Scudo Sports

Yol bisikleti gidon rahatlığı

Tekus

Üye
Tepki
42
İsim
Ergün
Bisiklet
Merida
selamlar arkadaşlar forumda araştırdım ama göremedim
1 hafta önce yol bisikletine geçişimi yapmış bulunmaktayım
(Biraz üzücü bir olay ilede olsa.merida şehir bisikletim çalındı geçişimi hızlandırdı mecburen)
Bu süreçte çok araştırmalar yaptım ama kullandıkça daha net farkına vardığımız durumlar oluyor.
Aslında drop bar için endişelerim vardı ama
Yol bisikleti kullanmak ciddi bir ayrıcalık bir konformuş Bisikleti elime aldığımda acaba sürebilecek miyim endişesi bile taşımıştım ama hem kolay hem keyifliydi yol bisikletine geçecekler varsa hiç endişe etmesinler
Neyse gelelim asıl soruma ya da sorunuma
Gidonu tutarken (ilk gün eldivensiz uzun bir kullanımdan kaynaklanmışda olabilir bilemiyorum) elimde ağrılar oluştu yeni bir ayakkabının arkasının vurması gibi baş parmaklarımla işaret parmaklarımın arasında gidon bantlarında daha kalın malzeme kullanma şansımız var mı ya da daha farklı bir metaryel bilmiyorum
Deneyimli arkadaşlarımızın tecrübelerinden yararlanmayı isteriz :)

Scudo
@Tekus gidon açınız ve hoodların yani vites-fren kolundan tutuğunuz yerlerin açısı size uygunmu? Eğer uygunsa size önerebileceğim gidon bantları lizardskin marka.Ayrıca unutmadan yazayım eski gidon bandınızdan birazda yeni gidon bandınızın altına sararak biraz daha konfor sağlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ellerinizdeki ağrı normal.
Şehir bisikletinde ağırlığınızın çoğu alt bölgedeyken yol bisikletinin açısı yüzünden ağırlığınızın bir kısmı kollarınıza binmiş durumda, bu da haliyle ellerde baskıyı arttırıyor. Kendinize 1-2 ay verin ağrılarınızın çoğu geçecektir.
Tabii bu bahsettiklerimin hepsi gidonun/hoodların açısının ve bisikletinizin boyunun size göre olduğunu düşünerek söylüyorum.

@Tekus ellere binen ağırlığınızın bir kısmını belinizi kullanarak azaltmanız lazım. Ne sele ne ayaklar ne de ellere fazla yük binmemeli. Hepsine eşit dağılmalı. Bunun için de belinizi kuvvetlendirmeniz lazım. Yol bsişklbis beliniz güçlüyse çok rahattır. Değilse işkence olur...

Büyük ihtimal baş parmağınla işaret parmağının arası ağrıyor sebebi de eldiven kullanmadığın için. Yol bisikleti ellere değil de boyna ağrı yapar. Eğer uzun rampa inişleri varsa fren kullanımına bağı kolda da ağrı yapar buna da zamanla alışırsın

-Eldivensiz sürüyorsanız problem (ağrı) yaşamanız normal, çünkü diğer bisiklet türlerine göre vücut ağırlığının daha büyük bir kısmını taşıyor elleriniz-kollarınız (eğildiğimiz için!)
-Gidonu çok sıkmamaya çalışın, asfaltı düzgün olan, düz ve eğimsiz bir yolda gidonu yumuşak tutma antrenmanları yapın, bu antrenmanlarda gidonu sadece parmak uçlarınızla, çok hafif tutmaya çalışın. Ve gidonu daha yumuşak tutmaya, sımsıkı kavramamaya alıştırın kendinizi.
-Jelli gidon bandı temin edilebilir, ama mevcut ve yepyeni gidon bandınıza yazık etmenizi önermem. Diğer önerilerim işe yaramazsa, gidon bandı değiştirilebilir.
Örnek: (link)
-Vücudunuz ve elleriniz birkaç hafta içinde yol bisikletine tam uyum sağlayacaktır, belki de hiçbir değişiklik yapmadan sorun ortadan kalkacaktır, vücudunuza zaman verebilirsiniz fazla zorlamamak şartıyla (eldiven tabiki temin edin ve kullanın!)

Yanlış gidon açısı, sti kol açısı olabilir. Yanlış boğaz uzunluğu olabilir. Sele doğru ayarlanmadıysa ağırlık kollara ve bileklere biniyor olabilir. Spacer lar ile oynayıp gidonun şatf üzerindeki yüksekliği düzeltilebilir. Yani baştan aşağı ayarların doğruluğu kontrol edilip net sorun bulunursa çözümü uygulanır.

Yol bisikletine ilk başladığım zamanki gidon bandı jelli ve eldiven de jelli olmasına rağmen gidonu fazla sıkmaktan ellerim uyuştu ve 2 3 boyunca elimle diğer elimdeki eldiveni bile tutup çıkaramadım. Sürekli aynı açıda durmayın eğer fazla trafikli veya hızlı rotanız yoksa gidonun üstünden güvercin tutar gibi tutun nazikçe. Şuan eldivenim de jel yok ve bir kere bile yaşamadım o günden sonra.

Teşekkürler açılar herşey doğru
Sanırım biraz alışma evresi olacak
İlk gün mecburiyetten eldivemsiz kullanmıştım
Yavaş yavaş alışıyor gibi biraz daha nazik tutmak gerekiyor sanki ve süreklide pozisyon değiştirmek iyi oluyor

Geri