisayar simulasyonuna göre Sully'nin kuş çarpması sonucu iki motorunu da kaybeden uçağı kalkış yaptığı havaalanına geri götürecek zamanı olduğunu ileri sürünce, Sully "Can we get serious now?" diye başlayan konuşmasını yapar ve simulasyonun algılama, karar verme ve ifa etme gibi faktörleri dikkate almadığını hatırlatır (link) Şimdi, 60-70 km gibi bir hızla Ankara Cinnah'dan veya İstanbul, İzmir, vs'deki muadilinden iniyorsunuz ve aniden frenlerin boşaldığını gördünüz. Can kardeşim kalça üstü atlarım, diyor. Bazı yorumcular yaradana sığınıyor. Egzos falan diyen var. Aramızda bir "Sully" yok mu?

Küçükken tek ayak pedalda tek ayak arka tekerde olacak şekilde arka tekeri kaydırırdık. Böyle bir senaryo da muhtemelen arka tekere ayağımı koyardım. Portbagaj olursa o zaman ayağımı yere koyar yine de istediğim gibi yavaşlamazsam o zaman ön tekere ayakla yavaşlamaya çalışırım burda en kötü senaryo ön tekere ayak sıkıştırdığımda takla atmam olası olur dikkatli olmak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: hakano
Küçükken tek ayak pedalda tek ayak arka tekerde olacak şekilde arka tekeri kaydırırdık. Böyle bir senaryo da muhtemelen arka tekere ayağımı koyardım. Portbagaj olursa o zaman ayağımı yere koyar yine de istediğim gibi yavaşlamazsam o zaman ön tekere ayakla yavaşlamaya çalışırım burda en kötü senaryo ön tekere ayak sıkıştırdığımda takla atmam olası olur dikkatli olmak gerekir.
Arka tekeri ayakla yavaşlatmaya çalışmak gerçekten denemeye değer gibi geliyor. Sıkışma tehlikesi ön tekere göre daha az olsa gerek. Takla ihtimali de hiç yok. Aslında bu mantığa dayalı üçüncü bir fren kolu (daha doğrusu ayağı) geliştirilebilir.

Ben daha çok egzoz frenine takıldım.
küçükken benim de yaptığım, arka teker ile kadro arasına pet şişe sıkıştırarak "egzoz sesi" çıkararak frenlemek olabilir mi 😂?

küçükken benim de yaptığım, arka teker ile kadro arasına pet şişe sıkıştırarak "egzoz sesi" çıkararak frenlemek olabilir mi 😂?

Babam da o gürültücülere balkondan su şişesi atardı, o da su freni.

En güzeli İrfan hoca bu bilimsel çalışmaya dair bir uygulama videosu atsın, meraktan kurtarsın. Benim hayal gücüm yetmedi.

---

Yokuş inme konusunda çocukluk anısı geçince aklıma geldi. Çocukken çubuk frenli (link) ile dilimiz dışarıda oldukça uzun ve yüksek bir rampaya tırmanırdık, sonra aşağı salınır, 80 km kadar hıza çıktığımızı düşünürdük. Bunu oğluma da anlatmıştım. Sonra yakınından geçerken rampayı ona göstermek için uğradım. Baktım ki rampanın aklımda kalanla hiç alakası yok, ne rampa dik ve uzun, ne tırmanmak zor, ne bisikleti aşağı salsan o hızlara ulaşır. Hiç "bu rampa o rampa" demedim, sessizce uzaklaştım.

Son düzenleme:
Babam da o gürültücülere balkondan su şişesi atardı, o da su freni.

En güzeli İrfan hoca bu bilimsel çalışmaya dair bir uygulama videosu atsın, meraktan kurtarsın. Benim hayal gücüm yetmedi.

---

Yokuş inme konusunda çocukluk anısı geçince aklıma geldi. Çocukken çubuk frenli (link) ile dilimiz dışarıda oldukça uzun ve yüksek bir rampaya tırmanırdık, sonra aşağı salınır, 80 km kadar hıza çıktığımızı düşünürdük. Bunu oğluma da anlatmıştım. Sonra yakınından geçerken rampayı ona göstermek için uğradım. Baktım ki rampanın aklımda kalanla hiç alakası yok, ne rampa dik ve uzun, ne tırmanmak zor, ne bisikleti aşağı salsan o hızlara ulaşır. Hiç "bu rampa o rampa" demedim, sessizce uzaklaştım.
çocuk iken herşey devasa geliyordu abi ben 18 yaşındayken 30 yaşında adamlar amca dayı gibi geliyordu bana ben şuan 33 yaşında yım hiç de öyle değilmiş:D

