Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş yukarı niye çıkamıyorum?

Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu

Aslında senin bisikletini sürmek çok kolaydı. Benimkine göre daha hafif geldi bana. Ama senin sele benim boyuma göre yüksekde idi, ayaklarımın ucu pedallara zorla yetişiyordu. Ayak üste tırmanıp kendimi daha çok yormak istemedim :) Bisiklet giyim gibi birşey... Başkasının bisikletine binince biraz değişik geliyor.

@ÇaNakkaLeRuHu
Yok, yok. Kesin onu demek istemedim. Sen zaten tüm yokuşları sona kadar güzelce tırmanıyorsun, bisikletinin de bir sorunu yok, hatta senin fiziksel hazırlığın bana göre daha iyi.
Tabii ki, yokus tırmanmak düz yada inişli yola göre zor, sen bu zorluğu çok düşünüyorsun sanki. Buda seni yorabilir. Ben, mesela hiç düşünmüyorum, ne psikoljik ne de fiziksel olarak kendimi yormuyorum. Her zaman komforlu şekilde sürmeye çalışıyorum. Gücüm yetmezse vitesi değiştiririm, vites 1-1-e gelmişse ama güçüm yine zor yetiyorsa onu tüketmem, hiç düşünmeden inip yürüyerek devam ederim. Yani tırmanması mümkün olmayan yokuş yok.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Selamlar,
Yazıldı mı bilmiyorum ama, bisikletin gitmediğini düşünüyorsanız şunlara dikkat etmeli:
1) Kondisyonunuz nasıl? Yokuş çalışıyor musunuz?
2) Göbekler yağlı mı? (bisikletçi için de geçerli :)) Frenler sürtüyor mu?
3) Bisiklette ağırlık var mı?
4) Ön maşa açık mı? Enerjinin bir kısmı buraya gitmekte.
Aklıma gelenler bunlar, saygılar.

• Beğen
Ben daha yeniyim, kaslar yeni yeni gelisiyor,
28 ayna, 20 ruble, 14 kilo pisiklet, 68 kilo ben,
Yaklasik 14,15 km ile sehir ici %10 egimi tirmanabiliyorum, trafik vizir vizir olmasina ragmen..bos olsa belki birazdaha hizli gidebilirim..araclarin pozisyonunu takip etmekten dikkatim dagiliyor..birde uygun kiyafet yoklugundan cok terliyorum..

@ÇaNakkaLeRuHu yavas yavas hersey.
Altimdaki pislet sehir pisikleti, ucuz bisiklet, 25 olmasada 20 yi bulacak girisimlerde bulunacagim, lastik, bacak kasi, baldir kasi vs..eskiden o yokusu 28 ayna 28 rubleyle zar zor cikiyodum, birde kalp atimim cok duzensizlesiyordu, sukur o sorun kalmadi, galiba kalp kaslarim guclenmeye basladi.
Yalniz verilerim sehir icidir, normal sehirler arasi yolda daha iyi sonuclar alacagima eminim..km sayacindaki ortalama hizim 15, 16 km..sehir icinde daha hizli gidemem..zaten ise gelip giderken kullaniyorum, asiri efor sarfedersem terliyorum..cok terlememeye ozen gosteriyorum.

• Beğen
53 39 aynakolla her yokuşa çıkıyorum. Örneğin dikilitaş yaylasına bu hafta sonu çıktık. Yalovadan giderek hem de. Yokuş cikmak biraz egzersiz işi. Yokuş sırasında farklı kaslar çalışır. Hep düz yolda kullanıyorsanız o kaslarınız gelişmemiştir o yüzden arada rampa tırmanın. Hatta sadece rampa egzersizleri yapabilirsiniz. Çıkış sırasında tekniginiz hatalıdır. Ramoada vites degistirmekten ziyade rampadan once vitesinizi hazırlayın kadansinizi belirleyin ve hep o kadansta devam etmeye çalışın. Vites degistirmemenin espirisi de o zaten. Kadansi bozmamak. Gidona sıkı sıkı sarılıp gidondan asılmayın. Bunun faydası olmaz hata cok daha fazla yorar. Egilebildiginiz kadar öne eğilin. Aerodinamik duruşu bozmayın. Aklıma gelenler bunlar. Belki daha önce yazılmıştır. Eğer yazıldıysa kusura bakmayın tekrar etmiş oluruz.

Ha rublem de 9 lu bu arada

@ÇaNakkaLeRuHu
Hocam vücut bisiklete göre gelişiyor. Yeni bisikletinizle rampa egzersizi yapın ve hiç gözünüzde bu işi büytmeyin. Hızlı çıkmaya değil de belirlediğiniz kadansta çıkmaya çalışın. Kadans ayarlama işinde mesela, basan değil de çeken ayağınızın boşa düşmesine izin vermeyin. Bakın su gibi çıkacaksınız. Hız zamanla geliyor. Bu işi belki benim konuşmam yanlış o kadar bilenin yanında ama ben böyle gerçekleştirdim bu işi. Bir yerlerde okumuştum bu teknikleri ve tatbik ettim. Şimdi çıkamayacağım rampa yok.

Bu arada tekrar tekrar yazmış oluyorum ama ben videoyu seyredemedim. O yüzden genel geçer rampa çıkma tekniğini yazdım.

• Beğen
Geri