Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti freni ve V fren tamamen ayrı mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Ben iki freni de V fren sınıfında sanıyordum. Ama deltabisiklete baktım iki ayrı başlık altında
"(link)" ve "(link)" diye iki ayrı grup var.

Ben 26" bisikletime yol freni denen frenden taksam uyar mı? Yol bisikleti freninde sürtme sorunu daha az olur diye düşünüyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum? Çünkü iki parça halindeki frenim sürekli sürtüyor.

yol freni derken şunlardan bahsediyorum. MTB bisikletime bundan taksam sürtme sorunu biter mi acaba?
https://www.deltabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_3838_max.jpg?rev=1414419401 https://www.deltabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_3840_max.jpg?rev=1414419762

Scudo
Yol bisikleti tecrubem yok fakat v frenler gayet iyi is goruyor , daha iyi frenleme icin v frenden vaz gecmeyin derim ben .ayrica yol frenleri mtb lastigine jantina uymaz diye dusunuyorum , kalin lastik oraya girmez bile

@furkan.zaman
fren tutma konusunda sıkıntım yok ama her sürüşte sürtme problemi yaşamaktan artık çok sıkıldım. ayarlıyorum yine bozuluyor, ayarlıyorum yine bozuluyor :acpsnr::acpsnr::acpsnr::agla:

Fren bacaklarinin icindeki yaylar ozelligini kaybetmismidir diyecegim ama 10 yillik bisikletim var onun dahi saglam .ya ayar yapamiyorsunuz yada jantiniz yamuk diye dusunuyorum

@cumali55 Olmaz abi. Yol bisikleti jantı ile diğer bisikletlerin jant kalınlığı arasında çok çok büyük fark var. Birde yol bisikletinin lastiğinin janttan olan çıkıntısıyla diğer lastiklerin çıkıntısı arasında da büyük fark vardır.

jantınızın akordu bozuk veya fren ayakları içindeki yaylar işlevini kaybetmiş olabilir. Yol bisikleti freni (kumpas fren) sizin dağ bisikletinize uymaz. Çünkü pabuçlar arasındaki mesafe dardır. Lastiğiniz oturmaz. O yüzden v fren devam etmeli ya da jantlariniz kadronuz ve masaniz uyuyorsa disk frene geçebilirsiniz. Jantınızın akorduna baktirin. Akordda bozukluk yoksa daha üst grup bir v fren ayağı alın.

Arkadaşların dediği gibi Yol freni olmaz ama kaliteli v fren setine geç jantını göbeğini kontrol et yada ettir kaliteli fren pabucu ile iyi sonuç alırsın

@nbacıshaquılle
frenim bu, sanırım fazlasıyla giriş seviyesi... ne yaparsam yapayım sürtme olur mu? yoksa iyi ayarlandıktan sonra sürtme yapmaz mı?
http://www.decathlon.com.tr/media/828/8284495/big_0d0d73d530e5466aaa81a668b72012e1.jpg

Arkadaşların dediği gibi Yol freni olmaz ama kaliteli v fren setine geç jantını göbeğini kontrol et yada ettir kaliteli fren pabucu ile iyi sonuç alırsın

Pardon aynı yazı 2 defa çıktı fazlamı bastım ne

Yol frenlerini unutun, çok fazla modifikasyon yapmak gerekir ki, anlamı olmaz.

Öte yandan sizin fren bacakları pek de kötü sayılmaz. Eğer jantınızda önemli bir yalpalama (akort bozukluğu) yoksa, bacakların alt tarafındaki küçük vidaları sağa sola çevirerek ayar yapmanız gerekir. Bu vidalar bacakların geri itme yayını gerer veya sıkar jant ile arasındaki mesafeyi değiştirir.

Şu halde;

1. İşe başlarken freni 1-2 defa sıkıp bırakın.
2. Fren pabuçlarının doğru hizada ve yükseltide olup olmadığını vidayı kullanarak ayarlayın.
3. Freni tekrar 1-2 defa sıkıp bırakın.
4. O haldeyken tornavida ile alt taraftaki o küçük vidalarla oynayıp pabuçların jantı ortalamasını sağlayın.
5. Test için freni yine 2-3 defa sıkıp bırakın ve jantı döndürerek test edin.

Dikkat edin, el ile bacakları sağa sola çekmek ayar değildir ve sizi yanıltır. Çünkü freni tekrar sıktığınızda önceki konum ne ise tekrar oraya gelir bacaklar.
Kolay gelsin. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Evet, tamamen ayrı. Kadroya farklı şekilde takılıyorlar, çekme oranları farklı, ayrıca yol freninin içinde mtb lastiğinin sığabileceği kadar yer yok.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Yol freni, mtb lastigiyle olmaz.
Frenlerdeki surtme problemin icin,
Fren ayarsiz olabilir
Jant yamulmus olabilir
Akord gerekiyor olabilir
Tellerin icinden gectigi kablolarin yaglanmadi gerekiyor olabilir.

Bircok ihtimal var. Anladigim kadariyla bu sorunlari kendi basina cozebilecek bilgi ve tecrubeye sahip degilsin. Götür bir bisikletciye yaptir.

Geri