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Küçükken (yaş 8-9), kontra pedal bisikletimle dik bir inişten tam gaz aşağı süzülürken daralan yolda tam ortada yürüyen, her 2 elinde pazar torbası olan şişman bir teyzeye tam ortadan toslamıştım :krsn:

Bildiğiniz yumuşak iniş oldu, airbaglere çarptım, teyze daha ne olduğunu anlamadan kaçıverdim sopayı yememek için :D

Küçükken (yaş 8-9), kontra pedal bisikletimle dik bir inişten tam gaz aşağı süzülürken daralan yolda tam ortada yürüyen, her 2 elinde pazar torbası olan şişman bir teyzeye tam ortadan toslamıştım :krsn:

Bildiğiniz yumuşak iniş oldu, airbaglere çarptım, teyze daha ne olduğunu anlamadan kaçıverdim sopayı yememek için :D

Biz egzoz freni açıklaması beklerken airbag hikayesi olmadı ama hikayenin içinde güzel bir fikir yakaladım:
Yokuş aşağı frenlerimiz tutmadığında cebimizden iki pazar torbası çıkarıp rüzgara doğru açıyoruz, paraşüt etkisiyle yavaşlıyoruz.
Yeterince yavaşladıktan sonra airbag çözümüne uygun bir teyze aramaya başlayabiliriz.

Biz egzoz freni açıklaması beklerken airbag hikayesi olmadı ama hikayenin içinde güzel bir fikir yakaladım:
Yokuş aşağı frenlerimiz tutmadığında cebimizden iki pazar torbası çıkarıp rüzgara doğru açıyoruz, paraşüt etkisiyle yavaşlıyoruz.
Yeterince yavaşladıktan sonra airbag çözümüne uygun bir teyze aramaya başlayabiliriz.

Budur işte. Şunlardan birkaç tane, bir de "deploy" mekanizması oldu mu tamam. (link)

• Hahaha
Tepkiler: Spartiat
Valverde reyis zamanında antrenman yapardı böyle, kapalıyken asılacaksın kolona, hoop reverse thrust

1719736018875.png

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Budur işte. Şunlardan birkaç tane, bir de "deploy" mekanizması oldu mu tamam. (link)

Poşetinden çıkarıp sele borusuna bağlar, katlayıp sele ile popişko arasına koyarız, acil durumda hafifçe kalkıp deploy ederiz.

• Muhteşem
Tepkiler: Alazarhus
derin bir nefes alır ve var gücümle üfleyip bisikletin yavaşlamasını sağlardım :eek:💨 aynen bu şekil

Torba denilince aklıma geldi... Anadolu lisesi hazırlık sınıfı İngilizce dersindeyiz. Öğretmenimiz, başımızdan geçen ilginç bir olayla ilgili kompozisyon yazmamızı istemişti. Hemen önümdeki sırada oturan bir arkadaşım, bana "naylon torba"nın İngilizcesini sormuştu. Ben de nedenini sordum. "Biz arkadaşlarla inşaatlardaki kum tepelerinden, elimizde naylon torbalarla aşağı atlıyoruz. Naylon torbayı paraşüt gibi kullanıyoruz" demişti. Ben de muzırlık olsun diye "Naylon torbanın İngilizcesi kondom, öyle yaz" dedim arkadaşa.

Dersin sonlarına doğru arkadaşım büyük bir şevk ve arzuyla, yazdığı kompozisyonu okumak için öğretmenden söz istedi. Yazıyı okumaya başladı ve can alıcı noktaya geldiğinde sesini daha da yükselterek "I was jumping with condoms" diye bağırdı. Öğretmenimiz önce duyduğunua inananmadı, "Ne? Bir daha tekrar et bakayım" dedi. Arkadaş bu sefer en yüksek sesiyle "I WAS JUMPING WITH CONDOMS!!!" diyerek tekrar okudu :)

Kısa süren bir sessizlikten sonra öğretmenimiz "Olabilir, bu hayatta her şey mümkündür" anlamına gelen bir yüz ifadesiyle, kendisiyle barışık bir şekilde ve ulvi bir kabullenişle derse devam etti...

Yavaşlamıyoruz, hızlanıyoruz.

Geri