Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti İle Günlük 40 km (Başlangıç için nasıl)

@KitapSever
Bunu nereden duydunuz bilmem ama aklınızdan çıkarın derim. Kendinize göre seçilmiş bir sele ve uzun sürüşlere hazırlanmış bir beden ne sırt ne sele problemi yaşar. Şaka sanabilirsiniz ama ofiste otırmaktan sırtım belim tutulduğu zaman bisiklete biniyorum ve iyi geliyor :) Bedeninize uygun kadro uzun sürüşlerde bile rahat ettirir. Boşuna endurance kadro diye ayrı bir çeşit çıkartmamışlar, sürdükçe anlıyorsunuz :harika:

Scudo
@yoldakigenc
Hocam cx'ler rahatsız diyorlar, bu yüzden eledim. Benim canım sıkılır gündelik kıyafetlerimle 45-50 kilometre sürerim. Forma dışında herhangi bir bisiklet kıyafeti giymeyi düşünmüyorum ki oda sade olmalı. Yoksa yok bisiklet için özel olarak tayt giyeyim, yok şort giyeyim, yok kilitli pedalı ayakkabıya kilitleyeyim, böyle şeyler bana ters. Benim için tek kural canım sıkılınca biraz bisiklet süreyim diye bisikletimi alıp dışarı çıkmak. Tabi şehiriçinde işim oluyor normal kıyafetlerle sürüyorum. Dik oturuşa izin veren yol bisikletleri var galiba, onlara bakayım ben en iyisi.

@BerkEvren Yol bisikletçileri genelde tayt kullanıyorlar, ben tayt vs. kullanmak istemiyorum. Bu yüzden sele ağrısının olmaması imkansız gibi birşey. Daha dik oturma pozisyonlarına izin veren bir bisiklette daha konforlu bir sele kullanılabilir diye düşünmüyorum... Açıkçası incecik bir sele kullanmak istemiyorum...

@KitapSever tayt giymek kan dolaşımı açısından önemli. delikanlı bisikletçi jel destekli tayt giyer, özellikle de uzun mesafeli sürüşlerde. :D
eğer görüntüsünden rahatsız oluyorsanız üstüne ince bir şort giyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
@KitapSever Yol bisikleti gidonu sizi diğer gidonlardan daha eğik bir sürüşe zorlar. Bu eğik duruş tabiki endurance kadro ile aero kadroda aynı değildir ama her türlü şehir bisikleti duruşundan daha eğik olacaktır. Kalça kemikleri siz eğildikçe daha dar bir alana baskı yaptığından selelerde daha dar olmaktadır yol bisikletlerinde. Tayt ise belli bir km, belli bir kadans hedefi olan her sürücü için mecburi denebilir. Ben uzun süre dağ bisikleti kullandım. O zamanda askılı tayt giyiyordum. Bu işin performans ve antrenman kısmıyla ilgileniyorsanız kaçacak yer yok :)

@Ahmet Ayaz
Hem görüntüsünden hemde bir saat onu giymekle falan uğraşmaktan nefret ediyorum hocam. :)

@BerkEvren
Performans hedefim yok, atıyorum 100 kilometreyi 5 saatte gideyim bana yeter. Çünkü öyle bir derdim yok. :) Şimdi bana alın borusu uzun dayanıklılık kadrolu bir bisiklet lazım galiba.

@KitapSever Yol bisikletinin maalesef bazı aerodinamik kuralları olduğu gibi , sürüş pozisyonları sizi olumsuz etkileyebilir. Gerçekten rahatlığı önemsiyor , hızı önemsemiyor iseniz. Katlanır bisiklet alabilirsiniz. Çok sağlam modeller mevcut. hızı düşük lakin konforu çok yüksektir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmeturan
@yoldakigenc
Hocam dayanıklılık kadrolu bir gravel tarzı bisiklet alıp gidon boğazını kısaltarak aoredinamik bar takmayı düşünüyorum. Çünkü uzun gidon boğazında aerodinamik bara yatmak zor oluyor galiba, tabi teknik bilgilerede bakacağım. Açıkçası normalde gidip tur bisikleti toplayacaktım ama yol bisikletinin gidonu adamı cezbediyor. :) O gidon en büyük etken. :D

@KitapSever İstediğiniz tarz bisikletler S-workz , norco gibi markalar altında bulunuyor ve fiyatları oldukça yüksek. Bar'a yatmak konusuna gelirsek bu boyunuzla alakalı bir durum , bike fit yaptırarak o sıkıntıları çözebilirsiniz.

@Fatih Yasin Söndüren

Hehe ben oluyorum bu. Hatta 250 km:D

• Beğen
Tepkiler: yoldakigenc
Günlük 200-250 km yapan bisikletçinin dinlenmesi lazım. Atıp durmayın 24 saatte 200 ün 3 katını giden falan varmış. Saatte 25 km ortalama ile durmadan gitmesi lazım. Bakın 24 saatte 600 km yapılır rahat fazlası da yapılır. Ama 24 saat İÇİNDE 600 km yapılmaz, Araba oldunuz başıma.

@ömerözeren
Bence de 600km gidilemez. Maksimum o da aşırı maksimum yani :D 400km gidilebilir...

@ömerözeren
Çok örneği var ama ilk aklıma gelen;
(link) (17 Saatte 600 km)

23 Saatte 800 km;
(link)

Sadece bu ayın kayıtları;
(link)

download.png

Bisikleti ve insanın gücünü küçümsemeyin :harika::harika:

@BerkEvren
23 saatte 800km gidilen tur hakkında bir bilgim yok lakin, Birol Çakır ağabeyimiz 590kmyi 24 saatte Türkiye rekorunu kırmak için gitmişti. Ayrıca Birol ağabeyimiz her ne kadar bu sene tcr ye katılamayacak da olsa, katılma ihtimali olduğu zamanlarda antrenman planında günlük 350-400km gideceğini belirtmişti.

Bunu niye anlattım; Çünkü bu gösterilen örnek uç bir nokta, bir rekor denemesi. Yani sen ben çıkıp günde bu kadar süreriz veya herkes bu kadar sürer diye bir şey yok. Kaldı ki o rekoru kıran adam bile antrenmanda o kadar sürmüyor tekrar...

Tabi ki kimse 600km gidemez demiyorum gidil ancak bunlar çok uç noktalar bir kaç kişiden fazla kimse yapamaz, devamlı hiç yapılamaz.

@CeRKeZ
Yukarıda sırf bu ay stravaya kayıt atmış ilk 10'un görselini attım. Linke tıklarsanız çok daha fazlasına ulaşırsınız.
Hatta bu bisikletçilerin aylık / yıllık kilometrelerine bakarsanız bunu bir defaya mahsus yapmayan çok kişi olduğunu göreceksiniz :harika:

Bu arada bu örnekleri şu cümleler üzerine yazdım hatırlatayım;
@CeRKeZ

@ömerözeren

@yoldakigenc
Mesela Fuji'nin çok güzel modelleri var, kafamdaki model fuji jari 2.3. Çelik kadrolu bir bisiklet. Maalesef fiyatları yüksek ama benimle en 5-6 yılını geçireceğini için iyi birşey almak istiyorum.

@CeRKeZ
Buyrun hocam işte ispatı.
(link)

@CeRKeZ
Demekki gidilebiliyormuş hocam. :D
(link)

@ömerözeren
Demekki giden varmış demi. :)
(link)
Bu arada kimse atıp tutmuyor, yapan yapıyor o kilometreleri. :D

@CeRKeZ
Kesinlikle hocam, azimli bir çalışmayla 'sürekli olarak değil' yapılabilir. Tabi vücut zorlanır ve uzun süre içerisinde toplanır orası ayrı. Benim bahsettiğim insanın sınırlarının çok büyük olması, yapan var yani. Yoksa burada gidilemez diyenlerin aksine giden gidiyor. :)

@KitapSever Fuji bisiklet görmüştüm bugün facebook üzerinde dilerseniz (link)

@CeRKeZ

@KitapSever
Ya bakın hepsinde rekor yazıyor. Normal antrenman veya kendini zorlayan kişiler 350 400 gidiyor. Ama hiç durmadan 24 saatte 600.700 km yapanlar rekor denemesi veya bir önemli olay anısına yapıyorlar. Aynı şeyleri düşünüp tartışmayalım. Bisikletlileri küçümseyen yok ben amatör bile 120 yapıyorsam 4 5 saatte, bu işle profesyonel şekilde ilgilenenler 250 300 antrenman yapar.

@ömerözeren
Zaten konu başında bu işin 'yapılabileceği' tartışması vardı. Rekor ya da farketmez yapıldı mı? -Evet. Konu kapanmıştır artık.
Zaten günlük antrenman modunda 600-700 yapmak neredeyse imkansız, %90 ihtimal kas çökmesi yaşanır. Ki bunun geri dönüşü çok zor, zaten 600-700 kilometre rekor denemesi yapmakta çok az sayıdaki bir insanın yapabileceği birşey. :)

@caner adsız ben size 250 yapamazsiniz mi dedim? sadece kolay olmadigini ve hafife alinmayacak mesafeler oldugunu solemek istedim bende 183 yaptim daha istesem yaparim

@ömerözeren tamam de gec ya buradakiler hepsi extreme bisikletci olduklari icin 700 den asagiya kesmiyordur bende gecen 37383 km yapmistim canim sikilinca biraktim otobusle geri dondum atis poligonu serbest

• Beğen
Tepkiler: ömerözeren
Geri